PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710594}

Sposób na morderstwo

How to Get Away with Murder
2014 - 2020
7,9 50 tys. ocen
7,9 10 1 50449
7,2 18 krytyków
Sposób na morderstwo
powrót do forum serialu Sposób na morderstwo

Skąd do diaska Bonnie się dowiedziała prawdy,znaczy tego,że nasza fantastyczna czwórka (a może piątka?) stoi za zabójstwem Sama?! Przecież Annalise powiedziała tylko Frankowi a w tym odcinku,gdy Bonnie mówi A. o znalezionym pierścieniu mówi "oni to zrobili,nie Ty". Byłem pewien,że nie jest wtajemniczona..

Ogółem cztery ostatnie odcinki to absolutne 10/10 - dynamiczne,zaskakujące i trzymające w napięciu. Serial jest jednym z najbardziej niedocenianych - tak na prawdę dopiero po całym sezonie można będzie go ocenić jako całość, o fabuła jest tak oryginalnie przedstawiona i z każdym kolejnym odcinkiem tytuł (oryginalny,nie to denne tłumaczenie) nabiera nowego znaczenia,teraz chyba zaczynam rozumieć. Może i jest trochę cukierkowo,bo słyszałem takie zarzuty ale ja uważam za zaletę,to że serial jest miły dla oka a przy tym bez wątpienia świetnie zagrany - postaci są wyraziste i takie likeable ,praktycznie każdy. Nawet Bonnie,która jedzie zimną rybą jest dość charakterystyczna i pełni określoną rolę. Postać Annalise = arcydzieło..i widzę,że tak na prawdę bardzo mało jeszcze wiemy o postaciach..no tak jak z tym,że Annalise czuje się jak mistress a tu okazuje się,że ona odbiła faceta jego własnej siostrze - wow. Nie wiemy jeszcze m.in co łączy ją i Franka,że jest jej powiernikiem i tak bezgranicznie mu ufa,co łączy ją i Bonnie,że mimo wzajemnej niechęci trzymają się razem..praktycznie nie znamy tych postaci mimo 12 odcinków za plecami.
Bardzo liczę na drugi sezon no i czekam na następny odcinek,bo widziałem w zwiastunie,że aktorka,która grała z Violą w moich ulubionych "Służących" będzie grała w HTGAWM jej matkę.

TheFierceLunatic

Chyba się domyśliła po prostu. Wszyscy naokoło wymieniali jakieś porozumiewawcze spojrzenia , Bonnie zna Annalise długo, może połączyła fakty. A serial jak najbardziej genialny, kilka ostatnich odcinków obejrzałam pod rząd bo chciałam wiedzieć jak to wszystko się rowiąże i teraz nie mogę się doczekać kolejnego. ;)

ocenił(a) serial na 8
Meelanie_Mel

Też myślę, że połączyła fakty. Zna Annalise długo i dodała dwa do dwóch.

ocenił(a) serial na 9
TheFierceLunatic

Myślę tak jak moja przedmówczyni. Moim zdaniem Bonnie połączyła fakty; policjant znalazł w kącie wagę z statuetki, potem po przeczytaniu świadectwa zgonu, zauważeniu, że Connor, Michaela, Laurel i Wes co chwilę o czymś szepczą po kątach i zniknięciu dywanu złączyła wszystkie fakty i się wszystkiego domyśliła.