Możliwe Spoilery. Bardzo dobry odcinek w porównaniu do ostanich które było trochu nudnawe, zapowiada się dobry finał sezonu (szkoda że jak 1 sozen nie będzie 13 odcinków, a tylko 10 ale trudno). Wreszcie było jakieś odowłanie po 8 odcinkach do żony Spartacusa. Poza tym jka zawsze chciałem by Illythie zlikwidowano, tak teraz kilkukrotnie obawiałem się o jej życie !! ;) dla mnie ten serial bez Illythii, Ashura, Lukrecji nie będzie wart siebie (moi spiskujący Rzymianie i Syryjczyk ;p). Pętla wokół szyi Glabera się zaciska, z jednej strony Spartacus, z drugiej strony pragnąca zemsty za to że Gaius ją olał Illythia i jeszcze Seppia teraz. A kiedy juz Glaber będzie zlikwidowany, boję się o przyszłość Ashura, Lukrecja da mu popalić znowu ;p
dokładnie po powrocie zony duzo może się zdarzyć Seppi zależało na tym by Glaber był jej kochankiem jednak po poznaniu prawdy ona chce go teraz pomścić. Lukrecja i Llithyia prawdopodbnie pomogą Sappi pozbywając się na początku Ashura potem samego glabera.
ciekaw jestem co czeka Agrona w historii nic nie było o nim więc ciekawe co go spotka.
http://www.youtube.com/watch?v=-aBjDN82sqI&NR=1&feature=endscreen jakby ktos nie widzial, jest pare scen ktore pojawia sie w odc 9 i 10 ;D Ilythia chyba zginie w finale xD Crixus zacznie walczyc tak jak nas do tego przyzwyczaił, Oneomaous pokaze swoje umiejetnosci,bedzie rzez ;D Znowu pojawi sie tez Waryniusz...
gdyby tylko nastepny sezon byl o walce z Waryniuszem... Szkoda Crixusa, za szybko zginie ;p 1 bitwa pod jego dowodztwem i porazka
W nastepnym sezonie pojawi sie postac Crassusa i Juliusza Cezara ;) Na fejsie mozna fajnych spraw sie dowiedziec ;)
i z innej beczki kto wie jak zmienic login? ;p
Wydaje mi się, że na intrygi ze strony Sephia, Lucretia i Illithia na Glaberze jest już za późno. Zostały 2odcinki i mają kończyć się bitwą pod Wezewiuszem czyli śmiercią Glabera. widzę to tak. Ilithia zabija Sephię i leci do Waryniusza, wtedy będzie w obsadzie w 3 sezonie (może zgarnie ze sobą naszą uroczą Xenę?)
Kurcze, z początku myślałem że Glaber zasadzi Spartacusowi klasycznego konia albo borsuka trojańskiego z tym wozem.
Ale jak się okazało że wyłazi z niego cała chmara już w 8 odcinku i wyskakuje to egipskie bydlę, to aż jak na szpilkach siedziałem. A jeszcze Sprartacus miał taki dreamteam ze sobą. I co? I kurde nic. Pomachali szabelkami, jakiś dwóch ćwoków i rzymskich żołnierzy usiekli i po imprezie.
Ludzie narzekają na Crixusa, że Egipcjanin go sklepał, a ja twierdzę że go nie sklepał. PRzecież takie akcje na arenie w pierwszym sezonie i w zerowym były non stop - padali, przewracali się, po czym podnosili i oddawali. Tu Crixus upadł, powstrzymał noża i mu przeszkodził ten staruch ze strzałą. Ale ładnie dwa sierpowe egipcjaninowi wypłacił, aż ten się nogami zakrył. Wcale nie było tak źle i na arenie mogłoby się brzydko skończyć.
Ilithia, Spartacus i dziecko - ehhh...
mnie dziwi jedno , w pierwszej scenie odcinka widzimi jak Ganicus prowadzi Illythie , tylko do ch... czemu ona ma obitą twarz?? ma wyraznie rozciete usta i siniaka na poliku , jak taki mezczyzna jak Ganikus mogl uderzyc ciezarną koniete , ktora akurat mu nic nie zrobila?? to ze np chciala mu uciec , bez problemu mogl ja dokonic i zlapac , napewno nie bić w twarz !! dziwi mnie tez zachowanie Lukrecji po co Ona znow przyszla do nory Ashura !! powinna trzymac sie od niego z dala , w komnecie blisko strazy !
Oj może się przewróciła, też nie widzę jakoś Gannikusa okładającego kobietę po twarzy, nawet jeżeli to Ilithyia. Za to wywołanie litości u Spartakusa "na dziecko" było nazbyt oczywiste.
