PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526554}

Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 78704
7,4 10 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

Warto??

ocenił(a) serial na 8

Mam zamiar zacząć oglądać ten serial tylko nie wiem czy warto poświęcić czas na jego
ściągnięcie i obejrzenie??

ocenił(a) serial na 8
Erni_97_21

Zależy od Twojego gustu. Od razu uprzedzam, że:
1. Jest to dość prymitywna rozrywka - krew, flaki i cycki :D Chociaż z biegiem czasu pojawiają się też polityczne intrygi ;) Oraz jeszcze więcej cycków
2. Kilka pierwszych odcinków jest nudnawych (przynajmniej są tam cycki). Jednak jest to "cisza przed burzą" - 5 odcinkiem.
3. Na początku rażą efekty specjalne, (cycki nie rażą w ogóle) np. komputerowa arena, tło (szczególnie w scenach plenerowych z 1 odcinka [wynagradzają to cycki Sury]) albo 10 litrów krwi wylewających się ze zwykłej rany kłutej, zadanej w plecy (na szczęście nie w cycki). Jednak jest to spowodowane tym, że twórcy chcieli przelać na ekran styl komiksowy.

W skrócie: lubisz cycki - oglądaj :D

ocenił(a) serial na 8
Erni_97_21

Jeśli podejdziesz do tego serialu z lekkim dystansem to może być świetną rozrywką :P Najpierw zadaj sobie pytanie - podobał mi sie film 300 ? Jak 'nie' to sobie od razu odpuść :P Jak dla mnie ogromnym plusem jest muzyka, dla niej zmienilem ocene z 8 na 9 ;P Tak jak wyzej : lubisz cycki, cycki, efektowne walki, krew i cycki + całkiem ciekawa intryga -> warto

Iwan090

Czyli to taka Xena dla dorosłych z lepszymi efektami specjalnymi?

ocenił(a) serial na 8
Arg

Czyli warto. 300 bardzo mi się podobało , lubię cycki, efektowne walki. Serdeczne dzięki

ocenił(a) serial na 8
Erni_97_21

Film warto oglądnąć
BO JA TEZ LUBIE CYCUSZKI

Erni_97_21

ba kto cycuchów nie lubi :)

Arg

Z Xeną to ten serial nie ma nic wspólnego, no poza odtwórczynią głównych ról żeńskich w obu serialach :). A apropos 300 to mnie ten film nie zachwycił, uważam go za przeciętny, a Spartacusa uwielbiam. Na pewno opierają się na podobnej konwencji, walki są podobne, ale Spartacus ma mimo wszystko więcej zalet: świetne intrygi, niespodziewane rozwinięcia sytuacji, oglądający identyfikuje się z głównym bohaterem (zabrakło mi tego w 300, może po prostu kwestia aktorstwa). Wiem, że nie powinno się porównywać filmu do serialu, chciałem tylko wykazać, że z dużym zainteresowaniem mogą go oglądać osoby, które się nie zachwyciły 300. Ja np. lubuję się w political fiction, a ten serial bardzo mi się podobał. No i wreszcie te cycki, to pewnie przez to...

ocenił(a) serial na 8
Pan__Cogito

Mam jeszcze jedno pytanie. Który to odcinek "delikatne sprawy"?? Pytam ponieważ brakuje mi jeszcze jednego odcinka i znalazłem ten.

Erni_97_21

Odcinek 6. Wujek Google nie gryzie... :P

ocenił(a) serial na 8
Pan__Cogito

Dzieki

ocenił(a) serial na 8
Erni_97_21

Kurna, 3 odcinek mi sie źle ściągnął i nie ma końcówki. Możecie powiedzieć jak sie skonczył? Zatrzymało sie na tym jak pan spartakusa kłucil sie z żoną ze sprzedala naszyjnik