PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825265}

Smak stokrotek

O sabor das margaridas
2018 - 2020
7,0 3,1 tys. ocen
7,0 10 1 3113
Smak stokrotek
powrót do forum serialu Smak stokrotek

Jak interpretujecie ostatnią scenę po napisach?
Z tym facetem od pieska 'Dorri'' ( scena w czerwonym pokoju z napisem ''love'' i chyba z Martą? sama już nie wiem)
I ogólnie te wszystkie wstawki z nim związane.

Dakota13

Też się nad tym zastanawiałam. Wątek z tym facetem jest chyba tylko po to by pokazac, że tacy ludzie jak on są i zawsze będą i nic im nie grozi, mogą bezkarnie spełniac swoje chore fantazje. Dlatego ten wątek był niezakończony i sceny końcowe serialu pokazują że koleś dalej będzie robił co będzie chciał

ocenił(a) serial na 7
Dakota13

Ja w ogóle nie rozumiem wątku ani z tym mężczyzna, ani z psem. Co on miał na celu ? Jaki on miał związek z całością sezonu? Nie mam pojęcia :(

ocenił(a) serial na 9
Dakota13

Wg mnie dwie rzeczy - po pierwsze tak jak napisała przedmówczyni - że tacy ludzie są i będą i że w sumie każdy z nas ma jakieś lekkie, nieszkodliwe zboczenia. W końcu jakby nie patrzeć facet nic złego nie zrobił, dziwki nie skrzywdził, nawet zatroszczył się żeby jego córka więcej nie chodziła w porwanej bieliźnie ;)

Przy okazji, sceny przeplatane nim i piesełem, fajnie wprowadzały dodatkowy lekki zamęt i zmylały widza - a może to on? Jaka jest jego rola? Wg mnie fajny zabieg.

ocenił(a) serial na 6
klaun.szyderca

zgadzam się z przedmówcą ;)

ocenił(a) serial na 7
klaun.szyderca

A czy wyjaśnili skąd wziął te buty? Bo chyba mi umknęło

ocenił(a) serial na 9
klaun.szyderca

Zgadzam się, trochę dla zmyłki, a trochę żeby pokazać jak niewiele brakowało aby ci zboczeńcy przekraczali granicę.

klaun.szyderca

Ja myślę, że ten od psa mógł być jednym z gości na imprezie

ocenił(a) serial na 7
klaun.szyderca

Jak dla mnie to on stał za morderstwem kilku z kobiet z sezonu pierwszego. W drugim jest scena, gdzie z szafki wyciaga podpisane pudełka, a w nich "fanty", jest zbliżenie na jedno, które otwiera, a tam te słynne dziurawe majtki i czerwone szpilki - moim zdaniem on zabił tą dziewczynę z sezonu pierwszego. Na zagranicznych stronach (weszłam z ciekawości), mówi się na niego per "serial killer".

ocenił(a) serial na 7
Ann_Sznu

Dziewczynę z sezonu pierwszego = tą prostytutkę, z którą się spotykał.

ocenił(a) serial na 7
Dakota13

Specjalnie weszłam na forum, by poruszyć ten wątek. Może te wstawki to próba skierowania widza na innego podejrzanego, odwrócenie jego uwagi?

ocenił(a) serial na 8
Dakota13

Ksiądz w serialu mówił, że tacy ludzie są często wśród nas i nie zdajemy sobie z tego sprawy. Ładny dom, rodzinka, piesek, praca w korpro. W międzyczasie facet się rozkręca ze swoimi fantazjami, gdzie na samym końcu widzimy, że mógłby być zdolny do zabicia.
Bardziej mnie ciekawi jego związek z Martą (na poczatku w pracy chyba ogląda jej zdjęcie?) i tą imprezą. On przecież oglądał ten fragment filmu przy córce, którym Marta szantażowała uczestników....

ocenił(a) serial na 9
Dakota13

Ze zwiastunów i filmików promocyjnych odcinków 2 sezonu wynika, że historia wspomnianego mężczyzny będzie kontynuowana. Również czekam niecierpliwie, co z tego wyniknie :))

ocenił(a) serial na 8
the_cranberries

No i po drugim sezonie nadal nic o nim nie wiadomo, tyle tylko, że już się rozkręcił.

ocenił(a) serial na 8
robzuch

Choć nie wiadomo po co była jego postać, to ostatecznie uratował Evie życie... Uznaje się za jej Anioła Stróża. A początkowo myślałam, że on na nią poluje...

ocenił(a) serial na 9
karolina_stawarczyk

właśnie mam ogromną dezorientację wokół jego postaci w 2 sezonie... jak też nie umiem zinterpretować sceny końcowej, gdy policjanci znaleźli ciało, a on wraca do żony do domu?..