PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526554}

Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 78702
7,4 10 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

Poniżej oczekiwań

ocenił(a) serial na 4

Niestety nie tego się spodziewałem. Aktorstwo fatalne. Obejrzałem tylko pół odcinka, ale już wiem, że ten film wybitny nie jest. Dla mnie poniżej oczekiwań.

ELFlK

Za wysoko postawiłeś Spartacusowi poprzeczkę, ten serial to głównie krew, seks, przemoc i widowiskowe walki gladiatorów, jeśli spodziewałeś się czegoś innego to oczywiste że się zawiodłes;] Ja sam po pierwszym odcinku uznałem, że serial jest do bani, ale po obejrzeniu kilku odcinków zmieniłem zdanie.

cahir_5

Serial jako rozrywka jest naprawde dobry, troche za dużo seksu według mnie, lepiej by było gdyby krew była realistyczna a nie sikała na prawo i lewo, twórcy chcieli pewnie zastosowac jakiś element komiksowy a mi to za bardzo tutaj nie pasuje. Albo film fabularny albo bajka. Fabuła dla mnie bardzo dobra, gra aktorska również, choć dla mnie postać Kriksosa przewyższała nad Spartacusem, charakterystyczna też jest postac Batiatusa. Serial zawiera w sumie fakty historyczne teraz zgodnie z historią należy oczekiwac w kolejnych sezonach (jak aktor wyzdrowieje) ciągłych walk miedzy powstańcami a Rzymem, porażka wojsk Glabera, odłaczenie się oddziałów Spartacusa i Kriksosa, śmierć tego drugiego i odsiecz Spartacusa który też jak wiadomo zginie w walce, ale Rzym zostanie naruszony. Tylko teraz pytanie na ile sezonów zostanie to rozłożone?