Squid Game: Sezon 2 Squid Game sezon 2, odcinek 7
odcinek Squid Game (2021-2025)

Squid Game | Przyjaciel czy wróg

Friend or Foe 1h
6,3 1,8 tys. ocen
6,3 10 1 1828
Squid Game
powrót do forum s2e7

Cliffhanger na końcu sezonu. Przerywanie serialu w połowie. Co za chłam

marcin_wozinski

dokładnie tak samo było w sezonie pierwszym przy odcinku przeciągania liny. Normalnie ziobro zaskoczenia

luki_klapi

ale w 1 sezonie to było zakończenie odcinka a nie sezonu. Sam sezon zakończył pewną historię pozostawiając niedopowiedzenia

T0mek_Es

Bo tutaj historia jest rozłożona na dwa sezony więc w czym problem?

ocenił(a) serial na 7
Max_Payne_2

W takim właśnie rozłożeniu.

Misiek_XP

Takie zabiegi w serialach to dziś norma i trzeba się z tym pogodzić.

ocenił(a) serial na 3
Max_Payne_2

to norma w kiepskich serialach.

Pie313

To nie ma nic wspólnego z jakością serialu. To są typowe zagrania korporacji aby ciągnąć dalej serial, skupić uwagę i utrzymać widza na dłużej a co najważniejsze doić kasę z klienta przez długi czas.

marcin_wozinski

Niemiłe zaskoczenie oraz niedosyt.

marcin_wozinski

Naprawdę nie dziwią mnie tutaj oceny tego sezonu, oprócz niespójności fabularnych, nadmiernego uproszczenia postaci drugoplanowych względem pierwszego sezonu do których na próżno teraz się przywiązać i odczuwać sympatię, powtórzeniu schematów z pierwszego sezonu typu: "szpieg", "nie uda Ci się nas przechytrzyć i przerwać gry bo zawsze jesteśmy wiele kroków przed tobą" aż po typowe żałosne rozwiązanie podzielenia sezonu na dwie części i nazwanie tego dwoma oddzielnymi bo co inwestować, pisać, reżyserować i nagrywać więcej ale i tak mimo to masz czekać rok, dziwią mnie natomiast oceny na rotten tomatoes 86% czy 8/10 na IMDB, Amerykanom naprawdę wiele nie potrzeba, wystarczy, że trochę poskakali i postrzelali do Siebie i większość zadowolona się już ślini do ekranu

spartan8967

Nie, to po prostu Polakom coś wiecznie nie pasuje. Ja się filmwebem nie sugeruje tylko IMDb, bo tutaj wiecznie są zaniżone oceny i marudzenie.

TheLovelyStuart

na twoim IMDd to 2 sezon ma ocenę 4/10 :)

Hypocist

osobiście z oceną 4/10 się zgadzam. 2 sezon jedzie na oparach sukcesu 1 sezonu. Podobnie było z domem z papieru. Dziwnie podzielone sezony. Zdecydowanie brakuje wprowadzenia do postaci, które pojawiają się w drugim sezonie i są istotne w grze. W 1 sezonie takie wprowadzenie było.

Hypocist

to nie jest ocena 2 sez. na imdb, sprawdź daty , sezon drugi jest razem z sezonem 1 i ma wysokie noty nie to, co na filmweb, pewnie przez lgbt zaniżyli, standard.

ocenił(a) serial na 3
beatal_16

to sobie sprawdz samą ocenę 2 sezonu.

ocenił(a) serial na 6
marcin_wozinski

2 pierwsze odcinki zmarnowane, gra zaczęła się w dopiero 3 odcinku ... Serial netflixa to oczywiście musi być LGBT i babochlop bo czemu nie . Murzyna tylko brakuje i lesbijek... Dziadostwo ten drugi sezon . Jak można tak bezczelnie przeciągnąć akcje i podzielić sezon na 2 części ... Co za beznadziejna praktyka ...

marcin_wozinski

To był cliffhanger? Chyba tylko dla tych, którzy oglądali pierwszy i ostatni odcinek. Dla reszty to był przewidywalny zwrot wydarzeń i mało oryginalne oraz zaskakujące zakończenie 2 sezonu. Wiadomo kto jest liderem.

ocenił(a) serial na 8
marcin_wozinski

Może to po prostu celowe zagranie reżysera po to by pociągnąć historię
Myślę że organizatorzy zrobią taką rozgrywkę protagoniście że pozostali gracze go znienawidzą 

ocenił(a) serial na 7
marcin_wozinski

Tego nawet clifhangerem nie można nazwać. To po prostu ucięty sezon w połowie. Idealnym wzorem clifhangera jest ten po 2 sezonie Alice in borderland (Joker - kto oglądał ten wie). Niby wszystko wyjaśnione i historia zamknięta a jednak zostaje jedno podstawowe ale...

marcin_wozinski

Jaki chłam przecież to klasyczna zagrywka. Pierwszy raz w życiu serial oglądasz?

ocenił(a) serial na 8
marcin_wozinski

Pierwszy raz w życiu oglądasz jakiś serial? XD

Daroo_3

Dokładnie :p cliffhanger? W serialu? XD

ocenił(a) serial na 8
wojtek_fyh

Niesamowite! Xd trzeba uczulić na to starszyznę kościoła!