PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710594}

Sposób na morderstwo

How to Get Away with Murder
2014 - 2020
7,9 51 tys. ocen
7,9 10 1 50540
7,2 18 krytyków
Sposób na morderstwo
powrót do forum serialu Sposób na morderstwo

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że autorzy serialu na siłę chcieli wcisnąć widzom za dużo romansu? Każdy prawie z bohaterów jest wplątany w zdradę. Nie wiem czy to jeden z elementów fabuły serialu, ale wg mnie złym zabiegiem jest łączenie tego razem z wątkiem morderstw i spraw prawniczych. Być może dla amerykanów to jest chleb powszedni, ale chyba nie co druga osoba, chyba, że już jest u nich tak źle. Oczywiście moja opinia jest tutaj subiektywna, gdyż będąc szczerą nie lubię jak do dobrej fabuły jest dodane za dużo romansu lub każdy z każdym siebie zdradza. Jakbym chciała coś takiego oglądać to bym zaczęła serial romantyczny. Jeśli jednak coś ciekawego wyjdzie z tego wątku to cofam, ale jak na razie to dla mnie zbędny element.

ocenił(a) serial na 7
Shirocat

mam identyczne odczucia. serial ma całkiem niezłą fabułę i niezły pomysł, ale zdrady/romanse przechodzą na jakiś wyższy level..

ocenił(a) serial na 7
Shirocat

Serial byłby genialny, dałbym mu nawet i 9, gdyby nie te spłycanie całej historii do gejowskiego seksu.
Obejrzałem kilka odcinków i z odcinka na odcinek, wszystko coraz bardziej sprowadza się do jednego tematu. Facet przelatuje innego i dzięki temu zdobywa dowody które pomagają rozwiązać sprawę. Dodatkowo z odcinka na odcinek te sceny zajmują coraz więcej czasu antenowego i są coraz dobitniejsze. Po 4 zaczynam się zastanawiać czy to kryminał, czy reklama promująca LGBT.

Gubio

Najśmieszniejsze było, jak ta czarnoskóra dziewczyna odkryła, że jej facet miał w życiu epizod gejowski i zamiast się wkurzyć na maksa i pewnie znienawidzić gościa za kłamstwo (tak by postąpiła większość zdradzonych kobiet/mężczyzn), to ona mówi "to nic złego, mam kuzyna geja, możemy się przyjaźnić...". Żeby tylko serial nie został posądzony o homofobię, nawet w kontekście oszukanej dziewczyny. Dla mnie to paranoja.

ocenił(a) serial na 7
Mikasa08

Mimo że masz rację, muszę nadmienić, że "zostańmy przyjaciółmi" to przecież ładnie brzmiące "z nami koniec, sukinsynu!":P
A w tych czasach, ludzie są odzwyczajeni od prawdomówności i reagują na nią niezbyt przyjaźnie. Teraz to nawet strach powiedzieć "kocham cię" - przynajmniej nie powinno się ryzykować przed rokiem znajomości i miesiącem w łóżku;)

Zresztą Który facet przyznałby się do gejowskiego epizodu?:) A nawet gdyby, to jakby zareagowała kobieta? Pewnie pomyślałaby "skoro opowiedział o tym, to co pominął? W końcu ja mu powiedziałam, że jest moim 3 a nie 25":d
Na ile szczerości i w którym momencie, można sobie pozwolić, aby nie popsuć relacji a okazać szczerość?

I pozostaje jeszcze kwestia okoliczności w jakich wyznanie nie padło. Bo jeśli się nad tym zastanowić, to wiele osób ma problem ze zdefiniowaniem seksu. Są jego różne odmiany i różne okoliczności zaistnienia; czy można go sprowadzić do penetracji lub orgazmu? A jeśli tylko jedna strona otrzymuje "satysfakcję" to jak się to liczy? To może brzmieć śmiesznie, ale dobrym przykładem jest prezydent z USA i jego asystentka. W czasie badania na wykrywaczu kłamstwa, na pytanie o uprawianie seksu, oboje odpowiedzieli inaczej, a oboje mówili prawdę! Jak to możliwe? Otóż, to co dla niej było seksem, nie było tym dla niego.
A przecież pytanie może być dość niejednoznaczne, np "Z iloma dziewczynami spałeś?"
On odpowiada: "z żadną" - bo przecież mógł być męską prostytutką, lub po seksie wracał do domu:d (o pedofilii, zoofilii czy nekrofilii nawet nie wspomnę:p)

Z tym seksem jest jak ze zdradą, Ty nazywasz tak kłamstwo, inni seks w czasie bycia razem.

ocenił(a) serial na 7
Shirocat

Wydaje mi się, biorąc pod uwagę szarawą moralność pani prawniczki oraz jej męża, zdrady mogą być elementem podkreślenia. Ponadto, oni nie są w tym małżeństwie do końca szczęśliwi i szukają pocieszenia. Oprócz tej pary mamy Connora, który związków nie uznaje. Nie wiem, może myślisz jeszcze o studentce prawa? Ona prawdopodobnie z tym swoim chłopakiem nie była zbyt szczęśliwa (helou, jest info, że ją zgwałcił). No, to w zasadzie jedna pełna zdrada, jedna nie-do-końca-zdrada i coś dziwnego, co działo się pomiędzy zamordowaną studentką a profesorem.