PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314690
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

na 99% powstanie kolejny sezon, netfix narazie nie potwierdza, ale Matthew Modine w wywiadzie przyznał że najprawdopodobiej będzie kolejny sezon - zwłaszcza że zbiera dobre recenzje

ocenił(a) serial na 9
barry1500

Chciałbym, żeby drugi sezon nie był bezpośrednią kontynuacją. Swieża historia z nowymi bohaterami, ale utrzymana w klimacie.

papae11

Zgaduje ze sezon 2 będzie jak z Fargo, podobny klimat, ale zupełnie inna historia.

ocenił(a) serial na 8
Sasilton

Twórcy zostawili sobie kilka furtek na pociągnięcie tej samej historii. Ponoć ma być ta sama obsada. Osobiście nie wiem co o tym myśleć, historia została zamknięta w bardzo dobry sposób, szkoda byłoby, gdyby to zepsuli.

ocenił(a) serial na 8
ukasz_to

Też jestem tego zdania, powinno to być coś na zasadzie OPOWIEŚCI z KRYPTY tylko długie opowieści jedno sezonowe. Tak jak w Amierican Horror Story co sezon inna historia i wydarzenie.
To by było lepsze rozwiązanie, nowi aktorzy nowa opowieść. Tutaj twórcy jak chcą ciągnąć dalej ten wątek Willa to naprawdę w drugim sezonie będą musieli dać KOPA, po prostu będą musieli podnieść poprzeczkę aby drugi sezon był jeszcze ciekawszy. Bo jak będzie taki sam jak poprzedni czyli wszystko będzie długo się rozkręcać itd: to i odbiór widza będzie już gorszy. A twórcy takimi zagraniami mocno ryzykują, zdecydowanie łatwiej by było stworzyć nową historię.

ocenił(a) serial na 10
MaXXi

Tylko że w ST to aktorzy zagrali pierwsze skrzypce, z inną obsadą mogłoby nie być tak kolorowo. Szczególnie 11 i Dustin którzy są w sumie głównym powodem dla którego ja, i myślę że wielu ludzi polubiło ten serial.

ocenił(a) serial na 8
Sasilton

chciałbym i na to liczyłem do samego końca, ale ostatnia scena potwierdza, że nic z tego, a szkoda, bo pewne jest to, że powtórki nie będzie. Pierwszy sezon zasługuje na wiele nagród z Davidem Harbourem na czele. Mała Brown za "11" chociaż nominacje. Ogólnie killer tego roku jak przegra w kategorii miniserialu to bardzo się zirytuje. Oby poszli po rozum do głowy i zrobili drugi sezon na zasadzie Fargo, a dopiero w którymś połączyli wątki z pierwszego sezonu... czy chociażby samo zakończenie.

ocenił(a) serial na 9
papae11

Liczę niecierpliwie na kolejny sezon chociaż mam podobne zdanie, że serial zamknął się w dobrym momencie i nie trzeba tego dalej ciągnąć, no ale jako widz jestem gotowa na więcej. Fajnie by było przeżyć kolejną historię z tymi samymi bohaterami, bo dzisiejsze seriale przyzwyczaiły mnie do tego że takie otwarte wątki jak tutaj trzeba zamknąć tylko właśnie może urok tego serialu pozostanie w staromodnym stylu i zostanie taki koniec jaki jest. Nie ma przeciwko wprowadzeniu zupełnie nowej obsady byle by w tym klimacie. Najlepszy serial w ciągu kilku lat jaki przyszło mi oglądać. Oby więcej takich!

ocenił(a) serial na 1
papae11

Oby nie bo 1 sezon to jakaś parodia filmu jakiegoś czy co xD tak się nie uśmiałem już dawno Demon Gor Gon hhahhaaha

ocenił(a) serial na 10
elosidzej

Raczej nie parodia, lecz nawiązania do innych filmów , i tak- było ich tutaj bardzo dużo, co sprawia, że w moich oczach akurat serial urósł. Tak jak pisałam znajomemu- trzeba znać trochę dzieł scfi sprzed kilkudziesięciu lat, żeby docenić należycie to, co twórcy zrobili w stranger things, czyli nie każdemu się spodoba. Jeśli ktoś dopiero zaczyna swoją przygodę z kinem, albo nie jest fanem gatunku to nie bardzo ma czego szukać w tym konkretnych serialu wg mnie.

