PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40161
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

Możliwe Spoilery. Bardzo dobry odcinek w porównaniu do ostanich które było trochu nudnawe, zapowiada się dobry finał sezonu (szkoda że jak 1 sozen nie będzie 13 odcinków, a tylko 10 ale trudno). Wreszcie było jakieś odowłanie po 8 odcinkach do żony Spartacusa. Poza tym jka zawsze chciałem by Illythie zlikwidowano, tak teraz kilkukrotnie obawiałem się o jej życie !! ;) dla mnie ten serial bez Illythii, Ashura, Lukrecji nie będzie wart siebie (moi spiskujący Rzymianie i Syryjczyk ;p). Pętla wokół szyi Glabera się zaciska, z jednej strony Spartacus, z drugiej strony pragnąca zemsty za to że Gaius ją olał Illythia i jeszcze Seppia teraz. A kiedy juz Glaber będzie zlikwidowany, boję się o przyszłość Ashura, Lukrecja da mu popalić znowu ;p

ocenił(a) serial na 8
buchan

dokładnie po powrocie zony duzo może się zdarzyć Seppi zależało na tym by Glaber był jej kochankiem jednak po poznaniu prawdy ona chce go teraz pomścić. Lukrecja i Llithyia prawdopodbnie pomogą Sappi pozbywając się na początku Ashura potem samego glabera.
ciekaw jestem co czeka Agrona w historii nic nie było o nim więc ciekawe co go spotka.

Lukario

http://www.youtube.com/watch?v=-aBjDN82sqI&NR=1&feature=endscreen jakby ktos nie widzial, jest pare scen ktore pojawia sie w odc 9 i 10 ;D Ilythia chyba zginie w finale xD Crixus zacznie walczyc tak jak nas do tego przyzwyczaił, Oneomaous pokaze swoje umiejetnosci,bedzie rzez ;D Znowu pojawi sie tez Waryniusz...
gdyby tylko nastepny sezon byl o walce z Waryniuszem... Szkoda Crixusa, za szybko zginie ;p 1 bitwa pod jego dowodztwem i porazka
W nastepnym sezonie pojawi sie postac Crassusa i Juliusza Cezara ;) Na fejsie mozna fajnych spraw sie dowiedziec ;)
i z innej beczki kto wie jak zmienic login? ;p

MARIUSZteam

Wydaje mi się, że na intrygi ze strony Sephia, Lucretia i Illithia na Glaberze jest już za późno. Zostały 2odcinki i mają kończyć się bitwą pod Wezewiuszem czyli śmiercią Glabera. widzę to tak. Ilithia zabija Sephię i leci do Waryniusza, wtedy będzie w obsadzie w 3 sezonie (może zgarnie ze sobą naszą uroczą Xenę?)

ocenił(a) serial na 7
Qwertyna71

Chyba widziałem coś na zwiastunie jak Ilithyia zabija Sephię.

Roberto17k

Więc na razie mam rację:)

ocenił(a) serial na 9
steepien

Kurcze, z początku myślałem że Glaber zasadzi Spartacusowi klasycznego konia albo borsuka trojańskiego z tym wozem.
Ale jak się okazało że wyłazi z niego cała chmara już w 8 odcinku i wyskakuje to egipskie bydlę, to aż jak na szpilkach siedziałem. A jeszcze Sprartacus miał taki dreamteam ze sobą. I co? I kurde nic. Pomachali szabelkami, jakiś dwóch ćwoków i rzymskich żołnierzy usiekli i po imprezie.
Ludzie narzekają na Crixusa, że Egipcjanin go sklepał, a ja twierdzę że go nie sklepał. PRzecież takie akcje na arenie w pierwszym sezonie i w zerowym były non stop - padali, przewracali się, po czym podnosili i oddawali. Tu Crixus upadł, powstrzymał noża i mu przeszkodził ten staruch ze strzałą. Ale ładnie dwa sierpowe egipcjaninowi wypłacił, aż ten się nogami zakrył. Wcale nie było tak źle i na arenie mogłoby się brzydko skończyć.
Ilithia, Spartacus i dziecko - ehhh...

