PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526554}

Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 78704
7,4 10 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

Uważam, że już od pierwszego odcinka ten serial był ciekawy. Drugi odcinek owszem warty obejrzenia ale na trzecim się zawiodłem. Trzeci odcinek różnił się od pozostałych, bo był nudny. Ciągle tylko gadanie o histori i prawdzie gladiatorów. Tylko na końcu było ciekawie jak Spartakus zmierzył się na arenie chyba z Crixusem. Ale czwarty odc. może naprawić trzeci. Serial trochę podobny do "300" ale całkiem inna fabuła. Narazie ogólna ocena podliczona z trzech ocenionych przezemnie odcinków wynosi 7,25%/10 (dobry). Polecam. Jest 14 odcinków więc może być całkiem wysoka ocena:)

dawid13

Nie oglądałem jeszcze, ale jeżeli ma coś wspólnego z "300" to już mnie to zniechęca na starcie. "300" miało więcej wspolnego ze "Star Wars" albo "Matrixem" niż np z "Gladiatorem"

aqu32

Tak, ale to jest zupełnie inna fabuła. Chodzi o charakterystykę tej krwi. Na arenie, gdy walczą gladitorzy rozpryskuje się ona po na 5 metrów. I jeszcze jest dużo zwolnień kamery podczas walk. Przypomina to trochę "300". Ale to jest znacznie co innego. I przedewszystkim ten film jest przeznaczony tylko dla dorosłych, ponieważ jest bardzo dużo scen brutalnych i erotycznych. Kto lubi krwawą jatkę na arenie gladiatorów - bardzo polecam:)