Kurczę nie pamiętam anie chce mi się szukać w poprzednim sezonie jak to się stało, że Frank jest teraz wrogiem ? Może ktoś pamięta? Ja pamiętam tylko to, że w przeszłości Frank dał się przekupić jakiejś lasce i zdradził Annalise ( chodziło o sprawę matki Wessa). Ojciec Wessa wynajął kogoś i uderzyli samochodem w Annalise przez co ona poroniła. Frank to przed nią ukrył, jednak powiedział o tym Samowi, który potem kazał zabić mu tą studentkę. Ale po co Sam chronił Franka oraz czemu Frank teraz nienawidzi Annalise ? Ona jego to logiczne bo obwinia go o stratę dziecka
Sam chronił Franka, bo posiadanie lojalnego "lokaja" z poczuciem winy było przydatne. Dlatego też poradził Annalise zatrudnienie go, na czym ona sama też skorzystała, bo Frank był bardzo przydatny gdy trzeba było działać za kulisami.
Myślę, że Frank nie nienawidzi Annalise (w promo mówi "Nie miałem wyboru"), ale będzie walczył o przetrwanie. Tym było zabójstwo ojca Wesa: zemstą za Annalise i pewnym zabezpieczeniem się.
Wiadomo bo sie przyznał... w ktoryms z odcinkow. przyznał się Bonnie i ta go nagrała