Lukrecja nie miała wyboru, poszła po dobroci, bo inaczej Ashur by jej pomógł w jakiś mało przyjemny sposób.
Mnie martwi to, że Ashur stracił czujność i co chwile tylko to "my love" - oh come on!!!
dokładnie, co się dzieje z Ashurem?! Jeszcze niedawno nabijał się z reszty, że tacy zakochani i przez panienki tracą rozum, a teraz sam zamiast głową myśli spodniami ;/ Ashur, ogarnij się chłopie! Naprawdę, może ze mną coś nie tak, ale najbardziej drżę o życie tej gnidy :) on nie może umrzeć, nie teraz! Ale jeśli już będzie musiał to mam nadzieję, że scenarzyści nie wpadną na żaden genialny pomysł w stylu "Neavia zabija Ashura". Godny będzie chyba tylko Onomejus. Ale nie!!! Ashur musi żyć! :)
Według mnie może sam to wymyślił z tą skrzynią. Napewno chciał aby Lukrecja się dowiedziała co nie co. Napewno ma jakis plan...:D
no nie wiem, poczekamy zobaczymy
w pierwszym sezonie Ashur to był taki cwany i inteligentny szachista, który przestawiał bohaterów jak figury na szachownicy, a teraz zaczyna przypominać szalonego naukowca. Wyglądam tylko sceny, w której będzie grał na pianinie złowrogie melodie, a nad Kapuą, w akompaniamencie uderzających piorunów, będzie rozbrzmiewał jego szyderczy śmiech
Lubię Ashura, ale mam nadzieje że w tym sezonie padnie i oby podobną śmiercią co Gal złapany w kopalniach przez żołnierzy Glabera.
Jak dla mnie to on za dużo miesza, niby fajnie, ale aż strach pomyśleć co wymyśli w następnym odcinku.
A co się stało z niewolnicą Ilithyi która jechała powozem? Gannikus ją załatwił??????????
odcinek trzyma poziom, chociaż wg. mnie za dużo było tych scen z 'mordowaniem' Ilythyii. No i niech w końcu Kriksos się ogarnie, bo zrobili z niego takiego gamonia, że to głowa mała.
Potwierdzam Krikos stał się największą pierdołą wśród buntowników. O ile w Gods of the Arena sprawiał wrażenie nieco upośledzonego, o tyle w B&S zachowywał się jak prawdziwy czempion. Najmocniejsza scena z odcinka gdy Ashur opowiada jak "pięściami i krwią" szukali informacji. Co do Egipcjanina mam nadzięję, że jeśli zginie to epickiej walce. Mogliby prędzej tego patola z czerwonym ryjem skasować :P
seria nosi tytul ,,Zemsta,, wiec w ostatnim odcinku kazdy z bohaterow dokona swojej zemsty. Co do śmierci Ashura to juz pewne , po tym co ostatnio powiedzial ze Lukrecja bedzie kiedys wdzieczna za to ze z nim ,,jest,, jak juz jej nikt inny nie pozostanie. Lucy Lawless sama w wywiadzie powiedziala ze na poczatku nowej seri jej bohaterka nie bedzie miala nic a na koncu dostanie wszystko !! wiec zegnamy powoli Ashura !! Seppia niestety igra z bogami i tez zaliczy zgon , nie wiem co bedzie z Glaberem , ale mysle ze w 10 odcinku raczej zginie z rak Spartacusa ! Ilythia i Lukecja wyjada do rzymu do Wariusza i pozegnamy w ten sposob dom Batiatusa.
prędzej piekło zamarznie niż Ashurowi krzywda się stanie !
Chociaż ostatnio takie głupoty robi, że strach jest :)
na forum STARZ gadają, co by podobno Glaber samobója strzelił honorowego na koniec, bo go nieludzko poniżą (znaczy rozpierniczą te jego oddziały w kilkanaście osób, bo tyle miały siły buntowników)
Crixus to nie pierdoła, Manu świetnie gra, bardzo mi się podoba w jakim kierunku ewoluuje ta postać. Szkoda że i tak wszyscy skończą w zupie...
wiesz cos w tym moze być , On sie strasznie ostatnio nerwowy zrobil , czymś nawet w Lukrecje zucil , to by byl jego piekny koniec , jakby Spartacus wygral nad nim bez uzycia sily :) zobaczymy:)
tak czy owak po tym jak straci swoją armię to już raczej kariery nie zrobi w szołbiznesie :]
zamiast Argona mogl isc ktos inny na obstawe Spartacusa , wogole nie dawal sobie rady chociaz nie wiem czy narazie jest ktos lepszy od niego w obozie kto moglby pojsc ,
a tak wogole , kto to jest CASTUS ?
