PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710594}

Sposób na morderstwo

How to Get Away with Murder
2014 - 2020
7,9 50 tys. ocen
7,9 10 1 50448
7,2 18 krytyków
Sposób na morderstwo
powrót do forum serialu Sposób na morderstwo

Rebecca

ocenił(a) serial na 7

Wiem, wiem nie była kryształowa, a nawet irytowała, ale jednak strasznie mi jej żal. Stała się ofiarą tej cały bandy bogatych, zepsutych ludzi.

ocenił(a) serial na 9
Viljar

Też mi się zrobiło przykro jak się okazało, że nie żyje. Szczególnie, że nie ona zabiła tę całą Lilę :/

ocenił(a) serial na 8
Viljar

Racja szkoda fajnej kreacji aktorskiej. Wg. mnie razem z Connorem i Annalise są najlepszymi postaciami, tzn. Rebecca była... Coś się kończy coś się zaczyna, więc daje to nadzieje na nowe postaci w drugim sezonie :)

Viljar

Z drugiej strony, to dzięki nim nie trafiła do pierdla. Dopóki nie trafiła do grobu, zadawanie się z "bogaczami" wychodziło jej na dobre ;)

Poza tym (jestem po 1. sezonie dopiero, więc może nie wiem wszystkiego) z tego co dotychczas obejrzałam, wynika, że Annalise samodzielnie się wszystkie dorobiła, i że wcale nie miała w życiu łatwo. Wes też mieszka w norze, nie ma rodziców, walczy o swój byt i namawiał Rebeccę, która była w podobnej do jego sytuacji, by postarała się zmienić swoje życie na lepsze, ale ta odmówiła.

Dla mnie bogaty wcale nie oznacza - zepsuty. Wielu bogaczy bardzo ciężko na swój dostatni byt pracowało, i ciężko - wcale nie oznacza "po trupach". Bogaty nie powinno być określeniem pejoratywnym - owszem, zdarzają się ludzie, którzy dorobili się na cudzej krzywdzie, ale przypominam, że to wśród ludzi biednych przestępczość jest największa, a i niejedna osoba z klasy średniej jest gotowa zrobić największe świństwo z zazdrości, chociażby z zazdrości o pieniądze właśnie.