Co jest fikcją oprócz wylaszczenia bohaterów, i podrasowania zdjęć by były bardziej atrakcyjne ?
Gościuu, ten serial jest na wyd. historycznych.... poczytaj sobie o buncie Spartacusa, stłumio nym przez Krassusa- tak jak to pokazali gdyby był fikcją to Spartacus pokonałby Marka Krassusa
A ja myślałem, że to serial oparty na współczesnych wydarzeniach z polskiego sejmu ;(.
Idź oglądać "Wystrzałowe dziewczyny", albo zagrać w jakąś gierkę dorosły człowieku ;))
A nie, wybacz, pomyliłam się. Idź oglądać "Wygrane marzenia" - film dla trzynastolatek.
Popłakałem się i uśmiałem akcja serialu toczy się w starożytności i powstanie spartakusa było na prawdę
Gimbus nie gimbus o tym nawet w podstawówce jest mowa, bo było to ważne wydarzenie. Filmów i książek o Spartacusie też było sporo. A w gimnazjum jest o tym mowa już w pierwszej klasie, średniowiecze dopiero zaczyna się w drugiej. Średniowiecze zaczęło się około 600 lat po powstaniu Spartacusa. Nawet po uzbrojeniu można się domyślić, że to trochę inna epoka. Nic tylko współczuć takim ludziom, którzy nic sobą nie prezentują oprócz głupoty.
Dobra, teraz już się nie wykręcaj niby trollingiem. Głupi jesteś co poradzisz.
Masz rację. Bardzo dobry serial o średniowieczu. Lubie te klimaty. Długie miecze, kaski, księżniczki. Coś w stylu Gwiezdnych wojen i Władcy Pierścienia.
przecież cały serial to fikcja, nie było żadnego spartakusa... -_- poziom nauczania to teraz naprawdę dno...