Crixus już nie raz leżał na ziemi a mimo to wygrywał np. walka z wielkim trakiem co jego głowę wbił stopą w ziemię. Crixus jest zbyt dumnym wojownikiem i teraz ma powód by wygrywać.
Pytasz o Kastusa po moim poście, czy może go gdzieś w obsadzie widziałaś czy co?
Kastus razem z Gannikiem będą dowódcami Spartacusa, jak dobrze pamiętam (bo teraz nie mam książki przed oczami), to oni odłączą się na końcu od jego grupy (aaale to będzie bardzo późno).
nie wiem czy scenarzysci brali to pod uwage ( pewnie nie) ale jednak Crixus nie tak dawno lezal umierajacy i po takiej przerwie pewnie nie latwo odzyskac dawna forme , mysle ze jeszcze pokaze na co go stac
wiadomo to w końcu Kriksos. Ja jestem ciekaw teraz losów Glabera i Ashura bardziej niż Spartacusa i jego wesołej kompani
Crixus pokaże jeszcze na co go stać, na tym filmiku można zobaczyć walkę Gannicusa z Crixusem na pięści, myślę że to tylko walka pokazowa albo ta walka którą Crixus mu obiecał że stoczą pojedynek na wolności. Co wy o tym myślicie?
http://www.youtube.com/watch?v=FTYirftJFlQ miłego oglądania. :)
faktycznie mi to wygląda na pojedynek pokazowy tak jak u nas się robi sparing na rękawice tak dla żartów
mam nadzieje że Gannicus wygra może macie odmienne zdanie ale to moja ulubiona postać i chce żeby zwyciężał i żył jak najdłużej
wiem o tym no ale jednak nie chce żeby przegrał nawet zwykłego pięściarskiego pojedynku
Też należy do moich ulubieńców, ale wątpię żeby wygrał pojedynek, Naevia będzie się przyglądała pojedynkowi i pewnie Crixus wygra, albo znowu mu da wygrać żeby nie go nie zawstydzać przed kobietą.
albo będzie jak ze spartacusem i ktoś przerwie ten pojedynek bo w sumie ci trzej powinni być na równej pozycji i nie powinni żadnego pokazywać jako lepszego od reszty bo chociaż to serial sygnowany imieniem Spartacusa to zapewne twórcy wiedzieli że widzowie mogą obrać sobie kogoś innego z championów jako ulubieńca więc nie powinni pokonywać się nawzajem bo jak dotąd unikano ich walk nawzajem bynajmniej takich które naprawde zostały doprowadzone do końca i nikt się nie poddał jedynie raz jak Kriksos przegrał z Gannicuse ale w tedy jeszcze nie ukończył treningu więc to nie była uczciwa walka
aa.. i nie zapominaj w walce Spartacus VS Crixus- porażka Spartacusa przez unoszenie 2 palców w górę.
Od tamtego czasu bili się co najmniej dwa razy, ranny Crixus i otruty, więc nie miał szczęścia do normalnej walki ze Spartacusem
mogliby sobie zrobić zawody Agron, Onemaous, Krksos, Gannicus, Nasir i Spartacus. Fajnie by to wyglądało choć Nasir to by i z Naevią przegrał
A właśnie Naevia nam tu na małą wojowniczkę wyrasta. Kibicuje tej dziewczynie z całego serca. Mam nadzieje że będziemy mogli oglądnąć jej osobistą zemstę na rzymianach
hehe masz racje Kasiu. Wszystko przez to że Neavia go pocałowała i zrobiła mu się owcianka z mózgu :)
na pewno, Crixus na poczatku 2 sezonu wymiatał, dopiero od spotkania z Naevia zaczyna mu isc gorzej ;p w ostatnich odc pokaze na co go stac ;)
steepien załóż okulary. Ostatnie nudnawe? Nie wiem czy my ten sam serial oglądamy.
Ogólnie ten odcinek był lekko przewidywalny z jedną sytuacjął. Sądził, że ten rzymianin jest wstanie zdradzić. No już się wybierał kiedy to Spartacus chciał iść z nim. To jakoś się nie wyjaśniło niby był skłony zdradzić a nagle zmienił zdanie.
Domyśliłem się, że to dziecko Spartacusa i to, że najprawdopodobniej ktoś znajdzie bransoletkę brata seppi. I po zobaczeniu wozu, że tam są ukryci gladiatorzy Ashura. Jeszcze dwa odcinki i koniec. W następnym odcinku rzeź w willi?