PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710594}

Sposób na morderstwo

How to Get Away with Murder
2014 - 2020
7,9 50 tys. ocen
7,9 10 1 50448
7,2 18 krytyków
Sposób na morderstwo
powrót do forum serialu Sposób na morderstwo

Promo:
https://www.youtube.com/watch?v=XxuyVfKfoSk
Sneak Peeki:
https://www.youtube.com/watch?v=Wy72Kay654c
https://www.youtube.com/watch?v=cFP5Ub-U3Gg

ink1313

W końcu! Już tylko kilka godzin <3

ocenił(a) serial na 10
balapipa22

Oglądał już ktoś? :-)

ocenił(a) serial na 9
Agata_933

Ogladalam.Macie jakies typy kto zabil Wesa?

ocenił(a) serial na 10
Aleksandra_Olsztyn

Hannah Keating albo ktoś z prokuratury.

ocenił(a) serial na 8
MsIks

Mnie się też tak wydaje! Ale lista podejrzanych jest na pewno dłuższa.

Ally03

Wgl ten telefon Annalise do Hanny mnie nieźle zszokował, z resztą jak i wiele innych informacji z tego odcinka. A zostało ich już tylko 5 do końca sezonu. Będzie gorąco!

ocenił(a) serial na 10
balapipa22

Droga Wesa do domu Keating będzie bardzo kręta. Spotka na swojej drodze jeszcze kogoś poza Frankiem. Plus jestem prawie pewna, że z piwnicy uciekał ktoś z 'naszych' (choć niekoniecznie musiał zabić).

ocenił(a) serial na 10
MsIks

kto to jest ta Hanna bo wgl nie mogę sobie przypomnieć

ocenił(a) serial na 10
kala996

Szwagierka Annalise. Była w pierwszym sezonie.

ocenił(a) serial na 9
Aleksandra_Olsztyn

a gdzie można obejrzeć ten odcinek?

agatriks

cda,
watch series

Aleksandra_Olsztyn

Szalona prokurator Atwood, przybrany brat Rebecci - Levi, Hannah Keating, Mahoneyowie. AK i spółka narobili sobie dużo wrogów.
Ten odcinek raczej potwierdził, że nie może to być Frank ani Connor.

ocenił(a) serial na 10
ink1313

Retrospekcje Wesa z każdym z bohaterów były świetne. Wygląda na to, że Annalise i Frank sobie teraz posiedzą, tylko co bez nich zrobi zgraja co pozostała na wolności?

Jestem prawie pewna, że Laurel widziała Connora lub Nate'a w piwnicy.

ocenił(a) serial na 8
MsIks

Mam nadzieję, że mylisz się co do tego, że Laurel widziała Connora w piwnicy:) Może powiedział trochę za dużo Wes'owi, ale raczej by go nie zabił. Jak się zachowywał, gdy tylko widział ciało Sam'a?

ocenił(a) serial na 7
Ally03

Jednak poćwiartowanie zwłok Sama nie było dla Connora problemem, chyba nawet nieźle się przy tym bawił.
Walsh lubi życie na krawędzi, ale myślę, że to nie on zabił Wesa. W tym odcinku nagadał tyle okropnych rzeczy o swoim koledze, że byłoby to teraz zbyt proste i oczywiste, gdyby okazał się mordercą.

ocenił(a) serial na 8
Avone

Wyglądało jakby dobrze się bawił przy ćwiartowaniu zwłok, ale moim zdaniem wtedy to on już rozum stracił.

Ally03

On miał wtedy załamanie nerwowe. To była jego reakcja na tamtą sytuację. Jedni płaczą (Michaela), drudzy wariują inaczej.

ocenił(a) serial na 7
ink1313

Niewątpliwie tamta sytuacja doprowadziła go na skraj szaleństwa, co nie znaczy, że nie byłby zdolny do popełnienia zabójstwa. Connor często działa impulsywnie, jest porywczy i myślę, że pod wpływem silnych, niekontrolowanych emocji mógłby zrobić coś głupiego.

ocenił(a) serial na 8
ink1313

Zgadzam się!

MsIks

Jestem ciekaw czy Oliver znajdzie coś w tych plikach które skasował z telefonu Annalise... I do czego Frank postanowi się przyznać? Do morderstwa, żeby podważyć wyniki autopsji czy do podpalenia?

ocenił(a) serial na 10
balapipa22

wydaje mi się, że do morderstwa, Annalise wypuszczą i będzie próbowała tym razem ona wyciągnąć Franka z więzienia

ocenił(a) serial na 10
kala996

Też myślę, że w tym sezonie dojdzie do ostatecznego przebaczenia. Choć z Laurel pogodzi się pewnie dopiero w sezonie czwartym.

kala996

Na promo wyglądało, że póki co oboje będą siedzieć. Pewnie policja myśli, że zrobili to razem.

ocenił(a) serial na 9
MsIks

Connor, Connor!

michalgabka

Myślę, że na swój sposób cierpi. Jemu chyba najbardziej zbrodnie pomieszały zmysły i to dlatego tak się zachowuje. Brzmiał wręcz samobójczo w rozmowie z Oliverem. Stres z ukrywaniem morderstw i tak dalej, ale ciekawe czy podobnie jak Laurel miał jakieś problemy w młodości.

ocenił(a) serial na 9
ink1313

Wiadomo, że geje potrafią więcej ukryć, pod "emocjami".
Te wszystkie samobóje, miłość do Oliego, to mega maska; jest pewny siebie w tak rozważnej ekipie, odgrywa swoją rolę, udaje greka. Nie wiemy o nim za dużo, wydaje się być w tym serialu tylko od bycia gejem. Rozgrywa wszystko po swojemu, tak naprawdę, inspiruje go tylko pani profesor i dąży wyłącznie do papierka i upragnionego zawodu.
To może być jego moment, może z momentem ćwiartowania zwłok zrozumiał, że się doskonale w tym wszystkim odnajduje, zna SPOSÓB NA MORDERSTWO, wie HOW TO GET AWAY WITH MURDER? I wcale nie musi okazywać słabości (patrz Frank z pierwszego sezonu).

