PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224924
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Czy ktoś znający się choć troche na amerykańskim prawie może mi odpowiedzieć na pytanie, które nasuwa mi sie za każdym razem, gdy wracam do początków serialu.. Dlaczego w zasadzie Link został skazany na śmierć???

Jasne, wiem, że "zabił" brata wiceprezydenta, ale to chyba nie jest uznawane za zdrade stanu?? Był pod wpływem leków/narkotyków, podszedł i "strzelił" - ale czy jest tu jakieś szczególne okrucieństwo?? Nie było zadnego innego przestepstwa przy tym - kradziezy, pobicia, gwaltu, podpalenia.. Wiec skad nagle morderstwo pierwszego stopnia???

A przede wszystkim - taki T-Bag, zgwałcił i zamordował ("niekoniecznie w tej kolejności") 6 nastolatków i jakos nie dostał kary smierci! Abruzzi zlecil zastrzelenie pewnie nie jednego człowieka i też nie ma takiej kary..

Czy ktos to rozumie i moze mnie oswiecic - czy jest tu jakas logika, czy kolejne naciaganie rzeczywistosci na potrzeby serialu?

solsquare

Lincoln zostal skazany na śmierc bo we wszystkim maczala palce firma

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

No to trzeba ogladac uwaznie, on nie mial dostac kary smierci, taka kare moze dostac tylko za pozwoleniem ktoregos tam z biskupow, na poczatku serialu jeden z agentow zabil tego Biskupa w lozku, ktory byl przeciwny karze smierci. Pozniej jakos namieszala firma i wyszlo na to, zeby zostanie skazany na smierc.