Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 79035
6,8 9 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

...produkcja w której za sznurki pociągają ludzie od Herkulesa i Xeny lub co bardziej bolesne od Miecza Prawdy, opętańcze wręcz zauroczenie tym, co można było zobaczyć w 300, tak warstwie wizualnej jak i muzycznej. Na próżno można też w niej szukać godnego spadkobiercy serialu Rzym. Co więc jest? Ano... jest zajebiście. Może zwariowałem, ale z wielką przyjemnością obejrzę dalej ten koktajl, groteskowe wręcz połączenie brutalnych scen walki i erotyzmu. I będę dalej patrzył przez palce na fabułę, jeśli tylko zajdzie taka potrzeba, bo mnie ten koktajl smakuje...

ocenił(a) serial na 10
Bushi

Normalnie sam bym podobnie napisał. Pierwsze 3 odcinki super były. No i można przymknąć oko na nielogiczności gdy się serial naprawdę dobrze ogląda.
A i ładniej brzmi jak się mówi, że ludzie odpowiedzialni za "Martwe Zło 2" i "Smallville" a nie "Miecz Prawdy". Niesamowite jak ten sam producent potrafi całkowicie różne walki na miecze pokazać. W "Mieczu" też się ciągle siekają a ilość krwi z pierwszych 5 minut pierwszego odcinka "Spartacusa" była równa ilości krwi z całego sezonu "Legend of the Seeker".
Dobrze mimo wszystko, że ten badziewny "Spider-man 3" tyle kasy zarobił bo przynajmniej dobre seriale teraz powstają.

ocenił(a) serial na 8
Roy_v_beck

Co ma Spider-man do tego filmu? Ci sami sponsorzy? mozesz rozwinac bo nie siedze w temacie a mnie to zaciekawilo.

ocenił(a) serial na 10
Bushi

to że jednym z producentów Spartacusa jest Sam Raimi reżyser wszystkich części Spider Mana