PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=132913}

Stalowy alchemik

Hagane no renkinjutsushi
2003 - 2004
8,0 15 tys. ocen
8,0 10 1 15396
8,5 4 krytyków
Stalowy alchemik
powrót do forum serialu Stalowy alchemik

może momentami, w wiekszosci jednak anime to przygniata mnogością rozważań nad sensem poświęcenia, równoważnej wymiany, checi slawy sily wiecznego zycia. A takze tego co to tak naprawde znaczy byc czlowiekiem...polecam

ocenił(a) serial na 10
netsah

Humor pojawia sie czasem, zeby troche odciazyc widza. I takie odcinki sa potrzebne, zeby nie wpasc w depresje:)

Migotka

No i po to, by biedny widz bardziej związał się z postaciami, które za 2 odcinki zginą...
Ale ogólnie bardzo fajne anime, polecam.

ocenił(a) serial na 10
masterbarlog

Hmm... wiem kogo masz na myśli, ale to wzbudza w nas większe emocje i przez to anime zapada w pamięć na dłużej. Ja bym rozstrzelała natomiast za zakończenie, a Conqueror of Shambala nie lepsze.
A jeśli chodzi o humor to nic nie pobije tego momentu jak Ed z Alem stoją przed bramą Siedziby wojska, a Ed naśladuje Roya, co ten zrobi gdy usłyszy raport braci XD

ocenił(a) serial na 4
kyomu

Netsach prawdę rzecze, więcej w FMA dramatu, niż humoru - przynajmniej w anime, bo według mnie, w mandze obie sprawy są doskonale wyważone ^^ (trochę mi się taka forma z "Hellsing" kojarzy, of course, też manga).

Ale racja, scena z Edem i Alem, a także odc., w którym Havoc ma randkę z siostrą Amstronga, są przegenialne xD

Pozdrowienia i niech kisiel waniliowy będzie z Wami ^^