PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697145}

Spojrzenia

Looking
2014 - 2015
7,3 4,4 tys. ocen
7,3 10 1 4409
7,3 3 krytyków
Spojrzenia
powrót do forum serialu Spojrzenia

Trzeci sezon

ocenił(a) serial na 8

Czy już coś wiadomo na temat tego, czy powstanie 3. sezon serialu?

ocenił(a) serial na 3
Ashram85

Jakich sponsorów? Za seriale branżowe oraz branżowe wątki w serialach heteryckich odpowiada w ogromnej mierze HBO. Im niczego promować nie trzeba, oni sami bardzo chętnie dają kasę na takie produkcje. Mamy wręcz rozkwit zapotrzebowania na LGBT, ponieważ w ciągu ostatnich 2-3 lat takie wątki występują w niemal każdym nowym serialu. To, że społeczeństwo jest bardziej otwarte wcale nie oznacza, że zapotrzebowanie na tematykę LGBT spadło. Jest dokładnie na odwrót, tyle, że dziś o wiele trudniej zadowolić wysmakowanego widza tutaj zgoda. No i masz odpowiedź dlaczego Looking się nie przyjął. Okazał się po prostu niewystarczający. Nie ma co porównywać ekranizacji w stylu Gry O Tron, bo raz, że ludzie lubią oglądać wiele różnych gatunków nie tylko ekranizację, a dwa QAF nigdy nie miał nawet połowy tego budżetu, ale jednak miał o wiele większy, żeby nakręcić coś co przetrwa więcej niż 2 sezony i stanie się kultowe. Sam fakt, że odcinki Looking miały po 25 min świadczy o tym, że reżyserzy nie mieli na niego zbyt wielu pomysłów.

ocenił(a) serial na 8
mike__25

Czy ktoś tu kogoś zmusza do oglądania tego serialu, bo nie za bardzo rozumiem.

ocenił(a) serial na 9
bernal

Dziś już wiadomo, serial został anulowany. Szkoda.
HBO zapowiedziało jednak, że powstanie odcinek specjalny zamykający historię. Dobrze, że chociaż to.

ocenił(a) serial na 8
vingoe

ale tego nie da się zakończyć w jakimś specjalnym odcinku... przecież to dopiero początek drogi. Mam nadzieję, że Looking znajdzie się w innej stacji albo platformie internetowej, chociaż ten odcinek specjalny może tutaj pokrzyżować moją nadzieje. żałoba

nate_3

Na bank będzie jakiś przeskok czasowy. Przy czym Patrick najpewniej skończy z Richiem.

ocenił(a) serial na 3
vingoe

YOU MADE MY DAY!! HAHAHAHA :D

ocenił(a) serial na 10
mike__25

Aleś się uparł koleś. Kilkadziesiąt ludzi Ci pisze że podobał im się serial i że woleli go od QAF (ja też nota bene) a Ty z uporem maniaka twierdzisz że nikt go nie lubi i wszystkim dokoła chcesz przeforsować swoje racje. Przyjmij to do wiadomości że gusta są tak różne jak różni są ludzie. I jeśli komuś podoba się Looking bardziej niż QAF to jest jego prywatna sprawa i ma prawo do swojej opinii tak jak Ty masz prawo do swojej. I tyle. Tylko tyle albo aż tyle. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 3
januszek1971

Nie używaj fałszywych argumentów. Żadne "kilkadziesiąt ludzi", ani żadne "twierdzę, że nikt go nie lubi". Rozumiem, że chciałbyś mi dosrać, ale używasz kłamstw, a tego nie lubię, więc takiej krytyki nie przyjmę. Nie jestem jedyną osobą, która ma zarzuty wobec jakości tego serialu. Nie jest to też temat przeznaczony dla samych jego miłośników. Looking oglądałem w całości 2 sezony wszystkie odcinki, więc mam zdanie wyrobione i mam prawo je prezentować niezależnie od twojego gustu. Zamiast wymyślać bajki nt. mojej argumentacji lepiej byś się do niej odniósł w jakikolwiek merytoryczny sposób.

vingoe

Kiedy ostatnio HBO tak zrobiło (że urwali serial, ale dodali mu "odcinek specjalny" - było tak z serialem "Hello Ladies") - ten "specjalny" odcinek (wyemitowany zresztą w rok po ostatnim "zwyczajnym") trwał 85 min. (zamiast standardowych 29). Więc może w wypadku "Looking" też nas czeka odcinek długości filmu pełnometrażowego. Mam nadzieję. Choć oczywiście trzeci sezon byłby lepszy. :)

Davus

o! jeśli ten ostatni odcinek miałby tyle trwać to jestem skłonna wybaczyć HBO.

vingoe

szkoda :( zaczynało robić się ciekawie

ocenił(a) serial na 7
vingoe

to ma byc PELNOMETRAZ a nie specjalny odcinek, czyli znów analogia do QAF (GB)

ocenił(a) serial na 3
rozmartyn

Możesz wskazać źródło tej informacji?

ocenił(a) serial na 10
mike__25

http://www.out.com/television/2015/3/25/hbo-officially-cancels-looking

ocenił(a) serial na 3
babyonemorefan

Tam nie ma słowa o tym, że odcinek specjalny miałby być "pełnometrażówką", bo o to własnie pytałem mojego przedmówcę. Jest tylko info o kasacji serialu :)

ocenił(a) serial na 8
mike__25

Sama nazwa "odc. specjalny" mówi, że będzie on dłuższy niż standardowy. Zresztą jaki sens byłoby robić tylko pół godziny? Jak oni by to nawet reklamowali i sprzedali?

A swoją drogą, to fajnie, że coraz więcej stacji zdejmując serial pozwala zakończyć go w miarę sensownie: albo zapowiadając wcześniej, że następny sezon będzie ostatni, albo dając kilka dodatkowych odcinków (taki mini-sezon, jak w przypadku Treme lub Big C). Coraz mniej tak przykrych sytuacji, jak było np. z nieodżałowaną Iluminacją.

ocenił(a) serial na 8
vingoe

Kiedy planowana jest emisja tego odcinka?

khazad7_2

zdjęcia mają zacząć się na jesień, a odcinek, który ma prawdopodobnie trwac 1,5h ma byc pokazany na początku roku.

kasia_jana

uu sorry są informacje, ze nawet 2h ma trwać :)

ocenił(a) serial na 8
kasia_jana

Świetnie! Dziękuję za informacje! :)

ocenił(a) serial na 10
kasia_jana

dwie godziny to tak jakby cztery standardowe odcinki (czyli w sumie pół sezonu). dobre i to.

NaughtyGuy

w sumie tak :) nie patrzylam na to w tej sposób :) bardziej jako jednorazowe spotkanie z bohaterami :) ja teraz ogladam serial od nowa... jeden odcinek dziennie :) calkiem inaczej sie na to patrzy, zachowania bohaterow sie inaczej odbiera :) polecam ^_^