Uważam, że już od pierwszego odcinka ten serial był ciekawy. Drugi odcinek owszem warty obejrzenia ale na trzecim się zawiodłem. Trzeci odcinek różnił się od pozostałych, bo był nudny. Ciągle tylko gadanie o histori i prawdzie gladiatorów. Tylko na końcu było ciekawie jak Spartakus zmierzył się na arenie chyba z Crixusem. Ale czwarty odc. może naprawić trzeci. Serial trochę podobny do "300" ale całkiem inna fabuła. Narazie ogólna ocena podliczona z trzech ocenionych przezemnie odcinków wynosi 7,25%/10 (dobry). Polecam. Jest 14 odcinków więc może być całkiem wysoka ocena:)
Nie oglądałem jeszcze, ale jeżeli ma coś wspólnego z "300" to już mnie to zniechęca na starcie. "300" miało więcej wspolnego ze "Star Wars" albo "Matrixem" niż np z "Gladiatorem"
Tak, ale to jest zupełnie inna fabuła. Chodzi o charakterystykę tej krwi. Na arenie, gdy walczą gladitorzy rozpryskuje się ona po na 5 metrów. I jeszcze jest dużo zwolnień kamery podczas walk. Przypomina to trochę "300". Ale to jest znacznie co innego. I przedewszystkim ten film jest przeznaczony tylko dla dorosłych, ponieważ jest bardzo dużo scen brutalnych i erotycznych. Kto lubi krwawą jatkę na arenie gladiatorów - bardzo polecam:)