PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526554}

Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 78699
7,4 10 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

Niech mi ktoś wytłumaczy gdyż zacząłem oglądać serial od Marca jakie są następujące sezony bo już jestem skołowany jest Spartacus z Liam McIntyre oraz z Dustin Clare i nie wiem jak to oglądać ten z Dustinem to odrębny serial czy kontyunuacja

Remusek_filmweb

Jest tak jak tu podają, w tej kolejności. Z tym że zmienił się aktor tytułowy. Jest też sezon pomiędzy chyba 1 a 2 sezonem, który opowiada historię, która sie dzieje przed 1 sezonem.

ocenił(a) serial na 10
wpwelement

eee to jak to wlasnie leci bo sam sie zastanawiam, znalazlem takie cos:
Spartacus: Blood and Sand jako sezon 1 wydany w 2010 roku
Spartacus: War of the Damned sezon 3 w tym roku i trwa ciagle
Spartacus: Gods of the Arena tez sezon 1 wydany w 2011 roku
Spartacus: Vengeance sezon 2 wydany w 2012

dwa sezony 1? ktos wie jak to ogladac?

ocenił(a) serial na 9
Beton_X

Gods of the arena z 2011 dzieje się przed Blood and sand, nie ma tam postaci Spartakusa. Aktor grający go w Blood and sand był chory na raka. Filmowcy pewnie łudzili się, że wyjdzie z tego i dlatego nakrecili ow sezon nazwany przeze mnie sezonem zerowym ;).
Vengeance i War of dammed to kontynuacje blood and sand ale z innym aktorem grającym Spartakusa.

według mnie, to można spokojnie oglądać według dat wydania.

1. Blood and sand
2. Gods of the arena
3. Vengeance
4. War of dammed

ocenił(a) serial na 10
pako90

spartacus bez spartacusa, kolejne sezony z zmieniony glownym bohaterem, nie no zajebiscie, oby kolejne byly tak dobre jak blood and sand bo obejrzalem 6 odcinkow i naprawde kozak!

Beton_X

"spartacus bez spartacusa, kolejne sezony z zmieniony glownym bohaterem, nie no zajebiscie, oby kolejne byly tak dobre jak blood and sand bo obejrzalem 6 odcinkow i naprawde kozak!"
No trudno, żeby miały być z tym samym jak aktor umarł..
Serial kozak- podpisuję się obiema łapami pod tym ;]

Remusek_filmweb

Ja oglądałam w następującej kolejności
-Borowie Areny
-Krew i Piach
-Pomsta
-...i trzeciego jeszcze nie zaczęłam

ocenił(a) serial na 10
Remusek_filmweb

Nie wiem czy wiecie......aktor Andy Whitfield grający Spartakusa w 1 sezonie "Krew i piach" zmarł po ciężkiej walce z choroba nowotworowa.Dlatego nastąpiła zmiana aktora w 2 sezonie"zemsta". Młody człowiek tak szybko musiał odejść.Polecam warto