PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=813518}

Smoczy Książę

The Dragon Prince
2018 - 2024
7,9 4,8 tys. ocen
7,9 10 1 4821
6,5 4 krytyków
Smoczy Książę
powrót do forum serialu Smoczy Książę

WITAM JAKIŚ CZAS TEMU ZAKOŃCZYŁA SIĘ PREMIERA 3 SEZONU SERIALU " SMOCZY KSIĄŻĘ " W ZWIĄZKU Z TYM MAM PYTANIE CZY BĘDĄ DALSZE SEZONY I KIEDY? POZA TYM JEST JEDEN MINUS W TYM SERIALU NP RODZICAMI MŁODEJ KSIĘŻNICZKI, KTÓREJ IMIĘ ZAPOMNIAŁEM SĄ DWIE KOBIETY, A ZASTĘPCZYMI RODZICAMI ELFKI SĄ DWAJ FACECI. W PRZYPADKU OBU PAR JEST MIŁOŚĆ. W ICH PRZYPADKU POWINNO BYĆ MĘŻCZYZNA Z KOBIETĄ, A NIE KOBIETA Z KOBIETĄ, MĘŻCZYZNA Z MĘŻCZYZNĄ. BOJE SIĘ, ŻE PRZEZ TAKIE ZWIĄZKI MIĘDZY PARAMI JAKIE UKAZANO W TYM SERIALU SERIAL TEN NIE DOCZEKA SIĘ KONTYNUACJI, ALBO ZOSTANIE UZNANY ZA NIEODPOWIEDNI DO EMITOWANIA I ZOSTANIE ZAWIESZONY. MAM NADZIEJĘ, ŻE W NIEDŁUGIM CZASIE SERIAL " SMOCZY KSIĄŻĘ " DOCZEKA SIĘ 4 SEZONU.

ocenił(a) serial na 9
DAWID25_1

Twórcy zapowiedzieli, że historia ma się zakończyć na 7 sezonach podzielonych na 3 części z czego 1, 2 i 3 sezon stanowią pierwszą, 4 i 5 drugą a 6 i 7 trzecią część. Aaron Ehash jeden z twórców jest dosyć aktywny na twitterze i często komentuje niektórych z użytkowników. On sam nie ma informacji, ale radzi być w optymistycznym nastroju. Twórcy zresztą chcą doprowadzić tę historię do końca, także nawet jak Netflix zrezygnuje z serialu to w miarę szybko może inna platforma by go przejęła. Co do tego kiedy będzie to nie wiadomo. Nie ma oficjalnych informacji co do tego, chociaż spekuluje się, że 4 sezon wyszedłby gdzieś pomiędzy majem a wrześniem tego roku. Chociaż przed premierą 3 sezonu Aaron Ehash został oskarżony przez 3 kobiety, które pracowały w Wonderstorm i Riot Games, czyli w studiach, gdzie właśnie Ehash pracował o szowinizm i mizoginię względem nich. One same nie chcą by serial spotkał bojkot z powodu win jednego człowieka i zachęcały do oglądania serialu.
Co do tych pozostałych spekulacji to dla mnie minusem nie jest to, że rodzice młodej królowej byli lesbijkami, ale to, że nie zostało wyjaśnione, która z nich jest tą biologiczną i co się stało z jej ojcem.
W przypadku Rayli było to wyjaśnione jak zauważyłeś, że ta para homoseksualistów była jej przybranymi rodzicami, ponieważ jej biologiczni rodzice dostali się do Smoczej Straży, a że akurat Runaan i Ethari byli przyjaciółmi jej rodziców, to wiedzieli, że zostanie dobrze wychowana.
Także w skrócie na serial trzeba będzie trochę poczekać. Ale myślę, że będzie warto.

ocenił(a) serial na 10
telcontar_2929

Może nie hejtujcie plis

Jej jej biol matką Annika o biologicznym ojcem jest bratem partnerki jej matki.

Albo w tym uniwersum istnieją zaklecia których skutkiem ubocznym jest dziecko

ocenił(a) serial na 10
DAWID25_1

Historia z ,,matkami'' młodej królowej Duren była zastosowana przez Viren żeby był taki motyw w mysli Virena dziecko po latach mści się za matkę której na oczy nie widziało.

Notabene czy Harrow i Viren nie pomścili 3 królowych 4 księżyce wcześniej .

ocenił(a) serial na 9
clarabella12

teoretycznie tak, jeśli przez pomszczenie rozumiesz zamianę króla smoków w kamień i zniszczenie/kradzież jaja

ocenił(a) serial na 10
bartton

Tak przez to rozumiem ,,pomszczenie''