Strażnik Teksasu

Walker, Texas Ranger
1993 - 2001
6,1 24 tys. ocen
6,1 10 1 24055
5,3 9 krytyków
Strażnik Teksasu
powrót do forum serialu Strażnik Teksasu

Dzisiaj jednak patrze na serial z przymrużeniem oka, zbyt piękna jest to bajeczka. Walker wygląda jak super terminator rozprawiający się sam z całą przestępczością na terenie stanu. Zbyt piekne aby było prawdziwe. Miami Vice lepszy.

Zgadzam się z tym :) Mam do niego wielki sentyment, bo jak miałam 12-15 lat to oglądałabym z tatą co niedzielę na Polsacie. Pierwszy serial sensacyjno-kryminalny, który mnie wciągnął. I kto wie, gdzie bym teraz była, bo całkiem możliwe, że postać Alex Cahill miała duży wpływ na wybór przeze mnie kierunku studiów, bo to była moja ulubiona postać z całego serialu. Dziś wiadomo, da się oglądnąć, ale to już nie to co kiedyś. Śmieszy bardzo, nawet nie przez brak realizmu walk czy scen akcji, ale przede wszystkim przez ten patetyzm i "wtłaczanie" na siłę reguł moralnych widzowi. Ale w sumie dla młodego nastolatka, nie było to takie złe, bo nie raziło, a lepsze to niż przemoc dla samej przemocy.

ocenił(a) serial na 8

Tak samo uwazam, dopiero dzisiaj zobaczylem 2 odcinek 4 serii i musialem obnizyc ocene z 10 do 8. Sceny walki strasznie sztuczne, obija tych przeciwnikow a tym nic nie jest, w dodatku dzwiek piesci slyszymy z 10 m o.O "Mam do niego wielki sentyment, bo jak miałam 12-15 lat to oglądałabym z tatą co niedzielę na Polsacie" <<<< Ja tam samo :D