PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39369
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Miałem proroczy sen to było 5 dni temu w środe. Śniła mi się nim śmierć Kriksosa, był on jakimś zakładnikiem Marka, po czym ściął mu on głowe. Heh zgadzało sie tylko to że został ścięty, praktycznie identycznie widziałem tą scene jak było to to pokazane w filmie. Po tym śnie wiedziałem że Kriksos zginie w następnym odcinku. (Mogłem wstawic w środe teraz nikt nie uwierzy)

ocenił(a) serial na 8
Filips19

Oglądałeś zdjęcia promocyjne sprzed odcinka? I w ogóle spoilerowałeś sobie serial?

Kasiek_haz

Nie rozumie?

ocenił(a) serial na 8
Filips19

Ze zdjęć i filmików promocyjnych można było wywnioskować, że Kriksus zginie w tym odcinku. Jeśli je oglądałeś to podświadomość mogła dorobić taką teorię: jest zdjęcie klęczącego Kriksusa, w okół niego rzymscy żołnierze - dekapitacja. Coś, na co nikt z nas na jawie nie wpadł.
Na tym polegają w duże mierze prorocze sny. Świadomie widzimy wszystkie elementy układanki, ale dopiero podświadomość łączy je w całość. I przedstawia w postaci snu.
Szacunek, bo naprawdę. Zdjęcie było wymowne, a nikt dekapitacji nie sugerował przed odcinkiem.

Kasiek_haz

Heh, czytałaś widze Książki Bytofa? i "Potęge Podświadomości" pewnie też. Moja podświadomość jest lepsza bo z tego co kojarze to trailerów nie oglądałem, bynajmniej nie wiedziałem przed snem że zginie, potem podejrzewałem.

ocenił(a) serial na 8
Filips19

To tym większy szacun. Jak ja miałam sen o serialu to powstańcu słuchali radia :)
Nie czytałam tych książek. Mnie bardziej interesuje temat snów i ich interpretacji, temu raczej zagłębiam się w podstawy psychoanalizy. Ale i te wymienione sprawdzę, bo pewnie nieco wnoszą do tematu.