PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526554}

Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 78699
7,4 10 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

Spartakus,Agron,Crixos,Gunnicu­s,Laeta,Ashur (pewnie o jakieś zapomniałem) te lubiłem inne już
trochę mniej ale nie było takiej postaci której nie na widziałem :).Wszystkie były fajne ale te
najlepsze ;D.

użytkownik usunięty
GreenArrow2

Spartacus, Laeta, Batiatus, Lucretia, Ashur o niech będą w takiej kolejności

ocenił(a) serial na 10

Batiatus, Lucretia te też były fajne ;).

użytkownik usunięty
GreenArrow2

Załóż sobie nowy temat "Kogo najbardziej nie lubicie"?

ocenił(a) serial na 10

Ja tam wszystkie lubię więc nie mam zamiaru zakładać takiego tematu.

użytkownik usunięty
GreenArrow2

Cóż podziwiam cię za to, a ja nie lubię co najmniej połowy i to jeszcze tej uwielbianej przez wszystkich, pozdrawiam :-)

ocenił(a) serial na 10
GreenArrow2

Skoro dodałeś do swojej listy Gannicusa, to raczej mówisz o całym serialu niż tylko o tym sezonie. U mnie to tak:

Love:
Spartacus, Crixus, Gannicus, Oanameus, Batiatus, Crassus oraz honorowo Varro

Hate:
Lucretia, Illythia, Glaber, Ashur, Tiberius oraz za samą twarz Cossutius ;)

ocenił(a) serial na 10
shichibukaii

Ja jak już napisałem nie mam takiej postaci której nie na widzę. Czemu nie lubisz Ashur przeciesz to bardzo interesująca postać ;).

ocenił(a) serial na 10
GreenArrow2

Może "hate" to za mocne słowo, ale z mojej listy były to osoby, które zasługiwały na ciekawe zaprezentowanie możliwości mieczy i innych narzędzi na swoim ciele :) Ashura nie lubiiłem za jego podstępy, natomiast zawsze fajnie sie patrzyło jak Crixus go gnoi. W Gods of the Arena fajnie była cała przeszłość ukazana.

ocenił(a) serial na 10
shichibukaii

Nie patrzałem Gods of the Arena. A co do Ashura to własnie było najlepsze-intrygi :D.

ocenił(a) serial na 10
GreenArrow2

Gods of the Arena to canon, więc polecam obejrzeć, bo mimo iż był to mini-sezon to dużo później jest nawiązywania do tego co się w nim stało. Powinno się obejrzeć serial w tej kolejności:
- Blood and Sand
- Gods of the Arena
- Vengeance
- War of the Damned

ocenił(a) serial na 10
shichibukaii

A ja obejrzałem go tak:(słyszałem że bogowie areny to coś jeszcze przed Spartakusem dlatego chyba tego nie obejrzałem).
- Blood and Sand
- Vengeance
- War of the Damned

ocenił(a) serial na 10
GreenArrow2

No to chłopie trochę straciłeś. Gods of the Arena był kręcony po Blood and Sand, natomiast przed Vengeance. Jest to mini sezon, bo ma tylko 6 odcinków i nie występuje tam Spartacus (akcja dzieje się przed akcją Blood and Sand, więc można powiedzieć, że to prequel), a z tego co słyszałem był to sezon nakręcony, aby Andy Whitfield miał czas na walkę z chorobą. Nie mniej jednak, wszystko co tam się dzieje to canon w fabule i powinien być obejrzany w tej kolejności, która wcześniej wypisałem, bo to co się w nim wydarzyło miało duże znaczenie na późniejsze wydarzenia :)

ocenił(a) serial na 10
shichibukaii

Może ale i tak myślę że nic nie straciłem :). ,, aby Andy Whitfield miał czas na walkę z chorobą. " -wiem czytałem coś tam :( ale nie doczekał do 2 seoznu :((

ocenił(a) serial na 10
GreenArrow2

Straciłeś bardzo dużo pomimo tego, że nie pojawiła się jeszcze postać Spartakusa. Świetnie pokazana młodość Lukrecji i Batiatusa i ich dązenie do pozycji, którą pokazano w "Krwi i Piachu", rewelacyjna postać Gannicusa (ma wpływ na kolejne sezony), historia Doctore.... naprawdę warto nadrobić zaległości :)

ocenił(a) serial na 10
jusitnb

Jak będę miał czas :).

ocenił(a) serial na 9
GreenArrow2

Spartakus, Varro ;)