PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39364
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

od której części zacząć swoja przygode ze Spartakusem ? Bo widze tutaj takie tytuły jak: "Spartakus: Bogowie areny",
"Spartakus: Krew i piach", "Spartakus: Wojna potępionych" oczywscie to ostatnie jest najnowsze to na końcu, ale
chciałem spytać czy to sie łączy w całość ? i czy najpierw ogladac Bogowie areny, bo tam pisze, że to prequel Krew i
Piach?
Dziękuje za odpowiedz
pzdr.

mbky95

na początku i na końcu Bogów Areny jest pokazane to jak kończy się Krew i Piach, więc sam zdecyduj jak wolisz. W Pomsice masz kontynuacje Krew i Piach, a w Wojnie Potępionych kontynuację Pomsty. Bogowie areny to rzeczywiście prequel Krew i Piach. A więc fajnie by było oglądac wlaśnie w kolejności: BA, KiP, P, WP. Jednakże wątpię, zeby udało ci się idealnie tak przesunąć by nie zobaczyć końca. Więc radzę najpierw Krew i piach.

mbky95

Posłuchaj ja zaczynałem od Blood and Sand bo oglądałem od powstania serialu, tobie polecam 2 opcje:
1. Blood and Sand = Krew i Piach
2. Gods of the Arena = Bogowie Areny
3. Vengeance = Zemsta
4. War of the Damned = Wojna Potępionych

mbky95

Posłuchaj ja zaczynałem od Blood and Sand bo oglądałem od powstania serialu, tobie polecam 2 opcje:
I Opcja
1. Blood and Sand = Krew i Piach
2. Gods of the Arena = Bogowie Areny
3. Vengeance = Zemsta
II Opcja
1. Gods of the Arena = Bogowie Areny MUSISZ POMINAC PIERWSZE 2 MIN PIERWSZEGO I OSTATNIEGO ODCINKA
2. Blood and Sand = Krew i Piach
3. Vengeance = Zemsta

mbky95

Tutaj nie ma zadnych opcji i zadnego posluchaj. Ogladaj sie w kolejnosci w jakiej powstawaly bo tylko wtedy ma to sens. Po co ogladac Krew i Piach jesli wczesniej obejrzy sie Bogow Areny gdyz tam na koncu wszystko pokazuja + Krew i Piach daje ladny zarys tego co 'wydarzylo' sie te lata wczesniej i jak to jest wlasnie pokazane w Bogach Areny.
Kolejnosc jest prosta.
Krew i Piach
Bogiowie Areny
Zemsta
Wojna Potepionych

Lukaszzz_2

Ja zaczęłam ogladac od Bogowie Areny i sadze ze tak jest lepiej, bo jak zaczynasz od Krew i Piach to masz jeden wielki spoiler Bogów Areny :)

Caroline_00

Wlasnie w tym celu tworzy sie prequely. Przez caly pierwszy sezon gadaja o tym jak bylo 'kiedys' gdzie dziala tylko Twoja wyobraznia po czym pokazuja Ci to na ekranie przez co oglada sie to znacznie lepiej. Bez obrazy ale uwazam, ze jest to po prostu nielogiczne ogladac to w ten sposob co podalas. No ale jak kto woli.

Lukaszzz_2

Ja obejrzałam w tej kolejności przez przypadek, gdybym wiedziala ze najpierw powstało krew i Piach to obejrzałabym we właściwej ;)

Caroline_00

Tylko że w Bogach Areny są spoilery zakończenia pierwszego sezonu.

Chociaż w gruncie rzeczy wystarczy być trochę obeznanym z historią Rzymu i w sumie najistotniejsze wydarzenia są zaspoilerowane.

mbky95

Już mnie głowa boli jak widzę, że po raz pięćsetny ponawia się to pytanie. Czy, tak kur** ciężko zobaczyć jak Spartakus był robiony. Czyli, Krew i Piach - 2010, Bogowie Areny - 2011, Zemsta - 2012 i Wojna potępionych - 2013.

theobiwan585

Popieram xd

theobiwan585

to po co komentujesz skoro cie to denerwuje ? omiń post i tyle. Bogowie areny są prequelem Krwi i Piachu więc chciałem zapytać jak będzie najlepiej. Reszcie dziękuje za pomoc.

mbky95

Chciałem, tylko wyrazić swoją opinie, na ten temat i ten temat był tyle razy wałkowany, że takie coś wkurza .