Stamtąd: Sezon 3 Stamtąd sezon 3, odcinek 3
odcinek Stamtąd (2022)

Stamtąd | Mouse Trap

46m
7,5 865  ocen
7,5 10 1 865
Stamtąd
powrót do forum s3e3

Cześć,
Specjalnie założyłem konto, aby podzielić się tym co mi wpadło do głowy :D

Mianowicie, Victor powiedział że jak przyjechał z mamą i siostrą do miasteczka tego samego dnia przyjechał Christopher (ten co rozbawiał ludzi, a po zobaczeniu znaku oszalał. Następnie mama Victora kazała mu się schować w miejscu którego nie znał Chris i to go uratowało), a jak zaczął się serial? Tego samego dnia przyjechała rodzina z Jade'em, któremu coraz mocniej zaczeło siadać na głowe po zobaczeniu znaku. W trailerze również ta pacynka jest u kogoś na kolanach co ma sweter bardzo podobny do Chrisa.

Dodatkowo zarówno mama Victora jak i Julie widzą "te" dzieci i chcą je uratować. Julii udało się "uciec", spotkać z tatą Victora, a w dodatku ta muzyka i bransoletka...

Wszystko bardzo mocno łączy się ze sobą, tylko w jakim celu? Czy uniwersa się skrzyżowały? Zmiana czasu? Halucynacje? Urojenia?

Reasumując
Mama Victora = Julia
Christopher = Jade

rikiBuczek

Julie, to jest córka Jima i Tabithy, ta która widzi dzieci i która spotkała się z ojcem Victora to Tabitha.

ocenił(a) serial na 8
Rrouge

Właśnie zobaczyłem po napisaniu postu - próbowałem edytować, ale bezskutecznie

ocenił(a) serial na 8
rikiBuczek

Nigdy nie było powiedziane co się stało z Eloise kiedy uciekła ze schronu, jedynie że matka Victora zginęła, a ten ja odnalazł tuż przy butelkowym drzewie. Ja ciągle myślałam, że ona mogła dotrzeć do latarni i nie też jakoś uciec. 
Teraz myślę, że faktycznie uciekła, wylądowała w jakimś innym miejscu, weszło jej ptsd, została znaleziona, adoptowana bez pamięci i jest to Tabitha. 
Nic o jej przeszłości nie wiadomo, jedyny trop to rozmowa z matką w s03e01, co nie musi oznaczać, że to jej biologiczna matka. 

ocenił(a) serial na 8
karolina_lipinska_93

To samo napisałem tylko pod odcinkiem na yt :D Dokładnie również uważam, nawet jak ją znaleźli mogła nic nie pamiętać, albo nikt jej nie uwierzył przez absurd w dodatku mówiony przez dziecko, a następnie została adoptowana.

ocenił(a) serial na 8
rikiBuczek

Jakby komuś próbowała opowiedzieć, to by pamiętała, przynajmniej to, że gadała głupoty o jakichś potworach do teraz.
Victor też nie ma wspomnień do czasu kiedy nie przypomni sobie patrząc na rysunek, więc i ona mogła nie pamiętać (wymazać z pamięci przez traumę), bo obrazki zostały w miasteczku. 

Przeciwko jest jednak brak jej reakcji na miasteczko ani na obrazki nawet na zasadzie jakiegoś dziwnego deja vu.