Ucieszyłbym się z takiego rozwoju sytuacji. Jeśli faktycznie, będzie taką ciepłą kluchą, to się zawiodę i nazwę najsłabiej, zbyt oczywiście napisaną postacią z całej grupki...

michalgabka

Zgoda, że jego charakter od dłuższego czasu ogranicza się do bycia gejem. Ważnym wyjątkiem był odcinek kiedy wywalczył dla tamtej babki wcześniejsze zwolnienie (3x02?) i zrobił coś innego niż narzekanie, rżnięcie, czy chlipanie po Oliverze.
AK mówiła sama, że są do siebie najbardziej podobni, ale chyba tylko w autodestrukcyjnym zachowaniu :). Nie widzę u niego udawania i grania na dwa fronty. Za daleko zabrnął żeby mieć na to możliwość lub siłę.
Póki co widzę u niego wątek próby samobójczej lub wątek jak zostanie ostatecznie wrobiony w morderstwo Wesa (i nie będzie chciał się bronić). To będzie też dobra okazja żeby poznać jego backstory.

michalgabka

Ale czy Connor nie był wtedy w łożku z Thomasem i zignorował połączenie od A?

Just_Bella

Zostawił telefon u Michaeli, a u Thomasa nie był chyba przez cały czas. Nie ma solidnego alibi.

ocenił(a) serial na 9
ink1313

No i miałem rację. Connor właśnie obudził się z ręką w nocniku.

ink1313

jest gdzieś w sieci odcinek z napisami? nigdzi nie mogę znaleźć...

electrode

Jeśli chodzi ci o napisy polskie to jeszcze tłumaczą.

ink1313

strasznie długo, za 2 dni kolejny odcinek.

electrode

Myślę, że nie warto na nowo zaczynać tematu co do tempa tłumaczenia. Kiedy zrobią te napisy to dadzą i koniec. Już raz zrezygnowali z tłumaczenia przez grupkę zrzęd, które zamiast uszanować to tylko "kiedy napisy i kiedy napisy.."

balapipa22

Nie narzekam tylko jak każdy chciałbym obejrzeć kolejny odcinek.. niestety mój angielski nie jest na tyle zaawansowany bym mógł w całości zrozumieć odcinek. przykładowo: The Vampire Diaries - napisy są max dwa dni po premierze odcinka w Stanach więc bardziej to jest kwestia chęci bądź robienia ludziom na złość.

electrode

Po pierwsze to różne osoby zajmują się poszczególnymi serialami i na przykład ci, co tłumaczą Pamiętniki mają na to więcej czasu, jest ich większa grupa więc i napisy są szybciej, a w przypadku HTGAWM to też kwestia tego, że jest to serial prawniczy o bardziej skomplikowanym słownictwie, więc muszą więcej czasu poświęcić na to, żeby po polsku miało to ład i skład a także żeby było krótkie ale zrozumiałe bo aktorzy mówią często dość szybko więc i polskie napisy muszą się mieścić w te ramy czasowe. Tłumacze robią to za darmo, z własnej woli, żeby umilić innym życie a nie żeby robić komuś na złość :) Jak chcesz obejrzeć, to oglądnij z angielskimi napisami jeżeli by Ci to bardziej pomogło a jak pojawią się polskie to obejrzyj sobie drugi raz i wtedy już zrozumiesz wszystko :D Przy okazji będziesz szkolić język ;)

ocenił(a) serial na 10
balapipa22

Ja oglądam z angielskimi napisami i faktycznie bardzo pomagają zrozumieć sens poszczególnych wypowiedzi ;)

balapipa22

napisów jak nie było tak nie ma :) więc nie wierzę w takie bajki, że to trwa długo :)

ocenił(a) serial na 6
electrode

Proponuję nauczyć sie języka, samemu spróbować tłumaczenia i zobaczyć, jak to pochłania czas. A tłumacze to nie roboty, tylko normalni ludzie z życiem prywatnym, zawodowym, rodzinnym - mogło im coś wypaść, szef zawalił robotą, dziecko się urodziło, ktoś wylądował w szpitalu.... mozna sobie dopisać dowolny losowy przypadek. Masz prawo wymagać terminowości dopiero kiedy podpiszesz z nimi umowę i będziesz im płacił za ich pracę.

ocenił(a) serial na 10
ink1313

Chciałbym poruszyć temat znajomości Olivera i Nate'a bo przypominam sobie scenę gdy Oliver i reszta stali w pokoju AK i gdy wszedł Nate nastała dziwna atmosfera i Nate wyszedl a Oliver wydawał się zaniepokojony. Jestem ciekaw jaki to ma związek z całą sprawą.

akson9

:)
Jak masz okazję to obejrzyj sobie scenę jeszcze raz. Nie mam pewności, że chodzi nam o ten sam moment, ale napiszę tylko, że Nate był wtedy bez koszulki..