PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710594}

Sposób na morderstwo

How to Get Away with Murder
2014 - 2020
7,9 51 tys. ocen
7,9 10 1 50549
7,2 18 krytyków
Sposób na morderstwo
powrót do forum serialu Sposób na morderstwo

Właśnie skończyłem oglądać ostatni odcinek... no i trochę zawiodłem się.
Podejrzewałem, że to Caleb jest zabójcą, ale stwierdziłem że to zbyt przewidywalne.
Końcówka taka byle jaka. Mam tylko nadzieję, że teraz śmierć ojca Wesa(Na pewno to nie Frank go postrzelił) nie będzie głównym wątkiem 3 sezonu. To się już powinno po mału kończyć i mam nadzieję, że prokurator w końcu znajdzie coś na Annalise i jej studencików. Oby nie odpuścił z tą Sinclaire.

Poza tym jak na finał, to bardzo mało akcji...

Póki co pierwszy sezon pozostaje mistrzem i raczej już go nie przebiją.

ocenił(a) serial na 8
lukaszseminara

Finał niestety mnie rozczarował, mało akcji, mało napięcia, trochę miałam wrażenie, że to po prostu kolejny odcinek, a nie zakończenie sezonu. Oby trzeci sezon był ostatnim, bo szkoda by było psuć tak dobry serial przedłużając go w nieskończoność!

ocenił(a) serial na 7
lukaszseminara

Jeśli nie Frank go postrzelił, to kto?

ocenił(a) serial na 10
konkret_filmweb

Frank już ma jedną osobę na koncie. Poza tym ostatni odcinek pokazał, że nie jest takim hitmanem jak myśleliśmy. Lile zabił tylko dlatego, że miał wielki dług wobec Sama. Po flashbackach nie sądzę, żeby miał jakąś militarną przeszłość, a strzał był raczej z dalszej odległości. Wykluczałoby to również wszystkie osoby, które znamy. No i najważniejsze, serial bardzo mocno zaszczepił nam myśl, że to Frank, więc na pewno będzie na odwrót.

ocenił(a) serial na 7
maker3

Powiedziałabym, że nawet niejedną.
Jeśli się okaże, że to wdowiec-przystojniaczek to się załamię.

ocenił(a) serial na 10
konkret_filmweb

Racja, Nate akurat pasuje wg mojej dedukcji. No i jak przyjechał do Memphis, to mógł dowiedzieć się co i jak. Choć wątpię, aby aż tak znał przeszłość Annalise. Annalise o dziecku powiedziała matce w kuchni po kolacji, a zaraz potem Nate jechał z powrotem. Nawet jakby Nate to podsłuchał, to raczej nie miał czasu na wyciągnięcie od niej szczegółów (ani powodów, aby o nie naciskać). Na razie sam Pete Nowalk mówi, że nie wie kto strzelał (może tylko śmienia). Ogólnie rozważa dwa rozwiązania: zabójcę poznamy w pierwszych minutach albo będzie to intryga na cały sezon.

ocenił(a) serial na 7
maker3

Chyba tylko Frank i Nate mieliby motyw - jeśli chodzi o krąg osób związanych z Annalise. Z jednej strony dobrze mu tak,był zwykłą gnidą, z drugiej - szkoda, bo byłam ciekawa, jak potraktuje Wesa.

ocenił(a) serial na 7
lukaszseminara

Dlaczego Annalise i jej studenci mają źle skończyć? Wydaję mi się, że twórcy raczej pójdą w przeciwną stronę. Zgadzam się tylko z tym, że należy rzecz powoli zawiązywać. Przekształcenie produkcji w tasiemca serialowego bardzo obniży jej wartość.

per333

Nie napisałem, że mają źle skończyć. Po prostu chciałbym zobaczyć jak Annalise broni Wesa, Ashera, Franka, Bonnie i siebie samą w sądzie. Byłoby to bardzo interesujące.

ocenił(a) serial na 10
lukaszseminara

Ciekawe wideo, które warto obejrzeć po obejrzeniu finału.
https://twitter.com/HowToGetAwayABC/status/710667286407852032

I jeszcze wywiad z głównym scenarzystą
http://variety.com/2016/tv/news/how-to-get-away-with-murder-finale-season-3-spoi lers-1201732085/