ocenił(a) serial na 10
Bartes123_2

mnie dziwi jedno , w pierwszej scenie odcinka widzimi jak Ganicus prowadzi Illythie , tylko do ch... czemu ona ma obitą twarz?? ma wyraznie rozciete usta i siniaka na poliku , jak taki mezczyzna jak Ganikus mogl uderzyc ciezarną koniete , ktora akurat mu nic nie zrobila?? to ze np chciala mu uciec , bez problemu mogl ja dokonic i zlapac , napewno nie bić w twarz !! dziwi mnie tez zachowanie Lukrecji po co Ona znow przyszla do nory Ashura !! powinna trzymac sie od niego z dala , w komnecie blisko strazy !

Anxej

Oj może się przewróciła, też nie widzę jakoś Gannikusa okładającego kobietę po twarzy, nawet jeżeli to Ilithyia. Za to wywołanie litości u Spartakusa "na dziecko" było nazbyt oczywiste.
Lukrecja nie miała wyboru, poszła po dobroci, bo inaczej Ashur by jej pomógł w jakiś mało przyjemny sposób.
Mnie martwi to, że Ashur stracił czujność i co chwile tylko to "my love" - oh come on!!!

ocenił(a) serial na 9
AureliaKotta

dokładnie, co się dzieje z Ashurem?! Jeszcze niedawno nabijał się z reszty, że tacy zakochani i przez panienki tracą rozum, a teraz sam zamiast głową myśli spodniami ;/ Ashur, ogarnij się chłopie! Naprawdę, może ze mną coś nie tak, ale najbardziej drżę o życie tej gnidy :) on nie może umrzeć, nie teraz! Ale jeśli już będzie musiał to mam nadzieję, że scenarzyści nie wpadną na żaden genialny pomysł w stylu "Neavia zabija Ashura". Godny będzie chyba tylko Onomejus. Ale nie!!! Ashur musi żyć! :)

Kasiek_haz

Według mnie może sam to wymyślił z tą skrzynią. Napewno chciał aby Lukrecja się dowiedziała co nie co. Napewno ma jakis plan...:D

ocenił(a) serial na 9
Mazurian

no nie wiem, poczekamy zobaczymy
w pierwszym sezonie Ashur to był taki cwany i inteligentny szachista, który przestawiał bohaterów jak figury na szachownicy, a teraz zaczyna przypominać szalonego naukowca. Wyglądam tylko sceny, w której będzie grał na pianinie złowrogie melodie, a nad Kapuą, w akompaniamencie uderzających piorunów, będzie rozbrzmiewał jego szyderczy śmiech

ocenił(a) serial na 7
Kasiek_haz

Lubię Ashura, ale mam nadzieje że w tym sezonie padnie i oby podobną śmiercią co Gal złapany w kopalniach przez żołnierzy Glabera.
Jak dla mnie to on za dużo miesza, niby fajnie, ale aż strach pomyśleć co wymyśli w następnym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
Anxej

A co się stało z niewolnicą Ilithyi która jechała powozem? Gannikus ją załatwił??????????

ocenił(a) serial na 4
greet

dał jej klapsa i puścił wolno musisz dokładniej oglądać...

ocenił(a) serial na 8
steepien

odcinek trzyma poziom, chociaż wg. mnie za dużo było tych scen z 'mordowaniem' Ilythyii. No i niech w końcu Kriksos się ogarnie, bo zrobili z niego takiego gamonia, że to głowa mała.

ocenił(a) serial na 7
steepien

Potwierdzam Krikos stał się największą pierdołą wśród buntowników. O ile w Gods of the Arena sprawiał wrażenie nieco upośledzonego, o tyle w B&S zachowywał się jak prawdziwy czempion. Najmocniejsza scena z odcinka gdy Ashur opowiada jak "pięściami i krwią" szukali informacji. Co do Egipcjanina mam nadzięję, że jeśli zginie to epickiej walce. Mogliby prędzej tego patola z czerwonym ryjem skasować :P

