PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710594}

Sposób na morderstwo

How to Get Away with Murder
2014 - 2020
7,9 51 tys. ocen
7,9 10 1 50548
7,2 18 krytyków
Sposób na morderstwo
powrót do forum serialu Sposób na morderstwo

według mnie dobry, na pewno będę oglądał kolejne.

piotrek7794

zgadzam się - czekam na kolejne odcinki serial zapowiada się świetnie :)

piotrek7794

Znowu się wkręciłam w kolejny serial! Całkiem intrygujący, zobaczymy jak się rozwinie dalej.

ocenił(a) serial na 8
amt326

zapowiada się dobrze. jedyne co mnie irytuje, to ilość flashbacków - część jest potrzebna, ok, ale reszta taka jak np detektyw w sądzie (i pokazywanie na siłę, że już 8 minut wcześniej widzieliśmy go i innej sytuacji) albo ostatnia scena. Tak wiemy, że to te same osoby - nie trzeba pokazywać tego jak dla 5 latka, który już zapomniał kto jest kim.
eh. A może to tylko moje odczucia. W każdym razie mam nadzieję, że zmniejszą ilość tych OCZYWISTYCH ujęć tego typu.
Poza tym podoba mi się ścieżka dzwiękowa, serial jest żwawy i ma dobre tępo. Zobaczymy jak pójdzie im z następnymi odcinkami. Po pierwszym odcinku daję 8, i mam nadzieję, żę się nie zawiodę. MA POTENCJAŁ :)

ocenił(a) serial na 8
ewangeli

jestem tego samego zdania..za dużo tego, a jednocześnie podoba mi się zagadkowość:D, zobaczymy jak z tym potencjałem będzie w dalszych odc. najlepiej oglądać po dwa:D, właśnie nadrabiam 2 i 3:DDDD

ocenił(a) serial na 6
ewangeli

Jestem zdania, że tego typu flashbacki, które opisałeś, nie mają na celu przypomnienia widzowi, kto jest kim, tylko budowanie klimatu serialu, potęgowanie grozy, wzrost łądunku emocjonalnego.

ocenił(a) serial na 8
piotrek7794

Bardzo podobał mi się pilot. Był rzeczowy, ale intrygujący i pełen treści. Polubiłam postaci, IAMX na końcu mile mnie zaskoczył. Do tego bardzo dobrze zmontowany.

piotrek7794

Właśnie dopiero zaczynam przygodę z tym serialem. Jestem po obejrzeniu pierwszego odcinka i nurtuje mnie jedna rzecz. Jest to pierwszy rocznik studiów (na dodatek chyba początek roku, bo Wes idąc na uczelnie był pod jej wrażeniem) i od samego początku na starcie mają do rozwiązywania trudne sprawy, od razu są na wszystkich posiedzeniach sądu, mają pomagać wykładowczyni itp. Wszyscy już wszystko wiedzą, jakby kończyli prawo a nie zaczynali.....