Sezon 2 na prawdę się fajnie rozpoczyna. Nowe postacie dają ciekawy klimat, ale ile można z tymi transami. Odcinek 5 tak na prawdę poświęcony jest facetowi z zaburzeniem psychicznym, który czuje się kobieta i potrzebuje kasy na operacje zmiany płci. ILE MOŻNA
Naprawdę aż tak ci to przeszkadza? + Nie cały odcinek, nie kłam. Polecam się zagłębić w problem tych osób w Korei. Bardzo ważny wątek! Dobrze, że twórcy postanowili dodać taką postać
Może to się leczy? Na 900 bohaterów, z których każdy trafił tam z jakimś problemem, ciebie podnieca jeden, który potrzebuje operacji płci. Nie wiem co jest bardziej nienormalne. Problem tej postaci czy ty.
Tak, przeszkadza mi to. Cały ten wątek przewijam, a to psuje mi wrażenia z oglądania. Standardowo, jak to na Netflixie musieli dodać tego typu wątek, żeby się zgadzała ilość lewicowej narracji.
Nie, transpłciowość nie jest zaburzeniem psychicznym, za to urojenia już tak (F22.0 - Zaburzenie urojeniowe).
ICD-10 transpłciowość traktuje w kategorii zaburzeń identyfikacji płciowej (kod F. 64).
Transpłciowość jest zaburzeniem i to co tam sobie uzna WHO ma coraz mniejsze znaczenie.
xD
Przecież WHO twierdzi że jest to zaburzenie, a dokładniej zaburzeni identyfikacji płciowej. Widzę u ciebie z czytaniem ze zrozumieniem nie najlepiej.
Twoje narzekania są bardziej krindzowe od tej postaci xd można się pośmiać przynajmniej jak mówi że chce się do Tajlandii przeprowadzić
Hahaha filmweb jak zwykle w formie, 1 co zrobilem po obejrzeniu odcinka to wszedlem tutaj bo wiedzialem ze jakis idiota sie o to przyjebie
Masz zupełna rację. Przespałem ten wątek bo nie dało się oglądać tego obrzydlistwa.nastepnym razem zoofilie będą promowac
Wszystkim, którym przeszkadzają wątki lgbt w serialach/filmach, polecam anulowanie subskrypcji netflixa ;)). Naprawdę nikt wam nie każe oglądać najnowszych produkcji. Problem rozwiązany, nie ma za co.
A zobacz ile czasu poświęconego relacji matki z synem, albo ten długi wątek o byłych którzy może się zejdą. No mnie to triggeruje tak strasznie, przecież to wcale nie jest komentarz społeczny, powinni tylko grać w gry i umierać
No te wątki też są beznadziejne, nie tak bardzo jak wątek transformatora, ale jednak. Zresztą wystarczy sobie porównać z 1 sezonem, tam relacja głównego bohater z jego matką, czy nawet relacja Sang-Woo z jego matką mimo, że jej tak naprawdę nie widzimy są dużo lepiej poprowadzone i przede wszystkim postacie nie są nijakie.
Taki mają przykaz. Musi być przedstawiciel dewiantów bo inaczej nici z produkcji. Trza społeczeństwo "edukować" w sprawach cudaków bo my przecież zacofani i nietolerancyjni i w ogóle nie znamy się. Nie to co "naukowo" oświeceni lewi.
Lewica oświecona? w czym? przecież to właśnie od niej padają, najgłupsze i najbardziej DEBILNE tezy na świecie. (patrz Żukowska)która jest chora psychicznie. (Tak, wiem, pisałaś to świadomie, dając cudzysłów).