Spartakus: Krew i piach

Spartacus: Blood and Sand
2010
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 79035
6,8 9 krytyków
Spartakus: Krew i piach
powrót do forum serialu Spartakus: Krew i piach

W dodatku takich typu "nawalanka". Głównym elementem serialu jest krew, której mamy pod dostatkiem. Jest to przy tym krew wybitnie "komputerowa", jaskrawoczerwona, która leje się często w zwolnionym tempie - dla większego efektu. Porównywanie tego produktu z "Rzymem" to obraza dla wybitnego dzieła HBO/BBC. Początkowo myślałem, że to komiksowe odrealnienie da się kupić, że twórcy zapatrzyli się na "300" - ale gdzie tam. Jedyną inspirację twórców wydają się być gry, i to bynajmniej nie strategiczne, tylko te mniej wyrafinowane RPG. Dla takich seriali i filmów powinna być specjalna kategoria wiekowa - do lat 14.

silentviper

Rozumiem, że twoja wybitna recenzja została wypisana po obejrzeniu jednego odcinka?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
silentviper

W pełni nie zgadzam się z Twoją recenzją. Serial wciąga od samego początku, nie skupia się na jednym wątku lecz na wielu aby pod koniec złączyć je razem. Postać samego Spartacusa jest po prostu GENIALNA. O ile Gannikusa z "Bogowie Areny" bardzo lubiłem tak Spartacus jest olśniewający jako mistrz Kapui. Wg mnie serial powinno się zacząć oglądać od Prequela aby później przejść do części "Krew i Piach" by wiedzieć jak Batiatus tyle osiągnął.
Polecam każdemu kto lubi połączenie akcji z intrygą oraz domieszką krwi, piachu, łez i nasienia :)

ocenił(a) serial na 8
silentviper

Instrukcja obsługi serialu : 1.Idż się napić do Pubu(Alkoholu!,nie soczku); 2. Wyrwij jakąś ślicznotkę(Nie mów nic o grach!!!);3.Daj w mordę największemu chamowi w pubie;4.(Jeśli przeżyjesz) włącz serial;5.Nigdy więcej nie używaj określeń typu ,,wyrafinowane RPG''.Powodzenia,będzie ci potrzebne.