Ale o czym on ma być? Ta historia ma się ciągnąć w nieskończoność, nieustannie zapętlać i dla podniesienia dramaturgii ma być okraszona coraz bardziej niewiarygodnymi intrygami, sekretami i zwrotami akcji?
Jest to najdojrzalszy serial młodzieżowy jaki znam, a pani z walijskim nazwiskiem jest tu klasa samą dla siebie, ale takie opowieści muszą mieć wstęp (był), rozwinięcie (było) oraz zakończenie. Wszystko w odpowiednich proporcjach. Inaczej serial stanie się kolejnym komercyjnym kupskiem, z każdym sezonem coraz głupszym, zatracającym swój pierwotny czar i sens.
Dla dobra tej historii, by pozostawiła po sobie dobre wrażenie, by zachowała spójność, jakość i wartość, czas najwyższy rozejrzeć się za puentą.
Fajna wiadomość ale chyba dobrze byłoby gdyby to był ostatni sezon. Spokojnie mogą wszystko pozamykac w jednym sezonie bo obawiam się, że jeżeli zdecydują sie na sezon 4 i 5 itd. to poziom i sens tej produkcji spadnie na ocenę 2.
Zgadzam się. Już teraz wątki są mocno poplątane i po świetnym sezonie pierwszym zaczyna mnie męczyć sezon drugi (choć nadal trzyma dosyć dobry poziom jak na produkcję tego typu). Niestety, zasada jest taka, że dopóki serial przynosi zyski i stado fanów marudzi i żebrze o kolejny sezon, to takowy powstaje, zazwyczaj z niekorzyścią dla serialu. Przykłady można by mnożyć, wręcz ciężko mi wymienić serial który trzymał poziom na więcej niż 3-4 sezony.
Trzy sezony to optymalna długość jak na serial który z założenia nie powinien być telenowelą.
W tego typu produkcji trzy sezony to maks(z taką furtką na czwarty sezon w sytuacji gdy poprzednie sezony są naprawdę dobre), ale na pewno nie powinni przesadzać.
Tutaj na razie jest dobrze, pierwszy sezon: wprowadznie do tego głównego tematu/wątku, drugi sezon: rozwinięcie, więc teraz powinni się pokusić o zakończenie w trzecim sezonie. Ale jeżeli twórcy mają jeszcze coś w zanadrzu i czują, że to może wypalić mogą jeszcze przez jeden sezon ciągnąć rozwinięcie i na spokojnie zamknąć to w czterech sezonach.
Wydaje mi się, że w tym przypadku wiecej niż cztery sezony to będzie już zwyczajny bełkot pod publikę a teraz naprawdę fajnie się to ogląda więc byłoby szkoda.
Myślę, że będzie jeszcze kilka sezonów. Będzie nowe morderstwo na kimś z głównych (promo) i nowe problemy. Póki nie ma tendencji spadkowej może dla mnie trwać.
Jak dla mnie serial może się ciągnąć w nieskończoność. Oglądałam kiedyś wywiad z jedną z aktorek i mówiła coś o podpisaniu kontraktu na 8 lat ale że oglądałam robiąc kilka rzeczy na raz mogłam nie usłyszeć dokładnie.
Do września na szczęście jeszcze nie daleko a jak na razie oglądam sobie jeszcze raz odcinki tym razem z rodziną
Dla mnie może lecieć tam długo, jak tylko będzie utrzymywał rewelacyjny poziom :D
Ja w serial wciągnęłam nawet teścia i chociaż pewne wątki mu się nie podobają ( Connor i Oliver) to sam mówi że bardzo przyjemnie mu się ogląda i również czeka na nowy sezon
Serial jest popularny w Polsce? Bo to forum jest trochę martwe. Co lubisz w nim najbardziej? Co cię denerwuje?
Ja również ;) Już nie mogę doczekać się 3 sezonu. Strasznie wkręcił mnie ten serial..
Świetny serial. Od wczoraj wciągnęłam ciurkiem cały sezon drugi i już nie mogę się doczekać kontynuacji. Zgadzam się, że tego typu seriali nie można ciągnąć w nieskończoność, ale jak narazie serial jest rewelacyjny, bo ańi scenariusz, ani aktorzy nie zawodzą. Dobrze, że pewne wątki zostały zamknięte, bo im dłużej by się ciągnęły tym gorzej. Przypomina mi się The Killing (wersja amerykańsk), który miał podobną strukturę i tam rychło w czas zakończono produkcję. Oby tu było podobnie. Zresztą, nawet Gra o tron musi się kiedyś skończyć, mimo tych milionów fanów na całym świecie, bo w końcu każdy by zwymiotował na wieść o kolejnych seriach. To co dobre, musi mieć swój finisz, ale z klasą ;)