PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526554}

Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 78704
7,4 10 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

Efekciarski

ocenił(a) serial na 7

Jestem po 1 odcinku. Cóż mogę na tym etapie napisać, obraz jest bardzo efekciarski - sikająca krew, odcięte kończyny, seks i erotyka, jednak na razie mi to nie przeszkadza, ani nie zniechęca do obejrzenia 1 sezonu.
Stylizowany mocno na wzór "300" Snyder'a, dla jednych to będzie wada dla innych zaleta. Na razie u mnie działa to in plus.
Z oceną się wstrzymam aż zobaczę pierwszy sezon.

daber

Napisz jak już będziesz po 13 odcinku.. Teraz masz to szczęście, że nie musisz czekać tygodnia na kolejny odcinek.. A to swojego czasu było strasznym problemem jak się człowiek wciągną w ten serial :P PS - Najlepiej oglądać ten serial w HD.. Pozdro

ocenił(a) serial na 7
SagaTM

Właśnie skończyłem 1 sezon. Serial oceniam dobrze, nie jakoś rewelacyjnie, ale najważniejsze, że wszystkie odcinki prezentują podobny poziom, akcja nie zwalnia jak to często bywa w innych serialach. Wciągnął mnie jednak nie jestem przekonany czy powinni robić 2 sezon. Zapewne rozwinie się wątek Glabera. Póki co zapowiedziany jest prequel czy tam spin-off, zobaczymy.
Każdy odcinek jest pełen seksu i krwi, ale w sumie nie ma co się dziwić skoro jest to opowieść o gladiatorach w czasach Imperium Rzymskiego, niewiele odbiega to od moich wyobrażeń o tamtych czasach.
Niektórzy narzekają na efekty, jak dla mnie są wystarczające na taki serial, nie one są najważniejsze. Co do fabuły, gdyby mi się nie podobała, to dla samych scen walki nie oglądał bym tego ;) Wg. jest to ciekawa próba pokazania co działo się ze Spartacus'em przed powstaniem.
7/10