W wielu miejscach w necie można przeczytać o Gretchen: "Gretchen/Susan była żołnierzem armii Stanów Zjednoczonych, służyła w Mosulu. Tam została wzięta do niewoli przez nieprzyjaciela. Pewnej nocy, amerykańskie śmigłowce przyleciały przeprowadzić wymianę zakładników. Jednak Susan o tym nie wiedziała i słysząc je, próbowała ucieczki. Jej zachowanie zostało potraktowane jako akt wrogości. Żołnierze, którzy przybyli jej na ratunek zostali zabici, a Susan bita i gwałcona przez wiele dni."
OK.. a skąd to wiadomo?? Zawsze się na tym zastanawiałam, bo nigdy w czasie oglądania 3 sezonu nie widziałam żadnej sceny, gdzie G. by coś o tym mówiła czy byłyby jakieś flashbacki..
A niedawno wpadłam na Youtubie na jakiś zmontowane video o G. gdzie rozmawia ona z więzionym LJem i widać sceny z jej życia żołnierskiego..
Czy ja się mylę, czy w 3 sezonie było wyjaśnienie jej przeszłości?? dodam że oglądałam wersję pierwszą dostępną rok temu w necie, która wydaje mi się cokolwiek okrojona wobec tego co można zobaczyć w Polsacie.. :/
Było to wyjaśnione w 3cim sezonie, dokładnie w scenie o której piszesz.Gretchen opowiedziała o swojej przeszłości LJ'owi.I nie widziałem tego w wersji polsatowskiej :)
Pozdro.
a gdzie widziałes?? Bo skoro w wersji Polsatu nie ma, ani w tej "mojej" ;) sciagnetej z netu sprzed roku, to gdzie te scene mozna zobaczyc??
Zobacz ten filmik, od 1:11
http://pl.youtube.com/watch?v=heuCl5ai5CE
właśnie te sceny były w serialu i nie mam pojęcia,czemu w Twojej wersji ich nie było.Może Firma grzebała w Twojej kopii filmu?:D
Pozdrawiam
nie wiem jak na polsacie, ale w wersji sciagnietej z neta(bodajze HDTV_lol) napewno jest ta scena, bo ja sobie kojaze
Dzieki wielkie, po zbadaniu dowodow zbrodni stwierdzam, ze zaiste moja wersja jest okrojona - oprocz tej wspomnianej sceny nie mam w o g o l e scen z Haywire'm nawiedzajacym Alex w sonie.. wielu innych pewnie tez.. a to ci psikus :(( pozdrawiam!