Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 79040
6,8 9 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

8,3?

ocenił(a) serial na 1

Co to za ocena? Ten serial jest dramatyczny... Widziałem dużo, ale gorszego chyba nie...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
HRA

A teraz to mój wpis nawet nie został zablokowany. Tylko bez ostrzeżenia usunięty. Tak jakby go nie było. Gratuluje administracji Filmwebu traktowania użytkowników

ocenił(a) serial na 10
matrixadam

Może podałbyś łaskawie jakieś argumenty(o ile jakieś masz;))

ocenił(a) serial na 1
dardevon

Oglądałem to dosyć dawno i zapamiętałem ten serial jako strasznie denny i amatorski. W pewnych momentach zastanawiałem się, czy nie jest to parodia. Przede wszystkim żałosne było przedstawienie scen z krwią (slow motion i nieprofesjonalne efekty). Fabuła oczywiście ciekawa.

ocenił(a) serial na 8
matrixadam

Mnie się nie podobał początek pierwszego odcinka, jednak kiedy zobaczyłam więcej naprawdę zakochałam się w tym! Może gdybyś zobaczył dalej by ci się spodobało. Moim zdaniem walki były zrobione świetnie, bo szczególnie była pokazana brutalność, owszem może i nie każdemu spodobały się efekty ale mimo to serial zasługuje na minimum 8/10, można odjąć za pewne niedociągnięcia, ale fabuła cudowna.

ocenił(a) serial na 1
carrriee

Obejrzałem z nudów cały sezon :)

ocenił(a) serial na 8
matrixadam

I naprawdę nie widziałeś nic gorszego ? ;D

ocenił(a) serial na 1
carrriee

Nie jestem pewien, aczkolwiek nie przypominam sobie nic bardziej amatorskiego. Może za mało obejrzałem.

ocenił(a) serial na 8
matrixadam

Może... jak dla mnie mało argumentów masz a do tego niewiele pamiętasz. Może spróbuj jeszcze raz ;)

matrixadam

W tym cały urok Spartakusa. Niski budżet, Starz to niezbyt sławna stacja (była), aktorzy też nei jacyś wielcy. Ale w tym urok.

Czego więcej potrzebować w takim serialu jest krew, brud i seks, a wszystko w ogromnych dawkach co daje niesamowita ucztę dla dzisiejszych facetów. Do tego wciągająca fabuła.

ocenił(a) serial na 1
Heian

Nie wiem skąd Ci się wzięło, że dzisiejsi faceci lubią ogromną dawkę brudu, seksu i krwi. Nie słyszałem jeszcze o czymś podobnym.

matrixadam

Dzisiejszym facetom to brakuje.

ocenił(a) serial na 1
Heian

... gej?

matrixadam

Akurat Barca i ten jego gówniarz mnie nie kręcili.

Ale dlaczego faceci lubią kino chociażby Rodrigueza?
Od dziesiątków lat mężczyźni walczyli, bili się, przelewali krew, a kobiety to podziwiały.
Dlatego tak dużym zainteresowaniem cieszy się MMA czy inne krwawe sporty walki. My to po prostu lubimy. W każdym z nas siedzi gladiator, który potrzebuje przygody.

ocenił(a) serial na 6
matrixadam

Całkowicie się zgadzam, choć gorsze filmy sie widziało. Gra Spartakusa polega na noszeniu arbuzów pod pachami. Drugi sezon jest mniej krwawy, i co za tym idzie dużo lepszy. A niski budżet i nieznana stacja nie jest usprawiedliwieniem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 1
patryk250

Przeczytaj wszystkie komentarze a dopiero później komentuj.

