ciekawi mnie to że ten który prowadzi ten statek po wodzie zabił tego jednego typa, czyli z mojej teorii na to wychodzi że ten sterujący statkiem specjalnie został zatrudniony przez grę aby podjechał pod tego policjanta który wpadł do wody, żeby dalej ciągnąć tą grę bo wiedzieli że 456 i ten policjant razem będą chcieli ich pokonać, a więc gra przewidziała ich każdy ruch, więc ciekawi mnie to jak uda im się ich pokonać, bardzo ciekawe.
Wydaje mi się ukartowane to przez lidera, który przecież jest bratem policjanta. Chciał pewnie, aby brat przeżył dlatego strzelił w bok klatki piersiowej a nie w serce czy głowę. I wynajął gostka, który miał go zwinąć i uratować jak ten spadł z klifu. Poza tym pewnie jest opłacamy po to, aby brat go nie odnalazł i tej wyspy, dlatego ten na statku ma zbijać tropy. Ogólnie zastanawiam się bardziej nad postacią lidera. Czemu oszczędził brata skoro jest bezwzględny, a czemu zabija innyh bez skrupułów, dlaczego tak się tym kim jest skoro też kiedyś był policjantem, miał chora żona w ciazy która kochał i rodzinę i brata któremu oddał nerkę, a teraz to bezwzględny morderca bawiący się uczuciami i emocjami innych graczy. Dlaczego stał się kimś takim? Dla mnie to iest fascynujący wątek.
W 1 sezonie było powiedziane, że brat policjanta też brał udział w grze i był zwycięzcą. Możliwe, że z czasem zrobił się tak bezwzględny jak Sang-woo. Co nie przeszkadzało mu teraz zostać liderem. 456 postanowił się zemścić na organizatorach, ale z uśmiechniętego i wesołego człowieka stał się oschły i poważny. A lider mordercą bez skrupułów.
No shit Sherlock xD Naucz ty się pisać. Statek był na wodzie? No co ty myślałem że ja torach. Na prawdę kapitan statku specjalnie zabił? Myślałem że dla jaj
I serio dlatego dałeś jedynkę? Kto mądry wprowadził wątek na 3 sezon ktorego jescze nikt nie widzial no k...wa
Pouczasz kogoś, żeby nauczył się pisać, a tymczasem sam słówko "NAPRAWDĘ" piszesz oddzielnie... Może zmień ksywę na "ProfesorMiodek"? W końcu prawdziwy z ciebie polonista.
nie jest to powiedziane w pierwszym sezonie była scena jak przeszukiwali uczestników myślę że 456 z powodu że 2 raz grał i mogli się domyśleć że ma jakiś nadajnik który może go śledzić i mogli go dodatkowo przeszukać jakimś wykrywaczem lub innym x-rey'em
Kompletnie nigdzie w sieci nie ma takiej informacji. Po co takie ploty rozsiewać?
No przecież od początku było jasne, że gość kręci i ma dbać o brata tego lidera w masce, jednocześnie dbając o to żeby nie wrócił na wyspę xD
Tak, od początku było jasne. Może jeszcze od poprzedniego sezonu? Nic nie było jasne od początku. Można było co najwyżej podejrzewać, że tak jest.
To raczej nie jest teoria tylko pewnik, że kapitan statku działa po stronie Lidera. Najpierw na jakimś zadupiu znalazł jego brata, potem przez dwa lata z nim pływa za friko i szuka igły w stogu siana, następnie morduje komandosa i dłubie w dronie. Pytanie tylko czy to jakaś większa czyha typu VIP czy po prostu najemnik Lidera jak czerwoni.