ocenił(a) serial na 10
lord_of_angmar

seria nosi tytul ,,Zemsta,, wiec w ostatnim odcinku kazdy z bohaterow dokona swojej zemsty. Co do śmierci Ashura to juz pewne , po tym co ostatnio powiedzial ze Lukrecja bedzie kiedys wdzieczna za to ze z nim ,,jest,, jak juz jej nikt inny nie pozostanie. Lucy Lawless sama w wywiadzie powiedziala ze na poczatku nowej seri jej bohaterka nie bedzie miala nic a na koncu dostanie wszystko !! wiec zegnamy powoli Ashura !! Seppia niestety igra z bogami i tez zaliczy zgon , nie wiem co bedzie z Glaberem , ale mysle ze w 10 odcinku raczej zginie z rak Spartacusa ! Ilythia i Lukecja wyjada do rzymu do Wariusza i pozegnamy w ten sposob dom Batiatusa.

Anxej

Dodałam swój wpis nie patrząc do końca. W 100% zgadzam się z Tobą

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 8
Anxej

prędzej piekło zamarznie niż Ashurowi krzywda się stanie !
Chociaż ostatnio takie głupoty robi, że strach jest :)

ocenił(a) serial na 9
Anxej

na forum STARZ gadają, co by podobno Glaber samobója strzelił honorowego na koniec, bo go nieludzko poniżą (znaczy rozpierniczą te jego oddziały w kilkanaście osób, bo tyle miały siły buntowników)
Crixus to nie pierdoła, Manu świetnie gra, bardzo mi się podoba w jakim kierunku ewoluuje ta postać. Szkoda że i tak wszyscy skończą w zupie...

ocenił(a) serial na 10
Bartes123_2

wiesz cos w tym moze być , On sie strasznie ostatnio nerwowy zrobil , czymś nawet w Lukrecje zucil , to by byl jego piekny koniec , jakby Spartacus wygral nad nim bez uzycia sily :) zobaczymy:)

ocenił(a) serial na 4
Anxej

tak czy owak po tym jak straci swoją armię to już raczej kariery nie zrobi w szołbiznesie :]

grzesiekmistrz

zamiast Argona mogl isc ktos inny na obstawe Spartacusa , wogole nie dawal sobie rady chociaz nie wiem czy narazie jest ktos lepszy od niego w obozie kto moglby pojsc ,

a tak wogole , kto to jest CASTUS ?

qba92

Jeśli Agron nie dawał rady to co powiecie o Kriksosie, którego Egipcjanin już miał rozłożonego? :d

ocenił(a) serial na 7
Czary_

Crixus już nie raz leżał na ziemi a mimo to wygrywał np. walka z wielkim trakiem co jego głowę wbił stopą w ziemię. Crixus jest zbyt dumnym wojownikiem i teraz ma powód by wygrywać.

Roberto17k

No wiele razy leżał i wygrywał a tutaj było bardzo licho. :D

ocenił(a) serial na 8
qba92

Pytasz o Kastusa po moim poście, czy może go gdzieś w obsadzie widziałaś czy co?
Kastus razem z Gannikiem będą dowódcami Spartacusa, jak dobrze pamiętam (bo teraz nie mam książki przed oczami), to oni odłączą się na końcu od jego grupy (aaale to będzie bardzo późno).

lord_of_angmar

nie wiem czy scenarzysci brali to pod uwage ( pewnie nie) ale jednak Crixus nie tak dawno lezal umierajacy i po takiej przerwie pewnie nie latwo odzyskac dawna forme , mysle ze jeszcze pokaze na co go stac

ocenił(a) serial na 8
Nazarioxx

wiadomo to w końcu Kriksos. Ja jestem ciekaw teraz losów Glabera i Ashura bardziej niż Spartacusa i jego wesołej kompani

ocenił(a) serial na 7
Nazarioxx

Crixus pokaże jeszcze na co go stać, na tym filmiku można zobaczyć walkę Gannicusa z Crixusem na pięści, myślę że to tylko walka pokazowa albo ta walka którą Crixus mu obiecał że stoczą pojedynek na wolności. Co wy o tym myślicie?

