Oglądałem do 10 odcinka czyli do momentu aż strzępy historii ułożyły się w całość kolejny odcinek sprawił że serial ze znośnego stał się irytujący wiec przeskoczyłem na 15 czyli ostatni sezonu i szok ...nic nie straciłem jak bym oglądał wszystkie odcinki czyli flaki z olejem przeciąganie na sile.Zakonczenie sezonu jest tak durne że az śmieszne generalnie serial powinien mieć kategorie science fiction!Ocena 8 to jakiś żart te wydarzenia w tym gniotku są tak prawdopodobne jak to że zaraz wyląduje ufo przed moim komputerem!Szkoda czasu choc młodzież tak do 18 roku to morze i tak ja za stary jestem na te bajki!
Uważasz, że to serial dla nastolatków tylko dlatego, że "flaki z olejem", "przeciąganie na siłę" i "powinien mieć kategorię science fiction"?
Serialem dla nastolatków prędzej można nazwać The Walking Dead albo Grę o tron.
Serialem dla nastolatków prędzej można nazwać The Walking Dead albo Grę o tron.To są z definicji seriale science fiction więc nie prawdopodobne zdarzenia w nich nie powinny dziwić w tym serialu natomiast splot nieprawdopodobnych wydarzeń sprawia że serial przestaje być autentyczny a zdaje się być głupkowaty naiwny mdły!
Serial ma wciągać widza , i niektóre rzeczy moze i są nieprawdopodobne , ale możliwe. Ten serial jest konstuowany tak aby widz chciał znaleźć sprawcę ,a każdy z odcinków bliżej finału naprowadzał lub odciągał podejrzanego którego widz wybrał . Tak działają kryminały.Tzn tak powinny działać,a mało jest tak zrobionych kryminałów w młodziezowym stylu zeby trafiły do szerszego grona odbiorców . +5 ostatnich minut w każdym odcinku które narzuca rożne hipotezy dotyczące finalu .Dlatego jest tak przedłużany abyśmy mogli potwierdzić swoje Hipotezy lub byc zaskoczeni.Gromadzac fakty przez całe 14 odcinków gdzie na końcu sie okazuje ze to nie nasz podejrzany jest sprawca zbrodni. Mozna to lubic albo nie.Wszyscy lubimy co innego.Ale uwazam ze jesli serial nie wciaga do polowy sezonu to nie jest wart mojej uwagi. I to dla mnie jest bardziej bolesnym przedluzaniem serialu niz wydłużone sceny ktore pojawia sie w finalowym odcinku.I tak bylo z Mr Robotem który był sredni, Grą o Tron która jest wydłuzana na maksa i wielu wielu innych. Dlatego Ja osobiście wole seriale ktore wciagaja od 1-2 Odcinka(bo w pierwszym moze byc omowienie postaci) takie jak wlasnie Sposób na Morderstwo, Skazany na Śmierć czy Wataha
Witam.Zgadzam sie z Mr.Robot słaby.O gustach się nie dyskutuje ale chętnie się podzielę swoim.Tak na gorąco obowiązkowo z kryminalnych ''Luther'' oraz ''Broadchurch'' Obydwa brytyjskie w mojej opinii doskonałe!