PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526554}

Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 78778
7,2 12 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

NAJLEPSZY SERIAL !!

ocenił(a) serial na 10

Tak jak w temacie ! Właśnie skończyłem oglądać ostatni odcinek pierwszego sezonu . The walking dead , zakazane imperium, itp. zostają w tyle ... Nieznacznie w tyle ale jednak . To trzeba obejrzeć . Jedno wielkie widowisko ostatni odcinek obejrzałem od połowy dwa razy bo jest tak kozacki ! POzdrawiam

ocenił(a) serial na 8
roman892

Reszta serii też trzyma poziom.

ocenił(a) serial na 10
Piotrek14

Nie sadzisz że 2 sezon trochę odchodzi już od pierwszego ?

roman892

Odchodzi, glownie z powodu przykrej nieobecnosci Whitfielda jako Spartacusa, ktory przestal byl glownym bohaterem wlasnie pewnie z tego powodu i tak muszono poprowadzic fabule. Obecny aktor jest po prostu gorszy pod kazdym wzgledem, nie ma haryzmy i jest strasznie przecietny. Mozna napisac, ze Spartacus nagle stal sie nikim.

ocenił(a) serial na 4
roman892

A ja uważam, że Spartakus w swojej kategorii jest bardzo przeciętny. Obejrzałem cały 1 sezon na przymus i stwierdzam, że ten komiksowy styl, błędy logiczne i wiele niedopracowań to nie dla mnie. Ale to tylko moje odczucia, jednym się podoba, innym nie, tak to już jest. Wolę kontynuować przygodę z Grą o Tron - za miesiąc rusza 3 sezon i swoją drogą dla mnie to jest najlepszy serial tego typu jaki powstał w ciągu ostatniej dekady.

ocenił(a) serial na 7
qiks33

Spartakus nie taki zły. Ale są znacznie lepsze miniseriale/seriale.
Na przykład:
Robin Of Sherwood 1984-1986
Północ południe 1985-1986
Miasteczko twin peaks 1990
Archiwum X 1993-2002
Rzym 2005-2007
Gra o tron
Spartakus można przyrównać do Rzymu i Gry o tron. na ich tle wypadała znacznie słabiej.

ocenił(a) serial na 4
returner

No tak "Rzym", "Spartakus" i "Gra o Tron" to seriale o podobnej tematyce, ale Spartakus znacznie od tych dwóch odstaje.

ocenił(a) serial na 7
qiks33

Z tego co sie orientuje ludzie chwalą jeszcze "Dynastia Tudorów" 2007-2010 oraz "Rodzina Biorgów" 2011-2013, ale osobiście ich nie miałem przyjemności oglądać.

ocenił(a) serial na 4
returner

Ja miałem przyjemność obejrzeć trochę jednego i drugiego, ale jakoś nie bardzo przypadły mi do gustu.

ocenił(a) serial na 9
returner

Jak dla mnie najlepsze to:

1) Kompania braci
2) Gra o tron
4) Z Archiwum X
3) Spartakus: Piach i krew
5) Kryminalne zagadki Miami, Nowego Jorku i Las Vegas

ocenił(a) serial na 7
Rahabiel

A kultowe "Miasteczko Twin peaks" , mega klimatyczne "Robin of Sherwood" czy "Rzym" uważasz za gorsze od
czegoś takiego jak "Spartakus" ?????

ocenił(a) serial na 9
returner

Spartacus a Rzym... ?? Rzym to tania reklama makiet historycznych przy Spartacusach -.-

ocenił(a) serial na 9
returner

Rzym, bardzo dobry, byłby chyba w pierwszej 10, Robina of Sherwood pamiętam jedynie przez mgłę, kojarzę muzykę Enii, a Miasteczka Twin Peaks nie miałem przyjemności oglądać.

ocenił(a) serial na 8
roman892

Jakoś nikt nie wspomina o Dexterze a przecie serial jest mega. Poszczególne serie mają swoje wady - większe bądź mniejsze ale ogląda się naprawdę fajnie. A odnośnie Spartakusa to przyznam że jest debeściak - wszystkie serie (Wojnę Potępionych do 5 odcinka bo nadal emitują pozostałe) - obejrzałem odcinek za odcinkiem - kilka dni mi to zajęło :) Szkoda tylko, że to serial o podłożu historycznym, no bo wszyscy wiemy, jak się skończy ... :(