http://www.youtube.com/watch?v=FTYirftJFlQ miłego oglądania. :)

ocenił(a) serial na 8
Roberto17k

faktycznie mi to wygląda na pojedynek pokazowy tak jak u nas się robi sparing na rękawice tak dla żartów

ocenił(a) serial na 10
Roberto17k

mam nadzieje że Gannicus wygra może macie odmienne zdanie ale to moja ulubiona postać i chce żeby zwyciężał i żył jak najdłużej

ocenił(a) serial na 6
Wlatca_Moch

z przywódców powstania ginie najpóźniej wraz z Castusem.

ocenił(a) serial na 10
Alex_DeLarge_

wiem o tym no ale jednak nie chce żeby przegrał nawet zwykłego pięściarskiego pojedynku

ocenił(a) serial na 7
Wlatca_Moch

Też należy do moich ulubieńców, ale wątpię żeby wygrał pojedynek, Naevia będzie się przyglądała pojedynkowi i pewnie Crixus wygra, albo znowu mu da wygrać żeby nie go nie zawstydzać przed kobietą.

ocenił(a) serial na 10
Roberto17k

albo będzie jak ze spartacusem i ktoś przerwie ten pojedynek bo w sumie ci trzej powinni być na równej pozycji i nie powinni żadnego pokazywać jako lepszego od reszty bo chociaż to serial sygnowany imieniem Spartacusa to zapewne twórcy wiedzieli że widzowie mogą obrać sobie kogoś innego z championów jako ulubieńca więc nie powinni pokonywać się nawzajem bo jak dotąd unikano ich walk nawzajem bynajmniej takich które naprawde zostały doprowadzone do końca i nikt się nie poddał jedynie raz jak Kriksos przegrał z Gannicuse ale w tedy jeszcze nie ukończył treningu więc to nie była uczciwa walka

ocenił(a) serial na 7
Wlatca_Moch

aa.. i nie zapominaj w walce Spartacus VS Crixus- porażka Spartacusa przez unoszenie 2 palców w górę.
Od tamtego czasu bili się co najmniej dwa razy, ranny Crixus i otruty, więc nie miał szczęścia do normalnej walki ze Spartacusem

ocenił(a) serial na 8
Roberto17k

mogliby sobie zrobić zawody Agron, Onemaous, Krksos, Gannicus, Nasir i Spartacus. Fajnie by to wyglądało choć Nasir to by i z Naevią przegrał

ocenił(a) serial na 10
Lukario

A właśnie Naevia nam tu na małą wojowniczkę wyrasta. Kibicuje tej dziewczynie z całego serca. Mam nadzieje że będziemy mogli oglądnąć jej osobistą zemstę na rzymianach

ocenił(a) serial na 10
Aglonea

w końcu jak to sama powiedziała "trenuje ją sam bóg areny"

ocenił(a) serial na 9
Aglonea

którego Egipcjanin powalił w minutkę :)

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

hehe masz racje Kasiu. Wszystko przez to że Neavia go pocałowała i zrobiła mu się owcianka z mózgu :)

ocenił(a) serial na 8
Aglonea

chłopak przeżywa kryzys ale jeszcze pokaże co potrafi

Lukario

Brak mu dobrego treningu...

Mazurian

Ale mam nadzieję ze skopie wszystkim tyłki:)

Lukario

na pewno, Crixus na poczatku 2 sezonu wymiatał, dopiero od spotkania z Naevia zaczyna mu isc gorzej ;p w ostatnich odc pokaze na co go stac ;)

ocenił(a) serial na 8
steepien

steepien załóż okulary. Ostatnie nudnawe? Nie wiem czy my ten sam serial oglądamy.
Ogólnie ten odcinek był lekko przewidywalny z jedną sytuacjął. Sądził, że ten rzymianin jest wstanie zdradzić. No już się wybierał kiedy to Spartacus chciał iść z nim. To jakoś się nie wyjaśniło niby był skłony zdradzić a nagle zmienił zdanie.
Domyśliłem się, że to dziecko Spartacusa i to, że najprawdopodobniej ktoś znajdzie bransoletkę brata seppi. I po zobaczeniu wozu, że tam są ukryci gladiatorzy Ashura. Jeszcze dwa odcinki i koniec. W następnym odcinku rzeź w willi?