Zapraszam do wymiany wątpliwości i błędów logicznych, ja zacznę:
1. Skoro główny bohater nie korzystał z gotówki po wyjściu na wolność, to w jaki sposób spłacił swoje długi? Już w pierwszym odcinku była mowa o tym, że jak ich nie spłaci to straci organy. Przecież nikt by tak po prostu o nim nie zapomniał.
2. Co jeśli w 6 odcinku (gra w kulki) główny bohater patrzyłby na dziadka w momencie strzału? Czy pracownik strzeliłby do niego? Poza tym wszystkie gry były oglądane przez widzów, więc żaden z nich nie zorientował się że coś jest nie tak?
Do głowy przychodzi mi ślepy nabój i upozorowanie śmierci dziadka.
3. Jak przyjechali VIPy - dlaczego dziadek nie chciał z nimi oglądać dalszych rozgrywek, skoro i tak został już wyeliminowany?
4. Naprawdę nikt by się nie zorientował, że nagle zaginęło 456 ludzi, których łączyło to że mieli ogromne długi? A dodać tutaj trzeba, że proceder powtarzał się od wielu lat.
Ja może coś przegapiłem, ale… W czwartej grze wystartowało 39 osób po tym, jak Doktorek zginął. Szalona Laska nie miała pary, więc wróciła do dormitorium. Zostało 38 osób, tj. 19 par. Nie widziałem, by jakaś para zginęła w całości, więc z każdej pary wyszła jedna osoba, tj. 19 osób. Plus Szalona Laska, co daje 20 osób. Czemu zatem pokazało, że jest ich 17?
Ja obstawiłam, że w jednej z par nie został wyłoniony zwycięzca, więc zostali zabici oboje. Nawiązanie do strategi tego, który grał z Pakińczykiem.