PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526554}

Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 78704
7,4 10 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

Po obejrzeniu całego serialu ciężko znaleźć ulubioną postać. Zastanawiałem się nad Varro, ale chyba najciekawszą dla mnie jest Doctore. Serial ogląda się jednym tchem. Niektórzy piszą, że pierwszy odcinek jest denny czy pierwsze dwa dla mnie, każdy jest doskonały. Efekty idealnie mi pasują do tego serialu. Oceniam go 10/10 i pierwsze 15 sekund pierwszego odcinka i już mi ślinka ciekła na myśl co będzie dalej :) Wielkim plusem tego serialu odgrywa muzyka. Już się nie mogę doczekać 2 sezonu. Chodź Doctore jest moją ulubioną postacią trzeba przyznać, że najlepiej zagrana rola to John Hannah odtwórca roli Batiatusa i ten jego akcent miażdży. Polecam każdemu. Zastanawiałem się nad oceną 9, ale czym bliżej końca tym bardziej popadałem w zachwyt i musiałem mu dyszkę wystawić.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
bandofbrothers

Ja to ten serial obejrzałam w ciągu dwóch dni. Zapewne naprawdę trwałoby to jeden dzień przecież to tylko 13 czy 14 odcinków ;D mam na myśli już oba sezony,bo akurat jestem w ich posiadaniu ;) film już na początku wkręca i chce się go oglądać...końcówka trochę mnie nie nasyciła bo mogliby pokazać coś jeszcze. Jednak wart jest 10 ;) masz rację akcent J. Hannah jest miżdżący ;)

pozdrawiam ! ;)

ocenił(a) serial na 10
Yoasia_6

Troche dziwne, ze masz dwa sezony, skoro ten drugi jeszcze nie został nakręcony. Chyba, że masz na myśli ten 6-odcinkowy prequel, ale z tego co wiem, ten też jest jeszcze na ukończeniu.

Ulubieni: Spartacus & Varro

bandofbrothers

Ja oczywiście bardzo lubię Spartakusa i jego niebieskie oczy ( Andy Whitfield ) ale moją ulubioną postacią w tym serialu był Varro ( Jai Courtney ) i naprawdę lubiłam go od początku :) Rzadko płacze na filmach, a do czasu jak zobaczyłam 9 odcinek nigdy nie płakałam oglądając serial, ale dosłownie twarz mi przeciekała i nic nie mogłam na to poradzić xD
Ja też oglądałam ten serial odcinek po odcinku (też w 2 dni) i przez sekundę się nie nudziłam. A co jest niesamowicie dziwne, tak się wciągnęłam, że nawet nie zauważyłam że efekty specjalne są jakieś słabe. Wydawały mi się idealnie współgrać z całością i zdałam sobie z tego sprawę dopiero jak zaczęłam czytać komentarze innych widzów. :)
Serial moim zdaniem jest naprawdę świetny !!! :)

ocenił(a) serial na 7
marta098765

zdecydowanie Varro, strasznie go lubię, Spartakus jest ok ale w pierwsym odcinku jakos mi nie pasował :) zgadzam się, że najlepiej zagrana rola to Batiatus, ale uważam tak pewnie dlatego, że uwielbiam Johna :)

ocenił(a) serial na 9
bandofbrothers

Moją ulubioną postacią to Spartacus ;]