ocenił(a) serial na 8
papae11

Byłoby miło zobaczyć drugi sezon w takim samym klimacie co pierwszy. I oby Jedenastka żyła :)

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

Nie zabiją chyba bohatera, który jest duszą serialu :D Z resztą wątpie że twórcy oprą się pokusie przedstawienia widzowi Eleven i Mike'a na balu :)))

ocenił(a) serial na 8
goope12345

Taką mam nadzieję ;) bo widziałam już opinie na ten temat na zasadzie, że "nie żyje potwór i nie żyje też Jedenastka" i nie chcę by okazały się prawdą. Podobno twórcy mają już pomysły na kolejny sezon tylko czekają na oficjalne zielone światło.

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

To akurat da się łatwo obalić bo zauważ że w jaskini były jajka. A teoria że ona nie żyje bo potwór nie żyje zakłada że jest on jej alter ego. Alter ego nie rodzi jaj :D Poza tym takich potworów musiało by być przynajmniej 11.

ocenił(a) serial na 8
goope12345

Nie pamiętam :] ale obecnie odświeżam sobie wsyzstkie odcinki, zawsze można wychwycić coś co umknęło za pierwszym razem. Odnośnie tamtego, ciekawi mnie czy zobaczymy też inne ofiary eksperymentów, czy tylko Jedenastka została.

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

Więcej ofiar widzieliśmy w gazecie przeglądanej przez Jima w bibliotece.

ocenił(a) serial na 8
goope12345

Tak, ale czy ktoś z nich jeszcze żyje i czy pojawi się w serialu. ;] Nie wliczając tej kobiety którą *podobno* można uznać za jej matkę. Są wątki nie do końca rozwiązane i twórcy mają pole do popisu by wszystko w jakiś logiczny sposób wyjaśnić i oby się to udało.

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

Właśnie czytałem sobie o serialu na reddicie i się okazuje że jest dużo dużo więcej nie wyjaśnionych wątków których wielu nie widzi na pierwszy rzut oka.

ocenił(a) serial na 8
goope12345

Czyli które, oprócz tych oczywistych?

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

Oj wiele tego było, zarówno o hopperze jak el, no i willu, jak umiesz coś z angielskiego to wpisz w google: Stranger Things reddit

Julia_20

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/powstanie-drugi-sezon-serialu-stranger-thin gs

pogodno_2

W drugim sezonie ma być wzmianka o Barb.
Ale kim jest Barb? Nie przypominam jej sobie z czołówki aktorów grających i pierwszą i drugoplanową rolę.
To nie czasem ta wariatka, matka Eleven?

ocenił(a) serial na 8
forek23

Barb to ta kumpela Nancy, była z nią na imprezie u Steve'a. Ta, którą potem potwór porwał.

Julia_20

Dokładnie tak. Siedziała nad basenem i się zdematerializowała ;)

pogodno_2

Aha, no tak. Ten głos sumienia, którego Nancy nie chciała słuchać.
Teraz wszystko jasne.

ocenił(a) serial na 8
pogodno_2

A są ludzie oburzeni, że tam skupili się tylko na Willu, a nie Barb ;p
https://www.youtube.com/watch?v=MrVxHd7LGgM co znalazłam na ten temat, heh

