PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526554}

Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 78704
7,4 10 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

Wreszcie pojawiły się informacje na temat kontynuacji Spartacusa. Niestety Andy Whitfield
nie wcieli się ponownie w rolę Spartacusa. Zastąpi go Liam McIntyre.

ocenił(a) serial na 8
moira88

widzialem fotki promocyjne i gościu wygląda nawet podobnie do poprzedniego Spartacusa. Zobaczymy jeszcze, jakim będzie aktorem. Czekam na drugi sezon, zobaczymy jak pociągną temat powstania, skoro nie będzie już walk gladiatorów, które tak przyciągały do sezonu pierwszego. (i po tym sezonie serial się zapewne zakończy)

ocenił(a) serial na 10
keeveek

podajcie linka do tych nowości gdzie to tak piszą i są już jakieś zdjęcia przedstawiające nowych aktorów i nie tylko

ocenił(a) serial na 8
1necki

są tylko zdjęcia nowego spartacusa: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150245500581889.311112.345111731888

ocenił(a) serial na 9
1necki

tutaj link do galerii : http://www.filmtok.pl/Oto-nowy-Spartakus-w-akcji-GALERIA-a19267 nie wygląda najgorzej ale i tak zdecydowanie wolałam starego Spartacusa

moira88

nedzna imitacja Andy'iego, juz lepszy bylby ten gosc co gral Gannicusa

ocenił(a) serial na 8
mihas

ten gość co grał gannicusa, będzie dalej grać gannicusa...

keeveek

Jak dla mnie to musi to być chociaż troche zgodne z prawdą, czyli stworzy armie niewolników i bedzie bił sie z Rzymianami.

ocenił(a) serial na 10
moira88

dlaczego jest taka przepaść czasowa miedzy 1 a 2 sezonem?

Silesia87

raz: bo pierwszy aktor grajacy spartacus zachorowal na raka i nie mogil krecic kontynuacji, dwa: po pierwszym sezonie powstal 6 odcinkowy spartacus: bogowie areny, trzy: wiec tak naprawde 2 sezon jest w rzeczywistosci jakby 3 sezonem :))

ocenił(a) serial na 9
Silesia87

Błagam was panowie..... "Spartacus: Krew i Piach" to pierwsza część a "Bogowie Areny" to prequel czyli wydarzenia przed 1 części a Vengeance to jest właśnie 2 część czyli inny mi słowy sezon 2 (sequel) ! i to cała prawda !

ocenił(a) serial na 10
moira88

http://www.youtube.com/watch?v=x59O_uW19P0 nie dziękujcie :P

ocenił(a) serial na 9
doleginho

bez Andego to już nie to

ocenił(a) serial na 8
moira88

głupie pier.dolenie. W Gods of the arena też nie było Andy'ego a serial jest świetny. Skończcie pieprzyć, bo waszym pieprzeniem nie sprawicie, że Andy wyleczy się z raka.

ocenił(a) serial na 9
keeveek

Po pierwsze forum jest od tego aby wyrazić swoje zdanie, jak Ci się nie podoba nie musisz czytać. Po drugie Gods of the arena jest opowiedziana historia domu Batiatusa oraz historia Ganikusa, Spartacusa tam nie ma. Tymczasem Spartacus: Vengeance ma być kontynuacją pierwszego sezonu, więc to chyba naturalne, że porównuje się Andego i Liama, który go zastępuje.

keeveek

Mi tam bardziej będzie brakować postaci Kwintusa...

ocenił(a) serial na 8
meneris

dobrze że chociaż jego żonka przeżyła :)

ocenił(a) serial na 10
moira88

Myślę, że Liam da radę ;) Mi jedyne co sprawi problem na początku to przyzwyczajenie się do innego głosu. Andy miał dość charakterystyczny głos i teraz będę musiał się przestawić.
Co do tematu powstania to podejrzewam, że ukażą zmagania z Glaberem na Wezuwiuszu, gdzie sprytnym mykiem powstancy wyrolowali rzymian :) No a może to będzie dopiero początek i pokażą w tym sezonie całe powstanie, łącznie z odejściem Kriksosa i śmiercią głównych bohaterów. Ja cieszę się, że Gannikus będzie, tylko zastanawia mnie jak to zostanie rozwiązane, bo przecież odzyskał wolność i nie musi (nawet nie powinien, bo długo wolnością się przez to nie nacieszy) przyłączać się do powstańców, którzy przecież są niewolnikami.

Curse11

Dobrze że będzie kontynuacja, serial elegancki... Już nie mogę się doczekać stycznia!!