Squid Game: Sezon 2 Squid Game sezon 2, odcinek 7
odcinek Squid Game (2021-2025)

Squid Game | Przyjaciel czy wróg

Friend or Foe 1h
6,4 2,0 tys. ocen
6,4 10 1 1992
Squid Game
powrót do forum s2e7

Nie oczekiwałem, że utrzymają poziom pierwszego sezonu, ale takiego betonu się nie spodziewałem. Wywołany sztuczny bunt, mógł zostać zakończony w jedną chwilę. Gdy zobaczyli, że gracze dorwali się do broni, mogli od razu zamknąć drzwi i byłoby po temacie. Głównemu bohaterowi, który wywołuje bunt, utrudnia przebieg gier od samego początku i jest niewygodny dla organizatorów, zabijają kolegę za zgrywanie bohatera. On sam uchodzi z życiem przy czym inni zbuntowani bez chwili zawahania dostają kulkę w klatę. Oczywiście w tak popularnym serialu nie mogło zabraknąć transseksualisty, który biedny został odrzucony przez rodzinę, przyjaciół i stracił pracę. Był on wcześniej wojskowym z jajami i twórcy musieli mu te jaja uciąć no bo takie mamy przecież czasy.

ocenił(a) serial na 8
Ziqq

Oj rety protoagonista zawsze ma plot armor
Serial musiał pokazać jakąś akcję myślę że nawet było to za aprobatą  lidera dlatego bunt nie został spacyfikowany tak szybko  w sumie nadal toczyła się gra specjalna którą poprzedziły zamieszki 

ocenił(a) serial na 8
Ziqq

Przecież zamknęli drzwi w trakcie strzelaniny po akcji jeden z graczy wybił szybkę (wizjer) i sięgnął za klamkę :p

Ziqq

Główny bohater złamał reguły gry i dostał się tam ponownie poprzez oszustwo. Chcą go ukarać. Poza tym lider jest psychopatą i dlatego bierze udział w grach incognito, bawi go ta cała sytuacja, jest ciekaw jak to potoczy się dalej, dlatego zostawia głównego bohatera przy życiu, a zabija jego kolegę. Dla naszego bohatera szykują coś specjalnego za złamanie reguł.

ocenił(a) serial na 8
forek23

Może to być całkiem możliwe myślę że dopasują mu grę taką że będzie musiał decydować kto umrze także nie mogę się doczekać 3 sezonu 
W trzecim podejrzewam że przykładowo matka poświęci się dla syna jak z pierwszym sezonie zwycięzca będzie tylko jeden i na pewno to nie będzie protagonista

Peredur

Śmiesznie jakby ta matka była drugim Impostorem tylko mniejszej rangi i próbowała wyciągnąć syna z tej gry.

Ziqq

Ale przecież w tym sezonie chodzi o to, że Lider chciał pokazać 456, że ludzie są podli. Na tym miała polegać zabawa. No i dla VIP-ów dodatkowy fun jak zginie trochę czerwonych. To są igrzyska.