PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710594}

Sposób na morderstwo

How to Get Away with Murder
2014 - 2020
7,9 51 tys. ocen
7,9 10 1 50548
7,2 18 krytyków
Sposób na morderstwo
powrót do forum serialu Sposób na morderstwo

Tak jak w tytule, z dniem dzisiejszym Project Haven wycofało się z dalszego tłumaczenia serialu ze względu na bandę idiotów wiecznie narzekających na tempo wychodzenia napisów. O ile zupełnie się tej decyzji nie dziwię, o tyle chciałbym zapytać, co możemy z tym teraz zrobić? Czy znajdą się tu może 2-3 osoby, które ogarniają temat tworzenia napisów i podjęłyby się tego zadania? Może jakaś większa, konkretna prośba do innej grupy tłumaczy o przejęcie serialu?

ocenił(a) serial na 8
Bartholomev

Nauczyć się angielskiego :)

ocenił(a) serial na 10
mike__25

Ja nie pytam dlatego, że potrzebuję osła, który mi potłumaczy, bo sobie nie radzę, bo generalnie oglądam na słuch lub z napisami angielskimi, ale sporo ludzi polegnie przy serialu prawniczym, w którym tak szybko mówią. Kwestia jest raczej tego typu, że zainteresowanie serialem może spaść przez brak tłumaczenia.

ocenił(a) serial na 8
Bartholomev

Przecież ten serial ma w Polsce dystrubcję (stacja AXN) jest puszczany w TV normalnie z polskim dubbingiem i chyba na napisy też da się przełączyć

ocenił(a) serial na 10
mike__25

Tak, ale na AXN trzeci sezon dopiero się zaczyna, czyli rozbieżność kilkutygodniowa... Sam już nie wiem, chyba zaczynam walczyć o czyjąś przyjemność oglądania z napisami zrobionymi stosunkowo szybko po wyjściu odcinka.

ocenił(a) serial na 7
Bartholomev

Może HATAKi by się podjęły ?

ocenił(a) serial na 10
lukash_t

napisz do nich na facebooku

ocenił(a) serial na 10
Bartholomev

O LOL.

Bartholomev

Szkoda, że rezygnują ale no to ich decyzja. Mowa nienawiści na nich wpłynęła. Ale faktycznie przydało by się skombinować nową grupę do tłumaczenia, bo pomimo, że oglądam po angielsku i sporo rozumiem, to lubię później obejrzeć z polskimi napisami, żeby zrozumieć już wszystko dokładnie :D Gorzej jest z serialem "Empire" do którego nikt nie robi napisów, a jest to serial z językiem mocno slangowym, więc tam ciężej jest zrozumieć :/ A nie mam jak oglądać na FOX :( Może jakoś się te problemy rozwiążą.

ocenił(a) serial na 9
balapipa22

Ja również z czystym sumieniem mogę powiedzieć że oglądając serial po angielsku rozumię 99% większość po prostu rozumie, część z kontekstu a pozostałą część z oglądanych scen wnioskuję co się dziej ale zawsze chętnie oglądam też z napisami. A fakt faktem lecieli sobie w kulki z tłumaczeniem, serial pokazuje się w piątek a napisy w następną sobotę albo jak w tym tygodniu napisy były już w sobotę ale aż do dziś były w korekcie (nie wiem czy tak nie udolnie przetłumaczone czy komuś się nie chciało ich skorygować). Może to i lepiej że zrezygnowali.

Bartholomev

Na opensubtitles dodałam przetłumaczone przeze mnie napisy do odcinków 8 oraz 9, możliwe, że będę tłumaczyć również od 10. Aczkolwiek nie jestem w żadnej grupie tłumaczeniowej, po prostu chciałam się przekonać jak to jest robić napisy i nawet mi się spodobało :)

użytkownik usunięty
Bartholomev

Przecież będą dalej tłumaczyć.

ocenił(a) serial na 9
Bartholomev

Po 9 odcinku zmieli zdanie.

no_bo_co

Skąd ta pewność? :D

ocenił(a) serial na 9
balapipa22

Na swoim profilu na fejsie napisali:

Приветствам до финала! /Mordercza Kancelaria
P.S. : Plany się zmieniły Ще се видим през януари :)
Bułgarski rządzi!

no_bo_co

No no już wiem, wcześniej widziałem to pod napisami do 9 odcinka ale nie chciało mi się w tłumacza wrzucać, ale potem to zrobiłem i wyszło na to, że widzimy się z nimi w styczniu xD :D