Squid Game (2021-2025)
Squid Game: Sezon 2 Squid Game sezon 2, odcinek 1
odcinek Squid Game (2021-2025)

Squid Game | Bułka i loteria

Bread and Lottery 1h 5m
6,8 2,1 tys. ocen
6,8 10 1 2076
Squid Game
powrót do forum s2e1

Porażka roku

ocenił(a) serial na 1

Już widzę jak wszystkie firmy robią jakieś gadżety, koszulki z tego serialu a nie potrzebnie bo drugi sezon to dno. Pierwszy sezon miał to coś a drugi, sraczka po całości. Gadanie i gadanie. Powinno się skończyć na 1 sezonie żeby została ta magia a nie nasz główny bohater bawi się w misjonarza jakiegoś, niestety ale nie polecam, strata czasu choć na netflix i tak nie ma nic dobrego więc polecam obejrzeć z braku laku tak o przy sprzątaniu Bożo narodzeniowym

ocenił(a) serial na 10
Rumianadupcia

2 sezon również jest świetny tak jak pierwszy, ale jest to produkcja koreańska, a nie europejska i widocznie, nie jesteś w docelowej grupie odbiorców

ocenił(a) serial na 1
Cysth

Nie dyskutuje z osobami które mają ograniczone myślenie i wychwalają wszystko co Korea wysra to mówią że to arcydzieło. Mówię że 1 sezon jest ekstra natomiast drugi to chłam

ocenił(a) serial na 10
Rumianadupcia

Bo ludzie nakręcili się niewiadomo na co w tym sezonie, widziałam wiele koreańskiego kina tego dobrego i złego, więc jakąś wiedzę na ten temat mam i mogę śmiało stwierdzić, że jest bardzo dobrze zrobiony. Jedynym z ograniczonym myśleniem jesteś tutaj ty

ocenił(a) serial na 7
Rumianadupcia

,,Nie dyskutuje z osobami które mają ograniczone myślenie'' Tymczasem twój nick to: Rumianadupcia xD Wam wystarczy dać możliwość dojść do głosu i sami się kompromitujecie

ocenił(a) serial na 1
sportismylifee

A co ma mój nick do wypowiedzi, einstein chodząc do podczas zimy w rękawicach trzymał gorące ziemniaki i to też miało go kompromitować ? Dla mnie ten sezon jest po prostu nudny , może dlatego,że domyślam się jak się skończy, gry też takie sobie bez napięcia, w pierwszym sezonie była to niewiadoma czy wygra jeden czy dwóch, niespodzianki z gier i oczywiście w pierwszym jakoś można było się przywiązać do aktorów a tutaj żaden aktor nie pozwala nam zostać na dłużej. No niestety. Może to taki wstęp dłuższy do sezonu 3 ale kto wie, Dla mnie po prostu ten drugi sezon to go zrobili jakby chcieli a nie mogli

ocenił(a) serial na 1
Rumianadupcia

Do szkoły * ucięło mi

Rumianadupcia

Moze nie ma co prowadzic dyskusji z debem...

ocenił(a) serial na 10
Rumianadupcia

Jedyna osoba z ograniczonym myśleniem jesteś ty

Rumianadupcia

Rumianadupcia, nie dyskutujesz z osobami, które mają ,,ograniczone myślenie" ponieważ spodobało im się coś co Tobie się nie spodobało? XD jesteś żałosna laska

natalia_kuraczyk

Ten kto mały mozdzek ma nie zrozji

natalia_kuraczyk

Ten kto mały mozdzek ma nie zrozji

Rumianadupcia

droga Rumiana Dupcio
 jesteś pierwszą osobą, z którą można by było rozmawiać o ograniczonym myśleniu.
2 cześć ma bardziej rozwinięte wątki uczestników i jest to jak najbardziej na plus. Drugi sezon bije na głowę większość produkcji mających premierę w tym roku. Niestety niektórzy nie są na odpowiednim poziomie żeby to dostrzec i docenić. 

Szczęśliwego nowego roku Rumiana Dupcio 

Rumianadupcia

Ty tam cichaj woman i do kuchni

Cysth

To zupełnie bez znacznia, czy jest to produkcja koreańska, czy europejska. Każdy ma prawo ocenić podług swoich własnych kryteriów.

ocenił(a) serial na 10
kanver

No właśnie to ma duże znaczenie, nie zapominajmy, że squid game to kdrama która ma swoje schematy i zachowania aktorów które odzwierciedlają zachowania Koreańczyków które nie są tak samo popularne w europie.