ocenił(a) serial na 10
matrixadam

Przeczytałem i pytam się na cholerę oglądałeś cały sezon skoro ci się nie podobało.Nie podoba ci się nie oglądaj a nie się tu użalasz,,

ocenił(a) serial na 1
patryk250

Po pierwsze nie użalam się, a po drugie chyba nie rozumiesz do czego służy dyskusja. Wyraziłem swoją subiektywną opinię na temat tego serialu. Gdybym nie obejrzał całego, powiedziałbyś żebym obejrzał cały a dopiero później komentował. Obejrzałem między innymi dlatego, gdyż miałem nadzieję, że będzie lepiej. Niestety zawiodłem się. Czy krytyk który ocenia film, po pierwszych pięciu minutach go krytykuje? Nie wydaje mi się. Jeśli nawet na początku go odrzuca, to ogląda do końca. Dopiero później się wypowiada. Co Cię obchodzi, że mi się nie podoba? Tobie może się podobać i ja tego nie komentuję (chociaż uważam że jest to żałosne). Tyle w temacie.

matrixadam

Ten serial trzeba podziwiać, że z takim niskim budzentem wyszedl lepiej niż setki jak nie tysiące innych dennych bogatych seriali.

ocenił(a) serial na 1
joshee

Nie interesowałem się, czy budżet był wysoki czy niski. I tak samo teraz mnie to nie interesuje. Kiedy oglądam cokolwiek, także nie sprawdzam budżetu. Albo mi się coś podoba, albo się nie podoba. Fakt faktem jak na niski budżet nie jest najgorzej, jednakże ogólnie rzecz biorąc serial wypada "trochę gorzej niż nie najgorzej" :)

ocenił(a) serial na 9
matrixadam

Uważasz się za krytyka, a wpisy na poziomie trolla :)

ocenił(a) serial na 1
rafalsky18

Który mój wpis jest na poziomie trolla, i po czym wnosisz, że uważam się za krytyka? Chciałem również zapytać na jakim poziomie jest twój post i co wnosi do dyskusji o tym serialu?

ocenił(a) serial na 9
matrixadam

Twój pierwszy post jest trollowaty, a odnośnie krytyka:
"Czy krytyk który ocenia film, po pierwszych pięciu minutach go krytykuje? Nie wydaje mi się. Jeśli nawet na początku go odrzuca, to ogląda do końca. Dopiero później się wypowiada."
Po tej wypowiedzi można bepośrednio wywnioskować, że indentyfikujesz się z krytykami poprzez określone zachowania.
A mój post miał tylko pokazać wszystkim czytającym ten wątek, że już w swoim pierwszym poście tego wątku chciałeś sprokurować bezsensowną dyskusję. Jak widać podołałeś temu zadaniu, a teraz prosze nie odpowiadaj na tego posta i pozwól skonać tej dyskusji.
Pozdro

ocenił(a) serial na 1
rafalsky18

Niestety dalej nie rozumiem dlaczego mój pierwszy post jest "trollowaty". Proszę o argumenty.
Co do identyfikowania się z krytykami, chciałem uniknąć komentarzy typu "nie oglądałeś więc się nie wypowiadaj". Można powiedzieć, że musiałem obejrzeć cały sezon, gdyż kolega mieszkający ze mną w akademiku oglądał go na wspólnym telewizorze. Obejrzałem to również z nudów.
Szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia na temat filmu. Jestem muzykiem. Jeśli oceniam dzieło muzyczne, muszę przesłuchać je całe od początku do końca. Dopiero później je krytykuję. Jednakże absolutnie nie identyfikuję się z krytykami filmowymi.
Jeśli chodzi o sprokurowanie dyskusji; nie miałem zamiaru stwarzać Twoim zdaniem bezsensownej dyskusji. Jak już powiedziałem w poprzednich postach, moja opinia jest subiektywna. Nikomu nie narzucam swojego zdania. Fakt faktem, mogłem użyć konkretniejszych argumentów w pierwszym poście, jednakże fani tego serialu i tak obrzucili by mnie błotem.
Podsumowując, wydaje mi się, że forum jest od dyskutowania na wszelakie tematy. W tym wypadku konkretnego serialu, który nie przypadł mi do gustu. Jeśli Tobie się podoba, nie mam z tym problemu. Przyjmuję to do wiadomości i wydaje mi się, że komentarz jest zbędny. Każda osoba ma inny gust.