Gdy widzisz dzieciaka który pokazuje zabójczyni dziwne zwierze po czym rzuca tekstem "say hello to my little friend" a jaszczurka wybucha światłem to wiedz że to dobry serial.
Rozumiem, że oglądasz w oryginalnej wersji. Na jakim etapie z serialem jesteś? 1,2 czy 3 sezon?
Ta scena była z pierwszego sezonu, ale może jesteś już dalej?
Dopiero co zacząłem, z początku chciałem wyłączyć z powodu tej niskobudżetowej animacji ale potem zauważyłem że historia i bohaterowie mają potencjał oraz lubie się pośmiać z nawiązan jakie można znaleźć np. mroczne elfy są podobne do scoiatel, asasyni biegają jak shinobi w naruto, podzielenie sezonów na księgi jak w awatarze no i to zdanie ze scarface XD a to tylko pierwsze 3 odc.
W drugim sezonie animacja się znacznie poprawiła, że już nie wspomnę o trzecim. Tak samo historia i bohaterowie się rozwijają z sezonu na sezon.
I właśnie też to podzielenie ksiąg na te żywioły w Smoczym Księciu jest bardzo dobre (jednym z twórców tego serialu jest dawny "head writer" z Awatara właśnie czyli Aaron Ehash). 4 sezon (mam nadzieję, że będzie) będzie się nazywał "ziemia".
A sam dopiero teraz zauważyłem ten smaczek, mimo iż oglądałem i Scarface i ten serial po angielsku i po polsku. Będą też inne nawiązania, nie spoilując. Nie wszystko jest oczywiście tip-top w tym serialu, ale ogólnie jest dosyć dobry. W moim przypadku rewelacyjny, ale szanuję zdanie innych.
Dziękuję za to, że oglądasz ten serial i życzę dalszej frajdy w jego oglądaniu.