Cysth

Tak, ale wciąż - serial, czy też film, wobec widza broni się jako dzieło niezależne. Kontekst kulturowy jest opcjonalny.

ocenił(a) serial na 10
kanver

Nie, nie jest. Kdramy mają swoje schematy które nie występują tak często w produkcjach amerykańskich czy europejskich

Cysth

Otóż jest. Da się zrobić tego typu serial, zawierający mnóstwo schematów i zachowań, które nie są popularne w Europie, który nie wymaga jednocześnie znajomości kontekstu kulturowego. Nie mówię tu o kdramie, ale jest to również produkcja oparta na kulturze Dalekiego Wschodu - najnowszy "Szogun".

Cysth

Nie rozmawiaj z osobą która uznaje tylko swoje chore zdanie. Jak komuś się podoba coś innego to jest osobą bez gustu...Już z takimi nadarłem w życiu kotów...uwierz....nie warto. Sprowadzą cię do swojego poziomu poniżej mułu

hantos

Mi tam się podoba i ciul i chciałabym więcej , a to że się innym nie podoba to normalna rzecz są gusta i guściki.

Cysth

Nie rozmawiaj z osobą która uznaje tylko swoje chore zdanie. Jak komuś się podoba coś innego to jest osobą bez gustu...Już z takimi nadarłem w życiu kotów...uwierz....nie warto. Sprowadzą cię do swojego poziomu poniżej mułu

ocenił(a) serial na 3
Rumianadupcia

Idealne podsumowanie, totalna porażka w porównaniu do pierwszego sezonu

Rumianadupcia

Pierwszy sezon był ciekawy, nieprzewidywalny. Ten jest dużo gorszy. Drugi epizod obejrzałem w 5 minut na przewijaniu i nic mnie nie ominęło. Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale aktorzy w drugim sezonie są kompletnie niestrawni i irytujący. Scenariusz też mógłby być lepszy, koleś gada jakieś bzdury o tym, że takich butów nie założy, bo jego to były z limitowanej edycji. Pokazują jakiegoś youtubera, do którego ustawiają się w kolejce ludzie, by zrobić sobie z nim zdjęcie. To jest tak głupie, że odbiera całą radość z oglądania, a to tylko dwa przykłady, a jest takich momentów w tym serialu więcej. Pierwszy sezon był czymś oryginalnym, ten jest odrobinę przygłupi i powtarzalny.

ocenił(a) serial na 10
forek23

Co jest niesamowitego w tym, że ludzie się ustawiali w kolejce do zdjęcia z popularną osobą? Zresztą, Koreańczycy to wielcy fani selfie, więc już w ogóle nie rozumiem, jak można powiedzieć, że to głupie.
Bardziej przygłupie wydaje się ocenianie odcinka po obejrzeniu go "w 5 minut na przewijaniu".
Ten sezon jak na razie też bywa nieprzewidywalny. Po obejrzeniu pięciu odcinków bardzo mi się podoba.

dovio

Nie oceniłem drugiego odcinka, tylko cały sezon. Czytaj co jest napisane.

ocenił(a) serial na 10
forek23

Napisałeś, że obejrzałeś 2 epizod na przewijaniu. Epizod to odcinek serialu, więc to mnie zaskoczyło, że ktokolwiek ogląda odcinek "w 5 minut" i go ocenia.

dovio

Nie oceniłem drugiego epizodu, tylko go obejrzałem na szybko, bo nic się w nim nie działo. Napisałem, że nic mnie nie ominęło. Nie wystawiłem mu oceny.

forek23

Odzwierciedla rzeczywistość tak jakby xD

ocenił(a) serial na 8
Rumianadupcia

nie ma 30 ciec na minute, co za gowno!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
Rumianadupcia

Zapewniam, że w tym sezonie było mniej gadania niż w pierwszym pozdrawiam

Rumianadupcia

Dla mnie zajebisty w końcu coś się podziałało i się wciągłam, ale końcówka mnie sfrustrowała trochę xd i ta jakby "zapowiedź " 3 chyba lub dalszych odc mam nadzieję że wyjdą bo chciała bym tego więcej .

ocenił(a) serial na 10
Taja_filmaniak

Zostało potwierdzone, że będzie 3 sezon (finałowy).

Rumianadupcia

To co polecasz obejrzeć?

Rumianadupcia

Druga część to kopia pierwszej tylko dużo nudniejsza, wtórna, przewidywalna z aktorstwem na poziomie paradokumentu. Czasem odnoszę wrażenie, że oglądam pastisz jedynki...