Pierwszy sezon oceniłem na 9. "Drugi" sezon (a w rzeczywistości pierwsza część drugiego sezonu) zweryfikowała moją ocenę do liczby 5. Miałem nadzieję, że to dlatego, ponieważ najlepsze autorzy serialu zostawili na koniec i jeszcze będzie dobrze. "Trzeci" sezon (czyli w rzeczywistości końcówkę drugiego sezonu) z trudem wytrzymałem do końca zmniejszając moją ocenę do mocnej 3 na podstawie tego co zobaczyłem.
Czytałem gdzieś, że pomysłodawca serialu i autor pierwszego sezonu nie miał wizji na kontynuację i zatrudnił "profesjonalnych" scenarzystów do pomocy. Jeśli to prawda to niestety, ale korporacyjna maszyna ubiła indywidualny talent.
Czekam z niecierpliwością na kontynuację 1670 oraz Wednesday - choć z obawami, ale mam nadzieję, że w tych przypadkach będzie lepiej, a Squid Game zapiszę w pamięci jako zamknięte po pierwszym sezonie.
(dla osób które mają inne zdanie i zjadą mnie w komentarzach za moją opinię - pamiętajcie, że każdy ma prawo do swojego spojrzenia, ja swojego nie narzucam innym, Wasze szanuję, mojego nie zmienię)
Dla mnie 1 sez na mocne 7 moze 8 za pomysl,2 sez na 5 zas trzeciego nie ogladalem jeszcze.Zamysl tworcy byl podobno taki ze z tego co pamietam nie chcial w piwrwszej wersji kontynuacji ale po sukcesie zawzial.sie i nawet kosztem wlasnego zdrowia,stracil nawet zęby,dzien i noc tworzyl kontynuacje by byla na miare sukcesu 1 sezonu,jesli sie myle nich mnie ktos poprawi.