PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10037699}
4,7 3,3 tys. ocen
4,7 10 1 3338
Sprawa Iwony Wieczorek
powrót do forum serialu Sprawa Iwony Wieczorek

Ogólnie wiemy, że nic nie wiemy... sprawą Iwony Wieczorek interesuje się od lat i twierdzę, że chyba trzeba dać już spokój, bo wychodzi z tego komedia, a nie orawidswe śledztwo. Nie polecam tego "dokumentu"...

Damorka16

Mnie osobiście bardzo ciekawią ustalenia Archiwum X, myślę jednak, że przez mataczenie świadków i brak zebrania materiału dowodowego przez policję zaraz po zdarzeniu, obecnie nie jest możliwe wyjaśnienie sprawy, zwłaszcza że po latach już nie da się nikogo docisnąć i uzyskać zeznań. Ponieważ nie znaleziono ani ciała ani śladów biologicznych myślę że doszło do porwania i uprowadzenia przez grupę zajmującą się handlem ludźmi. A film? Nie śledziłam sprawy, więc liczyłam że dokument jakoś uporządkuje ten chaos, a on taki sam jak te wszystkie śledztwa - dezinformacja i bałagan. Chyba w końcu ustalono kolejność wydarzeń, ale wraz skaczemy między godzinami, datami i zdarzeniami, więc zero z tego wszystkiego wynika. Że nie wspomnę o całkowitym pomijaniu materiału dowodowe go... Profesjonalista mógł stworzyć naprawdę dobry dokument, być może nawet pomocny w popchnięciu sprawy, ale to "dzieło" jest wręcz żałosne.