PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710594}

Sposób na morderstwo

How to Get Away with Murder
2014 - 2020
7,9 50 tys. ocen
7,9 10 1 50445
7,2 18 krytyków
Sposób na morderstwo
powrót do forum serialu Sposób na morderstwo

Warto się w ten serial wciągać? (chcę trochę spojlerów) Wątki kryminalne są w każdym odcinku różne, czy wszystko skupia się wokół jednego? I jak to jest z tymi gejami, sporo wątków ? Czy to coś pobocznego. Po zwiastunie widziałam, że zapowiada się coś dobrego, dlatego nie chciałabym się serialem rozczarować.

ocenił(a) serial na 10
FioletowaTecza

Oj warto! Serial jest genialny. Jeśli chodzi o homoseksualistów to z tego co pamiętam na początku było o wiele więcej wątków, niż jest teraz. Nie jestem pewna czy w każdym, ale raczej co odcinek jest nowa sprawa. Jednak mimo tych nowych spraw w sądzie wszystko się skupia wokół jednego. Mam nadzieję, że pomogłam :)

LucyCoster

WCIĄGAĆ ZDECYDOWANIE! Serial jest niesamowity, lepszy według mnie od każdego innego kryminalistycznego/prawniczego. Do tego o studentach, coś pięknego. Wątki homoseksualne są, ale są w zdecydowanej mniejszości.

LucyCoster

Jestem po dwóch odcinkach i pędzę oglądać dalej! Świetny serial. Dawno nie widziałam tak dobrego serialu kryminalnego, z tym wątkiem przewodnim prawniczym. Zero nudy, nie jest mdły :D Mam nadzieję, że będzie taki do końca. W dodatku bardzo przyjemnie patrzy się na Walsha. :D

ocenił(a) serial na 10
FioletowaTecza

Jeśli początek Ci się podoba to zobaczysz co będzie dalej :) Ja na początku uważałem to za całkiem fajny serial, to dopiero druga połowa sezonu przekonała mnie o ocenie 10/10.

ArteQ_

Ostatni odcinek przed przerwą i wszystkie po niej - całkowita zmiana zdania na temat serialu z mojej strony. Gdzieś na tym forum pisałem, że serial jest w porządku, ale bez fajerwerków. Zdecydowanie fajerwerki się pojawiły w połowie i podziwiałem je do końca:-) Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu i Złotego Globa dla Violi Davies.

ocenił(a) serial na 10
FioletowaTecza

Warto się wciągać, ale tylko z lektorem, albo, jeśli bardzo dobrze znasz angielski. Napisy dostępne na portalach są fatalnej jakości. Słownictwo sądowe jest trudne, a ktoś kto tłumaczy serial nie ma o tym pojęcia. Obejrzałem 3 odcinki z napisami i się pogubiłem. Oejrzałem ponownie z lektorem i miałem wrażenie, że oglądam zupełnie inny i - o wiele ciekawszy serial.