Julia_20

Nie ma narodu samych zadowolonych, a już na bank, my nim nie jesteśmy. Patrząc na sukces serialu, trudno krytykować pomysły twórców ;)

ocenił(a) serial na 9
papae11

jest oficjalne info.sezon 2 w 2017 https://www.facebook.com/StrangerThingsTV/videos/vb.615555128584174/782869521852 733/?type=2&theater

ocenił(a) serial na 9
barabasz_

Tak jest 2 część oficjalnie. Sezon 2 ma być podobno kontynuacją w pierwszej serii w klimacie lat 80

ocenił(a) serial na 8
barabasz_

Pewnie oglądnę ale obawiam się, że ten serial powinien skończyć się jednak na pierwszej serii - niestety kontynuacja spowoduje rozmienienie film na drobne.

ocenił(a) serial na 9
purpura2

Popieram. To samo będzie z Twin Peaks 2017

sieter1

http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kultura/1672780,1,bracia-dufferowie-twor cy-serialu-stranger-things-nie-wychowalismy-sie-na-telewizji.read, tutaj troche o drugim sezonie, premiera prawdopodobnie wiosną przyszłego roku. Nie wydaje mi się, żeby twórcy zrezygnowali z roli Eleven, zwłaszcza że większość osób polubiła ten serial przez role El. Dodam jeszcze tylko, że netflix dodało właśnie zdjęcie ze spotkania z bohaterami ST, a na tym zdjęciu była też Eleven:).

Armin1992

Sorki zle mi sie skopiował link do strony, tutaj poprawka http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kultura/1672780,1,bracia-dufferowie-twor cy-serialu-stranger-things-nie-wychowalismy-sie-na-telewizji.read

ocenił(a) serial na 10
papae11

Przecież Netflix na swoim fb podał informację, że serial powraca w 2017 roku. Miesiąc temu, więc wszystko jest jak najbardziej oficjalne i klepnięte. :)

ocenił(a) serial na 8
krzaak

Fajnie, ze bedzie 2 sezon :-) Serial bardzo dobry, daje 8 co jest bardzo dobra ocena, bo serial doceniam :-) Moim zdaniem tylko mogloby byc wiecej grozy. Przeciez nie ucierpialby na tym klimat, prawda? A przy tym jeszcze mocniej, by trzymalo w napieciu. A tak to jest to bardzo dobry serial z klimatem, ale bardziej jednak przygodowy, sci fi choc napiecie jest, ale dla mnie troche za malo. Wiecej mroku, straszniejszy potwor i byloby super, bo uwielbiam horrory. Fajne za to nawiazanie do innych filmow, klimat lat 80-tych super, dobra gra zwlaszcza dzieciakow, a szczegolnie Jedenastki dzuewczyna m niesamowity potencjal i jej gra wyraza wiecej niz slowa niektorych aktorow. Jestem pod wrazeniem. Piekny tez motyw przyjazni, wspaniala przyjazn i oddanie tych chlopcow. Fajnie, ze pokazali to w tym serialu. Ogladajac mozna poczuc sie dzieckiem walczacym z super mocami :-) Swietny madry serial na relaks.

ocenił(a) serial na 8
monika220

A i sa bledy logivzne jak wiele osob pisalo, ale mi tak nir przeszkadzaja. Za to jak pisalam wolalabym troche wiecej grozy, bo ja lubie i pasowalaby do tego serialu. Poza tym jest bardzo dobrze i mimo wad na pewno najlepiej niz wiele seriali, ktore czasem zaczelam, a potem nie konczylam, bo nie mialy tego co przyciagaja, a poza tym seriale czesciej sa bardziej przeciagniete i nudniejsze niz filmy, bo brakuje im pomyslow wedlug mnie, a tu tego nie bylo i dobrze.

ocenił(a) serial na 8
papae11

W sumie jestem rówieśnikiem głównych dziecięcych bohaterów, więc teraz jestem tak w wieku szeryfa mniej więcej :)
Film bardzo mi się podobał, ale... ale chyba jednak nie chcę kontynuacji. To już będzie tylko nabijanie kasy.

ocenił(a) serial na 9
papae11

Szukam gadżetów związanych z serialem. Oprócz płyt z muzyką, plakatów, kubków znalazłem na olx ramkę pod tablice z logo serialu, lecz nic więcej. Ktos ma coś ciekawego?