PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526554}

Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 78794
7,2 12 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

... zaakceptuje się brak logiki gdzieniegdzie, nierealistyczne sceny walki to otrzymuje się naprawdę
bardzo ciekawy i dobry serial. Ja zaakceptowałem tą konwencje i naprawdę mi się ów serial podoba.

ocenił(a) serial na 4
prostareposta

Lubię seriale o takiej tematyce, ale dla mnie ten film to ostre przegięcie. Obejrzałem cały 1 sezon i stwierdziłem, że dalsze oglądanie nie ma sensu.

To właśnie miejscowe braki logiki, nierealistyczne sceny walki, komiksowa stylistyka, i słabe efekty mocno mnie odrzucały. Oczywiście te mało realne sceny walk i komiksowa stylistyka, to tylko moje własne odczucia, bo osobiście nie znoszę komiksowej stylistyki w takich filmach.

Nie mniej jednak, ten serial jest ewidentnie niedopracowany i jeżeli ktoś się zastanawia nad obejrzeniem go od samego początku, to ja odradzam. W porównaniu np. ze świetnym serialem jakim jest Gra o Tron, Spartakus wypada bardzo słabo.

Jeżeli ktoś może szuka serialu właśnie tego typu, to zamiast Spartakusa polecam Grę o Tron - 31 marca ma wystartować 3 sezon. Tyle ode mnie :)

qiks33

Zgadzam się. Spartakus jest ok, ale na tle "Gry o tron" czy "Rzym" wypada po prostu słabo