PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526554}

Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 78702
7,4 10 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

Odcinek 1x08.

ocenił(a) serial na 10

Tendencja zwyżkowa się utrzymuje, odcinek świetny i rokuje, że ten poziom utrzyma się do końca sezonu. Mam nadzieję, że wznowią zdjęcia nad kolejnym najszybciej jak to tylko możliwe. Zdrowia, Panie Spartakus.

użytkownik usunięty
lop3pop

dla mnie słabo zaczyna mnie męczyć, odcinek był bardzo przewidywalny. Jest kilka wydarzeń, które juz mozemy uznać za pewnik, że się wydarzą.

ocenił(a) serial na 8

obcięty kutas!! tego się nie spowiedziałem, ogólnie dobry w chuj odcinek ,,,

ocenił(a) serial na 10
lop3pop

mi się też odcinek podobał zwłaszcza końcowa scena :D ale to było do przewidzenia ;/ eh Ilithyia mnie strasznie wpienia kur** mógłby ją Spartacus wkońcu zarżnąć :D

ocenił(a) serial na 10
Beemka

Zarżnąć czy zerżnąć ? Wydaje mi się że bardziej na złość legatowi by zrobił gdyby zrobił to drugie ;)

Widać że Crixus się zaprzyjaźni ze Spartakusem po dzisiejszym odcinku.
A co do końcówki to była naprawdę spektakularna, współczułem temu galowi bo on na zlecenie Ilithyi(chyba tak to się odmienia)próbował zabić Spartakusa a w głębi duszy go podziwiał.Ale dlaczego jej nie wydał ?

ocenił(a) serial na 10
okrutny_kobieciaz

Oj chyba jednak ją wydał :)

ocenił(a) serial na 9
lop3pop

swietny odcinek trzyma poziom
naprawde polecam
moim zdaniem serial bije na glowe Rzym z wyjatkiem nie udanego pierwszego odcinka Spartacusa

ocenił(a) serial na 8
maiev888

Serial ogólnie zły nie jest, tyle, że całe te efekty rodem z gore dosyć poważnie psują odbiór, przynajmniej trochę. Generalnie serial - rzeźnia.

ocenił(a) serial na 10
lop3pop

ten gal wydaje mi się że nie wydał jej bo wierzy że zagwarantuje mu wolność pfff chyba cipke haha a Batiatus już się skapli że to ona po tamtym incydencie jak obraził jej męża i ona go nienawidzi no to co tu się zastanawiać ;) no chyba że jednak ją wydał ale oni trzymają to w tajemnicy żeby ta pusta blondynka myślała że oni nie wiedzą

zarżnąć czy zerżnąc ? no fakt bardziej za złość jak to drugie... ale tak pustej blondynce i nie za ladnej aż do buzi żal dawać

ocenił(a) serial na 9
Beemka

Aj tam, gadasz. Fajna dupeczka :) ..choć wredna i wqrwiająca strasznie, to fakt.

Pozdr.

ocenił(a) serial na 7
lop3pop

Znalazł się nawet wątek komediowy. :D (kiedy Gal, Segovax szybko i sprawnie
pozbawia marzeń o chwale innego niewolnika).

ocenił(a) serial na 7
lop3pop

A swoją drogą, chodzą słuchy, że w kolejnych odcinkach Doctore będzie
używał kutasa Segovaxa jako bicza.

ocenił(a) serial na 10
ssumm

:D o kutasie nie słyszałem, ale scenę jak nabił kolegę na pręt w ścianie również odebrałem jak żart autorów;)

turboszczotka5

Wszystko pieknie fajnie tylko jak to mozliwe ze nikt sie nie domyslil kto zlecil Galowi zabicie Spartacusa? Przeciez to blondyna wprost mowi ze chce jego smierci, chcial tego dokonac "jej" gladiator, tej samej nocy prosila o rozmowe z nim na osobnosci. Litosci, dla mnie to bylo bardzo naiwne.

ocenił(a) serial na 9
macieqh

a kto powiedział, że nikt sie nie domyślił?! Jaka logika z punktu widzenia tego Galla (Sa.cośtam.rixa) w zamordowaniu ulubieńca swego pana? Że niby co miałby zyskać?? Problem w tym, że Batiatusowi Illytia jest potrzebna i wygodnie mu poudawać, że nie wie co jest na rzeczy ;))

ocenił(a) serial na 9
valiana

aaa... Segovax mu było... Ach ten sentyment do "Obelixa i Asterixa" ;)

valiana

Beemka - po obejrzeniu epizodu 9, już wiadomo że Spartakus sobie trochę "poużywał" haha. Biedna Ilithyia, jak się Glaber dowie to ją zatłucze jak psa :P

ocenił(a) serial na 8
Jazmine

nooo 9 zajebiście pokazuje jak się dupczyli, ci z najwyższych sfer, niczym bogowie :D ....

ocenił(a) serial na 10
Jazmine

Szkoda, że nie udusił suki już teraz ;d

użytkownik usunięty
lop3pop

tak nawiasem to ona ma polskie korzenie jej ojciec to chyba Polakiem

użytkownik usunięty

chyba jest Polakiem