Snowpiercer
powrót do forum 1 sezonu

oby nie było kontynuacji, szkoda czasu na oglądanie. bardzo słabe aktorstwo, nie polecam

ocenił(a) serial na 10
Marek84

Najlepszy serial jaki widziałem w tym roku.

ocenił(a) serial na 4
Martin von Carstein

A jakie jeszcze widziałeś?

ocenił(a) serial na 10
kubisz77

Nic co bym zapamiętał. Szybciej będzie jak rzucisz konkretny tytuł jakiś dobrych seriali z tego roku.

ocenił(a) serial na 4
Martin von Carstein

To od razu, żeby było jasne. Nie mam zamiaru kwestionować Twojego wyboru ani tym bardziej przekonywać Cię do innego. Po prostu byłem ciekaw, z jakimi serialami wygrał "Snowpiercer", który wg mnie... no delikatnie mówiąc nie porywał. Choć przyznaję - jeszcze po 8. odcinku byłem pewien, że ciepnę tym w cholerę po finale, ale chyba jednak zainteresuję się recenzjami pierwszych odcinków 2. sezonu.

W tym roku postawiłem na nadrabianie starszych produkcji, więc u mnie tegorocznych premier było niewiele: "Devs", "Opowieści z pętli", "Pod Bladym Koniem", "Spisek przeciwko Ameryce", "Outsider", "The Valhalla Murders", "Unorthodox", "W obronie syna" i "W głębi lasu". Poza tym kilkanaście seriali powracających (m.in. "Dark", "Babilon Berlin", "Better Call Saul", "Genialna przyjaciółka", "Homeland", "Westworld"). Wszystkie wymienione i niewymienione oceniłem sobie wyżej niż "Snowpiercera".

ocenił(a) serial na 10
kubisz77

Cóż... Większość z tych tytułów nic mi nie mówi. Zapiszę sobie i sprawdzę
"Better Call Saul" chętnie obejrzę bo i tak czekałem na kolejny sezon.
"Westworld" darowałem sobie po sezonie 2.
Z kontynuacji... pamiętam iż oglądałem "co robimy w ukryciu". Dobrze się przy nim bawiłem. Reszty seriali zwyczajnie nie mogę sobie przypomnieć. Niektóre porzuciłem w trakcie sezonu, a inne wyleciały z mej pamięci.

"Snowpiercer" bardzo mi przypadł do gustu. Zwłaszcza finałowy odcinek, przy którym czas minął mi błyskawicznie.

Ps. Pamiętam iż próbowałem obejrzeć "Dom Grozy: Miasto Aniołów". O ile do połowy sezonu miałem jakąś nadzieję to po siódmym skreśliłem tą produkcję.

Może druga połowa roku przyniesie coś fajnego (Fargo?).

Martin von Carstein

Nie daj się wciągnąć to prowokator, a serial z odcinka na odcinek robił dobra robotę, końcówka sezonu zaskakuje i to wróży 2 sezon.

ocenił(a) serial na 10
Ybor

Oglądało mi się go świetnie. W finale wręcz klaskałem z niektórych (dość realistycznych) zagrywek niektórych bohaterów.

Żywy mur tarcz z dzieci? Rewelacyjny pomysł. :)

ocenił(a) serial na 4
Ybor

Tak nieskromnie napiszę, że życzyłbym wszystkim, którzy mają tak odmienne zdanie na temat jakiegoś filmu/serialu, tak kulturalnej dyskusji, jaką zaczęliśmy tu toczyć z Kolegą Martinem. Poza tym napisałem, że końcówka sezonu nieco poprawiła mi odbiór całości (chciałem podnieść ocenę, ale Filmweb dzisiaj dziwne rzeczy wyczynia, spróbuję jutro) i mimo wszystko czekam jednak co będzie dalej. Dlatego - już trochę mniej kulturalnie - bujaj się z tym "prowokatorem". Martin - również czekam na "Fargo" (i nie tylko), "Co robimy w ukryciu" na długiej liście do obejrzenia. A "Better Call Saul" polecam zdecydowanie.