PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526554}

Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 78794
7,2 12 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

ten serial, to nędzne popłuczyny po gladiatorze i 300 (głównie, choć są też wątki zerżnięte z wielu innych filmów, choćby Conan). Gra aktorska płaska, fabuła z du...py, bo żadnego nowatorstwa, całość wykonana na poziomie filmów Hallmark. A do tego prostackie akcentowanie sexu i agresji. Czyli stara formuła sex + przemoc + efekty specjalne mają przyciągnąć prosty motłoch przed telewizory. Nie jest to wypowiedź po pierwszych 5 minutach, tylko po 9 odcinkach. Myślałem że coś się rozwinie, rozbuduje, poprawi, ale niestety... Równie dobrze można oglądać Klan i M jak Miłość

ocenił(a) serial na 8
Mohican

Musi być z tobą coś nie tak, że skoro ci się to aż tak strasznie nie podoba oglądałeś 9 odcinków, poza tym jak trzeba być naiwnym myśląc, że serial kompletnie się zmieni? On taki ma być i taki już będzie do końca.

Z poważaniem motłoch.

ocenił(a) serial na 8
szpryxx

to juz nawet nie jest naiwnosc, tylko glupota ogladac serial, w ktory nam "nie robi". jak widac sa i tacy frustraci, i potem jeszcze musza swoje zlosci wyladowac gdzies.

Mohican

Dzieki za ostrzezenie.
Z serialami jest tak, ze zwykle ich oceny sa bardzo wysokie, bo kazdy - nawet slaby serial wciaga i zzywamy sie z bohaterami. Zobacze zwiastun i prawdopodbnie nie bede ogladal.
Drugi "Rzym" to na pewno nie jest.

_Michal

Też byłem sceptycznie nastawiony do Spartakusa. Więc oglądałem tylko "Rzym" i 2 sezony "Gry o tron".
Ale dałem szanse "Spartakusowi i nie żałuję. Obejrzałem 1 sezon, prequel i 2 sezon w ciągu 3 dni.
Teraz czekam na pełny 3 sezon w super jakości :) No i oczywiście 3 sezon "Gra o tron" :):):)

returner

Zgadzam się z Tobą. Nie uważam, że są to popłuczyny. Dla mnie serial jest świetny, bardzo podoba mi się technika w jakiej ukazane są sceny walk. Według mnie ma być to trochę przerysowane i faktycznie tak jest. A, że są sceny erotyczne bardzo śmiałe i dużo brutalności? Co w tym złego... tak kiedyś było, dewiacje, wynaturzenia, rozpusta, pogarda dla biednych ludzi. Gra aktorska również nie jest najgorsza.
Ps. Również czekam na GoT :)