dlaczego gladiatorzy byli skuci z przodu a nie z tylu???? ;) gdyby mieli skute rece z tylu to by nic nie mogli zrobic ;) blad w serialu ;/
Tak samo gdyby skuto im nogi,nikt nie przewidział żę sprawy przybiorą taki obrót (czyt.bunt)
taaa nawet ktoś kto nie jest wysportowany jest w stanie w pare sekund przełożyć rece skrępowane z tyłu pod nogami i ma je z przodu idz się czepiać gdzie indziej
to oczywiste że nie mam argumentu bo wysunąłem KONTRARGUMENT podważający twoją co najmniej absurdalną teze
"nawet jak nie przewidywali buntu to z tylu powinni zawiazac"
Idąc tokiem twojego rozumowania to powinno się skuć im również nogi albo w ogóle nie wyprowadzać na plac.Nie jestem pewien ale chyba w całym serialu ręce były skuwane z przodu to raz,dwa zważywszy na zakończenie tego sezonu scenarzyści musieli zastosować taki zabieg no bo niby jak inaczej gladiatorzy mogliby zaatakować?.Kolejna sprawa Gladiatorzy często byli doprowadzani przed oblicze batiatusa bez związanych rąk a tylko w asyście jednego lub dwóch strażnikow,mimo że sam na sam nie miałby szansy nawet z nieuzbrojonym gladiatorem.
Może być też tak że w tamtych czasach panował taki zwyczaj że ręce krępowano z przodu.
tak czy siak albo jestes trollem albo gimbusem.